به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، این روزهای بهاری حتی اگر در سطح شهرها هم قدم بزنی رد پای گلها را میتوانید ببینید که در باغچهها و اطراف شهرها راه خود را پیداکرده و تکثیر شدهاند، گلهای رنگارنگی که در میان آنها شقایق بیشتر به چشم میآید.
اما در دشتها، کوهها و جنگلها هم گلهای بهاری از شکوفههای بادام و ارژن گرفته تا لاله واژگون و شقایق فرشی رنگارنگ پهن کردهاند. حتی گلهای قاصدک بهاری هم در کوهپایهها جلوه زیبایی از خود به نمایش گذاشتهاند.
گُل قاصِدَک یا خبررسانک، گیاهی است علفی که در مناطق کوهپایهای میروید و ساقۀ آن به ارتفاع ۴۰ سانتیمتر میرسد که در طب سنتی خواص بسیار زیادی دارد؛ این روزها در دامنه مخمل کوه میتوان قاصدکهای بهاری را تماشا نشست.
لاله واژگون یکی از گونههای زیبای گیاهی استان لرستان است که با رنگهای زرد و قرمز بر دامن طبیعت لرستان خودنمایی میکند و در فصل بهار با انتظار در مسیر جادههای لرستان چشم مسافران و دوستداران طبیعت را خیره میکند.
مطابق نظر کارشناسان لالههای واژگون روییده در دشتهای لرستان شامل «اشک مریم» و «سوسن چلچراغ» میشوند، گونهای که در مدتزمان عمر کوتاه خود جاذبهای بیبدیل را خلق میکند.
سید امین قاسمی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در خصوص تأثیر این گونه گیاهی بر جذب گردشگران، بیان داشت: تنوع رنگ لالههای واژگون (قرمز و زرد) در مناطقی از لرستان و همچنین رویش آن در نزدیکی جادهها سبب زیبایی این مناطق شده است.
قاسمی با اشاره به ثبت دشت «دالانی الیگودرز» در فهرست آثار ملی، بیان کرد: لاله واژگون از جمله گیاهان نادر دنیا به حساب میآید که به وفور در دامنههای زاگرس یافت میشود، این گونه به گل افسانهای ایران نیز معروف است، گونه لاله واژگون ایرانی در ایران، ترکیه، عراق، لبنان، سوریه و دیگر کشورهای خاورمیانه یافت میشود، اما فراوانترین میزان این لالهها در ایران است.
او افزود: تاکنون پژوهشی در مورد مصارف دارویی این گونه ارزشمند صورت نگرفته است و گزارشی هم در این مورد ارائه نشده است، ولی از لحاظ زیبایی منظر به شدت مورد توجه قرار دارد.
شقایق از دیگر گلهای روییده در کوهها و دشتهای لرستان است که در فصل بهار جلوههای زیبایی از طبیعت را خلق کرده و چشم هر بینندهای را مینوازد؛ بنابراین گزارش، لرستان استانی با تنوع گیاهی منحصر به فرد و گستردگی و موقعیت اقلیمی هم در مناطق گرمسیری و هم در مناطق سردسیری است که این امر موجب شده گلها و گیاهان زیادی در این استان رویش پیدا کنند.
از سوی دیگر استان لرستان از نظر تنوع اقلیمی یکی از نقاط کمیاب کشور محسوب میشود که همین امر سبب تنوع گیاهان دارویی استان شده است.
مطابق برخی آمارها بیش از ۸۰۰ قلم گیاه در منطقه زاگرس میروید که از این تعداد بیش از ۴۰۰ گونه آنها از جمله گیاهان دارویی منحصر به فردی هستند که در این منطقه وجود دارند.
منبع: مهر
انتهای پیام/ر
چیزی که نگران کننده است فعالیت معادن سنگ است که سال به سال بیشتر می شوند وکوهها وطبیعت زیبای لرستان رو تخریب می کنند بدون این که کمترین سودی به حال مردم بومی داشته باشند
بد تر از آن کارگرانی هستند که بعضا کشاورزی ودامپروری خود را رها کرده و در این معادن به عنوان نگهبان مشغولند واز عنصری مولد به عاملی مخرب تبدیل شده اند یکی از کارهای این ها تهیه زغال از درختان بلوط است گاهی درختی چندصد ساله را برای تهیه چند کیسه زغال و فروش آن به ثمن بخس قطع می کنند
متاسفانه این ها اره برقی هم دارند و به سهولت وبا بی رحمی جنگل رو در اندک زمانی ویران می کنند
خیلی هم مهمان نوازند .
سنگ ها هم به صورت خام با تریلی به خارج استان انتقال پیدا می کنند هیچ خیری برای مردم مستضف بومی ندارند . خسارتی هم که می زنند غبر قابل جبران است
ضمنا احیا وکاشتن درخت بلوط هم تقریبا غیرممکن است و کسانی هم که مدعی اند در این زمینه کار می کنند خودشون خوب می دونند که شرایط هم از نظر آب وهوایی و هم عوامل انسانی اجازه این کار را نمی دهد زیرا شزایط جوانه زندن نهال بلوط بسیار متفاوت و ویژه است که این شرایط ابدا وجود ندارد
امیدوارم مسوولان وصاحبان پول وسرمایه داران ، دست از سر جنگل ، طبیعت و کوهستان های این استان بردارند چون ما را به خیر اینان امیدی نیست فقط شر مرسانن .