رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان با تاکید بر ضرورت ارتقای سواد رسانه‌ای سالمندان، گفت: آموزش استفاده از فضای مجازی از وقوع بسیاری از مسائل مانند کلاهبرداری‌های اینترنتی و سوء استفاده‌های الکترونیک و مجازی پیشگیری می‌کند.

مژگان رضازاده رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان با اشاره به شاخص «ارتباطات و اطلاعات» در شهر دوستدار سالمند، افزود: دانش رسانه یا سواد رسانه‌ای یکی از موضوعات مهم دنیای امروز است. شاید بسیاری از سالمندان دانش سواد رسانه‌ای را به حد کافی نداشته باشند، اما در شهر دوستدار سالمند علاوه بر اینکه باید سالمندان به راحتی در جریان رویداد‌ها و اخبار‌ها قرار گیرند، لازم است که به آنها آموزش‌های رسانه‌ای نیز داده شود همچنین سالمندان با این آموزش‌ها، نحوه استفاده از نرم افزار‌ها را نیز فرامی‌گیرند.

بسیاری از سالمندان بعد از بازنشستگی هم کار می‌کنند

با اشاره به شاخص «مشارکت مدنی و اشتغال در شهر دوستدار سالمند»، اظهار کرد: در شهر دوستدار سالمند باید زمینه مشارکت برای سالمندانی که تمایل دارند در قالب یک حرفه در جامعه حضور داشته باشند؛ فراهم شود و فرصت‌های متنوعی برای اشتغال سالمندان وجود داشته باشد همچنین لازم است مشوق‌هایی برای کارفرمایانی که از سالمندان استفاده می‌کنند، در نظر گرفته شود.

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان خاطرنشان کرد: بسیاری از سالمندان بعد از اینکه بازنشسته می‌شوند یا اینکه شغل اصلی خود را کنار می‌گذارند، گاهی به دلیل اینکه دوست دارند سرگرم شوند یا برخی به دلیل مشکلات اقتصادی و تامین هزینه‌های زندگی، مجبور هستند بعد از بازنشستگی هم کار کنند.

استخراج فهرست مشاغل سبک و راحت برای سالمندان

وی با اشاره به «طرح کارانگیزی»، افزود: دبیرخانه شورای ملی سالمندان در تلاش است تا فهرست مشاغل سبک و راحتی را که سالمندان می‌توانند به راحتی انجام دهند، استخراج کند؛ علاوه بر این، بسیاری از سالمندان با کوله باری از تجربه آمادگی دارند تا تجربیات خود را در قالب استاد - شاگردی یا در قالب آموزش به نسل جوان انتقال دهند که فرصت خوبی برای استفاده از تجربیات آنان و هم اقدامی در جهت اشتغال برای این افراد تلقی می‌شود.

رضازاده درباره شاخص «خدمات بهداشتی و حمایتی» در شهر دوستدار سالمند نیز گفت: بدیهی است که یکی از موضوعات مهم حوزه سالمندی، هزینه‌های بهداشت و درمان است؛ بنابراین لازم است که دسترس پذیری این افراد به خدمات بهداشتی و حمایت‌های اجتماعی مد نظر قرار گیرد. خوشبختانه روی این موضوع در کشور بسیار خوب کار می‌شود.

وی یادآور شد: همکاران ما در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و در وزارت تعان، کا و رفاه اجتماعی، برنامه‌های خوبی را برای حوزه خدمات بهداشتی و حمایتی سالمندان دارند تا این افرراد بتوانند با سازوکار‌هایی که برای آنها پیش‌بینی شده است در هزینه‌ها و خدمات بهداشتی و درمانی مورد حمایت دولت قرار گیرند.

شهر دوستدار سالمند شامل هشت محور «مشارکت اجتماعی»، «حمایت اجتماعی و خدمات سلامت»، «مشارکت مدنی و اشتغال»، «اطلاعات و ارتباطات»، «احترام و همه شمولی اجتماعی»، «مسکن»، «حمل و نقل» و «ساختمان‌ها و فضا‌های بیرونی» است.

محمدجواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی کشور پیش از این درباره سالمندان با اشاره به جمعیت ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار نفری سالمندان در ایران اعلام کرده بود که در سال ۱۴۳۰، جمعیت سالمند ایران به بیش از ۳۰ درصد می‌رسد و یکی از سالخورده‌ترین کشور‌های جهان خواهیم شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۶ ۰۲ اسفند ۱۴۰۳
سالمندا برای پاک کردن سبزی و سوا کردن میوه ها میتونن کارایی داشته باشن
آخرین اخبار