باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه آقامحمدی _رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در دیدار رئیس مرکز پژوهشهای مجلس گفت: مجموعه آنچه در نظام اسلامی میگذرد باید مطابق با اسلام باشد. مخالف نبودن با اسلام یک مطلب است و پیاده سازی موازین اسلامی، مطلب دیگری است.
آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری افزود: مرکز پژوهشهای مجلس را یکی از نهادهای تأثیرگذار در بخش سیاستگذاری و مسائل راهبردی و اجرائی کشور توصیف کرد و اظهار داشت: در مرکز پژوهشها چون درگیر کار پژوهشی هستید، میتوانید برای وضعیت حال و آینده و آسیب شناسی نسبت به گذشته کشور، برنامههای مناسبی ارائه دهید.
او خاطر نشان کرد: متأسفانه گاهی بین آنچه به عنوان پژوهش مطرح میشود و آنچه جنبه عملیاتی پیدا میکند، فاصله زیاد است.
رئیس جامعه مدرسین با تأکید بر لزوم همخوانی کامل بین مجلس و مرکز پژوهشها افزود: گاهی آن چنان مسائل روزمره صحنه را در دست میگیرد که عرصه را بر کارهای کارشناسی تنگ میکند و فرصت بررسی کارشناسی توسط شما فراهم نمیشود.
او گفت: اسلام ما غنی است. امام علی – علیه السلام – یک تعبیری نسبت به قرآن دارند «ذلک القرآن فاستنطقوه، و لن ینطق» یعنی این قرآن به تنهایی سخن نمیگوید و باید آن را به نطق در بیاورید و مطالب را از آن استخراج کنید.
نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: در مسائل اسلامی که علماء و فقهاء نسبت به آن زحمت کشیدهاند از لحاظ منابع غنی هستیم، اما روزآمد کردن آن نسبت به شرایط زمانه، نیاز به کارهای کلیدی و اساسی دارد که کار اصلی آن در مرکز پژوهشها انجام میشود.
او با اشاره به اصل ۴ قانون اساسی مبنی بر لزوم تدوین کلیه قوانین و مقررات کشور بر اساس موازین اسلامی تصریح کرد: مجموعه آنچه در نظام اسلامی میگذرد باید مطابق با اسلام باشد. مخالف نبودن با اسلام یک مطلب است و پیاده سازی موازین اسلامی، مطلب دیگری است.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه باید دنبال نظام سازی باشیم ابراز داشت: مجلس بر اساس یک سری مسائل عرفی که در جامعه اتفاق میافتد و مطالبه نمایندگان است، مطالبی را مطرح میکند و در کمیسیونها مورد بحث قرار میگیرد و چون عمدتا مؤمن و متدین هستند و روحیه انقلابی دارند، سعی میکنند چارچوبها و خط قرمزها را لحاظ کنند؛ اما خروجی آن یک نظام نیست. متأسفانه بعد از گذشت چهل و چند سال از انقلاب همچنان این خلأ وجود دارد.
او خاطر نشان کرد: بین حوزه علمیه که یک پایگاه علمی و فقهی است و قانونگذاران که بنشینند و نظام حکمرانی را تدوین کنند، ارتباط لازم برقرار نیست و جای فقه نظام خالی است.
آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به فعالیت مرکز تحقیقات اسلامی در قم و با بیان اینکه هماهنگی و همافزایی بیشتری بین مرکز تحقیقات اسلامی و مرکز پژوهشها باید اتفاق بیافتد گفت: همافزایی بسیار کار لازمی است. نباید جزیرهای عمل شود. هر دو مجموعه باید در جهت کار مورد نیاز مجلس همکاری کنند.
شایان ذکر است در ابتدای این جلسه، دکتر بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، ضمن معرفی مرکز پژوهشها، گزارشی از روند فعالیتهای این مرکز ارائه کرد و ابراز داشت: طبق قانون هر طرح و لایحهای که بخواهد در مجلس مطرح شود باید در مرکز پژوهشهای نسبت به آن اظهار نظر کارشناسی انجام شود.
وی خاطر نشان کرد: نقش ما فقط مشاور مجلس نیست و به سایر قوا نیز مشاوره میدهیم.