سال ۹۹ حالی به پایان رسید که فارس در معیار‌های اقتصادی نسبت به سال‌های قبل اگرچه وضع بهتری پیدا کرده، اما هنوز وعده‌های بسیاری بر روی زمین مانده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، در سالی که به جهش تولید از سوی مقام معظم رهبری نام گذاری شد و نزدیک به ۸۰ هزار واحد اقتصادی مشکلاتشان در کارگروهی به عنوان کارگروه رفع موانع تولید مورد بررسی قرار گرفت و به استناد گفته مسئولان صنعت، معدن و تجارت در سال جهش تولید نزدیک به ۴۷ هزار شغل ایجاد شده است.

بر اساس آمار منتشر شده  مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری در استان فارس نزدیک به ۸ و هفت دهم درصد رسیده اما با نگاهی به میزان بیکاری در سطح کشور، استان فارس در مقایسه با سایر استان‌ها وضعیت مشابه‌ای داشته و نرخ بیکاری در سطح کشور با درصد مشابه‌ای کاهش یافته و فارس نیز از این قاعده مستثنی نبوده است.‌

یکی از مشکلاتی که استان فارس با آن دست به گریبان شد، کمبودکالاهای اساسی بود که مردم را برای تهیه آن به زحمت  انداخته  مانند کمبود روغن و افزایش ناگهانی قیمت این ماده غذایی از مواردی بود که مردم استان را دچار مشکل کرد.

کمبود روزانه ۱۵۰ تن روغن در استان فارس

حمید رضا ایزدی رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان فارس در گیرو دار کمبود روغن گفته بود که سرانه روغن مورد نیاز در استان ۲۸۰ تن است و تنها ١٢٠ تن روغن امکان واردات آن به استان فراهم می‌شود اما در کل روزانه ۱۵۰ تن کمبود داریم.

 او، بیان کرد: سرانه روغن مورد نیاز در استان فارس ٢٠ هزار لیتر است و سهمیه اختصاص یافته به فارس نیز تنها ١٢ هزار لیتر بوده که میزان مورد نیاز روغن در استان بیش از ١٠٠ هزار لیتر است.

۵١ درصد اعتبارات اسناد خزانه اسلامی در فارس جذب نشده است

نبود جذب نیمی از اعتبارات اسناد خزانه اسلامی نیز یکی از ناکامی‌های اقتصادی فارس بود.

بابک دایی مدیرکل امور اقتصادی و دارایی فارس، تصریح کرد: یک هزار و ٢٧٠ میلیارد تومان اعتبارات خزانه اسلامی به فارس اختصاص یافته اما ۵۱ درصد اعتبارات جذب نشده است.

او، ادامه داد: مجموع اعتبارات خزانه اسلامی که به استان فارس اختصاص یافته بالغ بر یک هزار و ۲۷۰ میلیارد تومان بوده که  تاکنون یک هزار و ۲۳۷ میلیارد تومان آن در استان توزیع شده است.

دایی، افزود: اعتبارات تخصیصی که به بانک‌های استان ارسال و صادر شده است بالغ بر ۶۳۵ میلیارد تومان بوده و تاکنون ۶۰۲ میلیارد تومان از اعتبارات اسناد خزانه اسلامی هنوز جذب نشده است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی فارس،  با بیان اینکه ۵۱ درصد اعتبارات اسناد خزانه اسلامی در فارس جذب شده است، اضافه کرد: از  ۱۸۴ دستگاه اجرایی که دارای اعتبار اسناد خزانه اسلامی هستند و در حال حاضر ۵۶ دستگاه اقدام به جذب این اعتبار از رقم ٣ تا ١٠٠ درصد کرده‌اند.

او، اظهار کرد:  ۵۵ درصد از کل تخصیص اسناد خزانه اسلامی در اختیار شرکت آب منطقه‌ای فارس و دانشگاه علوم پزشکی شیراز است که به ترتیب  ۶۶ و ٧٠ درصد جذب داشته‌اند.

آزادراه شیراز-اصفهان به سال ۹۹ نرسید

طرح قدیمی و کهنه آزادراه شیراز به اصفهان که هر سال مسئولان وعده افتتاحش را به سال بعد موکول می‌کردند در سال ۹۹ نیز افتتاح نشد.

حسن نوروزی رئیس سازمان برنامه و بودجه فارس، نیز گفت: محور ایزد خواست به شیراز از پروژه آزادراه شیراز- اصفهان برای افتتاح اولیه در فاز نخست به ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

او، با تاکید بر اجرای سه طرح بزرگ در استان فارس بیان کرد: طرح آزادراه ایزد خواست به شیراز (محور شیراز - اصفهان) یکی از طرح‌های بزرگ استان فارس، بوده که دولت  مکلف به پرداخت ٢ هزار میلیارد تومان اعتبار بود اما تاکنون نسبت به پرداخت یک هزار و ٢٠٠ میلیارد تومان اقدام کرده است.

نوروزی، با اشاره به مکلف بودن دولت به پرداخت ٧٠٠ میلیارد تومان دیگر، تصریح کرد: وزارت دفاع نیز با توجه به اینکه در این طرح مشارکت دارد مکلف به پرداخت ٩٠٠ میلیارد تومان بود اما در حال حاضر فقط ٩٨۶ میلیارد تومان پرداختی داشته است که شرکت عمران صدرا نیز به عنوان یکی دیگر از شرکای این طرح تاکنون هیچ پرداختی نداشته و باید ۴٠٠ میلیارد تومان پرداخت کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه فارس، ادامه داد: برای بهره برداری اولیه در فاز نخست این طرح نیاز است تا ۶٠٠ میلیارد تومان اعتبار به طرح اختصاص یابد و شرایط برای بهره برداری از این طرح فراهم شود و این در حالی است که بر اساس پیش بینی‌های انجام شده مقرر شد تا انتهای مدت زمان قانونی دولت دوازدهم این طرح به بهره برداری برسد.

٧۵ درصد ارز حاصل از صادرات استان فارس به کشور بازگشت

در کنار این نشدن های اقتصادی در فارس، ٧۵ درصد ارز حاصل از صادرات استان به کشور بازگشته است.

حمیدرضا ایزدی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس، افزود: ٧۵ درصد ارز حاصل صادرات از سوی فعالان اقتصادی استان به کشور بازگشته است.

او، در مراسم گرامیداشت روز صادرات اضافه کرد: با توجه به مشکلاتی که در حوزه با وجود داشتن بسیاری از شرکت‌های دولتی نتوانستند نسبت به تامین مایحتاج مورد نیاز کشور اقدام کنند اما بخش خصوصی توانست از این ظرفیت استفاده کرده و  نیاز کشور را تامین کند.

ایزدی، تاکید کرد: با توجه به میزان فعالیت اقتصادی استان فارس تاکنون هیچ کارت بازرگانی از سوی سازمان صنعت معدن و تجارت تعلیق نشده و فعالان اقتصادی در حال فعالیت هستند.

صدور ۱۷۵ پروانه کاربرد علامت استاندارد در فارس

همچنین مرتضی رهنما مدیر کل استاندارد استان فارس، گفت: در ۱۱ ماهه  نخست امسال ۱۷۵ پروانه کاربرد علامت استاندارد در استان فارس صادر شده که از این تعداد ۲۸ درصد پروانه‌های صادره تشویقی و ۴۰ پروانه کاربرد نشان حد مجاز آلاینده‌ها در محصولات کشاورزی است و  ۱۰۰ پروانه کاربرد علامت استاندارد  نیز تمدید شد.

او، بیان کرد:  در این مدت کارشناسان اداره کل استاندارد فارس بیش از ۴ هزار بار واحدهای تولیدی و خدماتی استان را مورد بازرسی و ارزیابی قرار دادند که بیش از ۳ هزار و ۱۴۰ نمونه محصول تولیدی به صورت تصادفی از خطوط تولید و انبارهای واحدهای تولیدی نمونه برداری و مطابق استانداردهای مربوطه در آزمایشگاه‌های همکار استاندارد فارس مورد آزمون و تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

پتروشیمی‌های فارس هنوز اندرخم یک کوچه

پروژه‌های پتروشیمی استان فارس در سال ۹۹ نیز وارد فاز جدیدی از وعده‌ها شد.

نماینده‌های مجلس در سال جدید با وعده تجمیع کردن این واحدها ادعا دارند که موانع ساخت را از پیش رو برداشته‌اند.

همچنین حجت‌الله فیروزی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، نیز تصریح کرد: نطقه گره بیگان مرز میان دو شهرستان جهرم و فسا بوده که به خوراک پتروشیمی‌ها نیز دسترسی مناسبی دارد و از این‌ رو با توافقاتی که انجام شد قرار است محل ساخت پتروشیمی دو شهرستان فسا و جهرم باشد.

او، ادامه داد: با همکاری سرمایه‌گذار این طرح بزرگ صنعتی که قرارگاه خاتم‌الانبیاء است مقرر شد تا ساخت و اجرای عملیات عمرانی این طرح صنعتی به‌زودی آغاز شود که پیش‌تر سرمایه‌گذار تمایل داشت این طرح‌ها از استان خارج ‌شده و در محلی که فاصله کوتاه‌تری تا عسلویه دارد ساخته  شود اما با پیگیری‌های انجام شده این موضوع منتفی و عملیات ساخت پتروشیمی‌های جهرم و فسا به ‌زودی آغاز می شود.

در خصوص شهرستان‌های فیروزآباد و داراب نیز تاکید بر اجرای طرح در محل انتخاب ‌شده است.

اما این وعده‌ها و طرح‌ها در سال ۹۹ رنگ اجرا به خود نگرفته تا مردم برای سال ۱۴۰۰ انتظار تغییر اساسی در این طرح‌ها داشته باشند.

فارس در سال ۹۹ آئینه تمام نمایی از بیم‌ها و امیدهایی بود که مردم در فضای اقتصادی استان دیدند. بیم از کارهای انجام نشده و امید داشتن به وعده‌هایی که برای سال ۱۴۰۰ به آن ها داده شده است.

منبع: مهر

انتهای پیام/ت

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.