به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، خبرگزاری اسپوتنیک امروز (شنبه) اعلام کرد جمهوری چک در تلاش برای خرید واکسن روسی کرونا با نام «اسپوتنیک وی» است.
بنابر اعلام این خبرگزاری کارشناسان بهداشت کشور چک در حال بررسی جنبههای مختلف و فراهمآوردن شرایط خرید واکسن روسی هستند.
منابع مطلع از این موضوع اعلام کردند کارشناسان در نظر دارند واکسن کرونای روسی را پیش از تایید آژانس دارویی اروپا وارد کشور چک کنند.
روز گذشته (جمعه) نخستوزیر جمهوری چک به «بوداپست» رفت تا تجربه این کشور در استفاده از واکسن روسی کرونا را از نزدیک مشاهده کند. او در جریان این سفر با مقامات بهداشت و همتای مجارستانی خود نیز به رایزنی در این باره پرداخته است.
جمهوری چک پیشتر از استفاده از واکسن مدرنا و فایزر و نحوه واردات آن ابراز نارضایتی کرده بود. اما در مقابل، این کشور اثربخشی واکسن روسی را بالا ارزیابی کرد.
مجارستان نخستین کشور اروپایی است که واکسن روسی را استفاده میکند. نخستوزیر جمهور چک در نظر دارد به صربستان نیز سفری داشته باشد تا تجربه آنان را نیز در این زمینه مشاهده کند.
به تازگی «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در جریان سفر خود به مسکو ابراز امیدواری کرد که واکسن کرونای ساخت روسیه هرچه سریعتر به کشورهای اتحادیه اروپا برسد.
مجله پزشکی لانسِت The Lancet از معتبرترین و مشهورترین هفتهنامههای پزشکی، در مقاله خود اثربخشی واکسن روسی اسپوتنیک را ۹۱.۶ درصد عنوان کرده و سازمان جهانی بهداشت نیز آن را تایید کرده است.
کارشناسان از دانشگاههای استنفورد و هاروارد نیز این واکسن را تحسین کرده و اثر بخش دانستند.
پیش از این «ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه در اظهاراتی اعلام کرده بود چنانچه واکسن روسی اسپوتنیک موافقت طرفهای اروپایی و فرانسوی را کسب کند، ممنوعیتی برای استفاده نخواهد داشت.
مسکو برای صادرات این واکسن به کشورهای دیگر یا تولید در خارج از روسیه، برنامهریزی کرده است و بیش از ۵۰ کشور جهان برای خرید بیش از ۱.۲ میلیارد دوز از این واکسن ابراز تمایل کردهاند.
دولت روسیه به تازگی اعلام کرد که میتواند در اولین فرصت ۱۰۰ میلیون دوز از واکسن اسپوتنیک را به اتحادیه اروپا تحویل بدهد.
این هفته دولت آلمان نیز از نهادهای نظارتی-بهداشتی اروپا خواست تا با تایید سریع واکسن اسپوتنیک، اجازه خرید این واکسن به دولت آلمان را بدهند. واکسن «اسپوتنیک وی» در موسسه ویروس شناسی گامالیا وابسته به وزارت بهداشت روسیه ساخته شده است.
انتهای پیام/