رئیس معاونت اجتماعی پلیس فتا ناجا گفت: یکی از تکنیک‌های مجرمان سایبری استفاده از اپلیکیشن‌های رسید ساز است که برای منافع خودشان استفاده می‌کنند.

سرهنگ مرتضی پاشایی رئیس معاونت اجتماعی پلیس فتا ناجا در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره رسید سازهای جعلی، اظهار کرد: یکی از تکنیک‌های مجرمان سایبری استفاده از اپلیکیشن‌های رسید ساز است، کاربرد اولیه این اپلیکیشن‌ها شوخی و سرگرمی بوده است، اما مجرمان سایبری تغییراتی در آن انجام داده اند و برای منافع خود از آن استفاده می‌کنند.

رئیس معاونت اجتماعی پلیس فتا ناجا ادامه داد: افراد شماره حساب را وارد این اپلیکیشن می‌کنند و هیچ تراکنش مالی اتفاق نمی‌افتد و تمام اقداماتی را که باید برای جابه جایی پول انجام داده شود، انجام داده و در نهایت رسید می‌دهد که تراکنش با موفقیت انجام شده است.

وی افزود: مجرمان سایبری هم هنگامی که می‌خواهند خرید کنند شلوغ می‌کنند و از فروشنده شماره کارت می‌خواهند که برایشان پول را از طریق تلفن بانک واریز کنند و رسید جعلی را با استفاده از اپلیکیشن‌های رسید ساز به فروشنده نشان می‌دهند.

سرهنگ پاشایی تصریح کرد: گاهی مجرمان سایبری کارت سوخته را به فروشنده می‌دهند و فروشنده به آن‌ها می‌گوید کارت سوخته و ادعا می‌کنند از طریق اپلیکیشن، پول را به حساب فروشنده واریز می‌کنند، تمام مراحلی را که برای جابه جایی پول باید از طریق تلفن بانک انجام شود، طی می‌کنند و در نهایت رسید جعلی که در آن درج شده "تراکنش با موفقیت انجام شد" را نشان فروشنده می‌دهند. بیشتر این مجرمان با فروشندگان طلا، تلفن همراه و... چنین اقدامی را انجام می‌دهند.

رئیس معاونت اجتماعی پلیس فتا ناجا به فروشندگان توصیه کرد: حتما پیامک واریز پول به حسابتان را چک کنید، گاهی مجرمان ۲۰ میلیون تومان خرید و ۲ میلیون به حساب فروشنده واریز می‌کنند و تا زمانی که پول به حساب فروشنده واریز نشده است فروشنده نباید با رسیدی که خریدار نشان می‌دهد کالا را تحویل دهد، چراکه ممکن است خریدار با اپلیکیشن‌های رسید ساز، رسید جعلی ساخته و قصد کلاهبرداری دارد.

وی با بیان اینکه فروشندگان طلا، عطر، تلفن همراه و ... مقصد کلاهبرداران سایبری هستند، افزود: دقت کنید هنگامی که پول به حسابتان واریز شد بعد از آن کالا را تحویل دهید و با نشان دادن رسید توسط خریدار کالا را تحویل ندهید. در هنگام خرید‌های اینترنتی طلا فروشان، عطر فروشان و ... صنف‌هایی که بیشتر در معرض خطر هستند دقت کنند که اگر خریدار قصد پرداخت اینترنتی دارد حتما احراز هویت کنند و چهره فرد اگر مشخص نبود حتما بخواهند ماسک یا عینک خود را بردارد تا چهره‌اش مشخص شود و کارت ملی را از خریدار بگیرند و آن را با چهره فرد تطبیق دهند.

سرهنگ پاشایی خاطرنشان کرد: در مواردی که افراد به طلا فروشان مراجعه و با مشخصات شخص دیگری به هنگام خرید، مبلغ را به صورت اینترنتی واریز می‌کنند حتما هویت شخصی که قصد پرداخت اینترنتی را دارد محرز شود، اگر پوشش خاصی دارد بگویند پوشش را بردارد و به دوربین نگاه کند و اطلاعات او را نگه دارند تا اگر جرمی رخ داده، فروشندگان بتوانند اقدام کنند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۱ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
پلیس فتا فقط هشدار میده هیچ کاری انجام نمیده.از حساب من ۱۲میلیون پول با کپی کردن کارت بانکی انجام شد و نزدیک دوسال دوندگی هیچ کاری انجام ندادند با اینکه مشخصات دزد و تصویرشان معلوم بود آخرش هم گفتند...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۳ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
سلام
در سایت دیوار یک دستگاه پژو پارس تصادفی گذاشته بودند که بنده با فروشنده تماس گرفتم گفت که بیمارستان هستم و نیاز به پول دارم و برای همین ماشین رو زیر قیمت گذاشتم.
ایشون تصاویری از مدارک خودرو از طریق واتساپ برای بنده فرستاد که شماره حساب ومدارک پلاک یک نفر بودند و بنده هم بیعانه زدم که فردا برم به آدرسی که داده بود برای معامله.
ولی ایشون خط رو خاموش کرد بعد از استعلامات مشخص شد همه مدارک جعلی هست و کارت عابر هم متعلق به یک نفر مستمری بگیر کمیته امداد است !
خواستم اطلاع رسانی کنم برای دوستان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۴ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
ما باید تا کی مراقب باشیم؟ چرا دزد ها این همه مصونیت دارند، چرا کلاهبردار ها، دلال ها، هر کار دوست دارند انجام می دهند؟ چرا اینقدر مصونیت، نه مجازاتی نه هیچی، مردم مراقب باشید