![در بازار میوه چه میگذرد؟](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/18/20323974_278.jpg)
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، مهرداد بذرپاش، رئیس دیوان محاسبات کشور عصر امروز دوشنبه در جلسه شورای اداری استان قم گفت: بیشترین تخلف مالی در ایران در جایی رخ میدهد که در آن گردش مالی بالا است و میزان اختیارات مدیران هم زیاد است، اما نهاد نظارتی غیبت دارد.
او افزود: نظام بودجه بندی در کشور ناقص است و حتی دولت هم به خاطر همین مسائل و تعریفهای چندگانه بین نهاد عمومی و دولتی اطلاع دقیقی از میزان منابع و مصارف برخی نهادها ندارد.
بذرپاش بیان کرد: بودجه نهادهای عمومی، شهرداری ها، شرکتهای خصولتی و ... اصلا در بودجه مجلس شورای اسلامی ذکر نمیشود و حقیقتا نه دولت، نه مجلس، نه دیوان محاسبات و نه هیچ نهاد دیگری از بودجه واقعی آنها اطلاعی ندارند.
رئیس دیوان محاسبات کشور اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی به ۵۰ درصد بودجه کلی کشور اطلاع و دسترسی دارد و بودجه بسیاری از نهادهای عمومی مانند شهرداریها در کشور اصلا مشخص نیست چگونه تامین و مصرف میشود.
به گفته او دیوان محاسبات در تفسیر قوانین طرف مدیران اجرایی را خواهد گرفت و مشاوره آنها در تصمیم گیریها خواهد بود و به دلیل نزدیکی به روزهای پایانی دولت تدبیر و امید از مدیران درخواست میکنیم تا محافظه کاری را چاشنی تصمیم گیریهای خود نکنند.
بذرپاش عنوان کرد: حسابرسی عملکرد از دستگاههایی که از بودجههای عمومی استفاده میکنند نیز یکی از اهداف مهم دیوان محاسبات اداری کشور است. باید نرخ تمام شده خدمت و کالایی که دستگاهها ارائه میدهند به صورت دقیق مشخص شود.
رئیس دیوان محاسبات کشور ادامه داد: دیوان محاسبات کشور در تلاش است که تا یک سیستم برخط رسیدگی به حسابرسیهای مالی دستگاههای اجرایی را به صورت دو ماهه از ابتدای سال ۱۴۰۰ آغاز کند.
او بیان کرد: بودجه سال آینده باید یک بودجه آرامش بخش به نظام اقتصادی کشور باشد.
بذرپاش گفت: فروش اوراق تحت عناوین مختلف یکی از منابع مالی کشور در بودجههای عمومی است که این منبع درآمدی در بودجه سال آینده هم پیش بینی شده است، اما نباید پیش از این در مسیر آینده فروشی، افزایش پایه پولی و بدهی دولت به نهادهای مالی گام برداریم.
انتهای پیام/ش