از خواص خرفه می توان به تاثیر آن در کاهش قند خون، کاهش فشار خون، لاغری و کاهش وزن ، کاهش اضطراب، کاهش کلسترول بد و … اشاره کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  ترشی یکی از خوشمزه های ایرانی ست که محبوبیت زیادی در بین مردم داره ، امروز با اموزش طرز تهیه ترشی خرفه اومدیم که امیدوارم این ترشی خوشمزه رو در منزل تهیه کنید و لذت ببرید….تهیه ترشی خرفه و سرو به عنوان دورچین غذا از فواید این گیاه پر خاصیت بهره مند شوید.

از خواص این گیاه می توان به تاثیر آن در کاهش قند خون، کاهش فشار خون، لاغری و کاهش وزن ، کاهش اضطراب، کاهش کلسترول بد و … اشاره کرد.


آموزش آشپزی:


طرز تهیه ترشی خرفه

گیاه خرفه رو پاک میکنیم و به اندازه های حدود دوسه سانتی خرد میکنیم . ساقه هاش هم خرد میکنیم. بعد میشوریم و میذاریم داخل آبکش تا آب اضافیش جدا بشه. بعد داخل طرف بزرگتری میریزیم و سیر خرد شده و هویج خام رنده شده و نمک بهش اضافه میکنیم.

بعد مخلوط سرکه و آب رو که جداگانه گذاشتیم تا دوسه تا جوش خورده همون جوری داغ روی خرفه ها میریزیم و مخلوط میکنیم و داخل شیشه میذاریم. دوروز بعد قابل استفاده است.

میزان آبی که به سرکه اضافه میکنیم بستگی به ترش بودن سرکه تون داره.

ممکنه آب نیاز نداشته باشه.

سرکه من به تنهایی خیلی ترش بود واسه همین آب ریختم.

اگه دوس ندارید هویج رو حذف کنید.

یا اینکه اگه خواستید فلفل سبز قلمی هم بریزید.

یه روش هم قبلا درست کردم اینه که علاوه بر این مواد گوجه فرنگی پوره شده هم ریختم اونم خوبه.

شهرهای جنوبی به این گیاه پرپین میگن.

هر جا به زبون محلی اونجا تلفظ میشه ولی خب اصلش همون خرفه هست.

طرز تهیه ترشی خرفه با آب گوجه
مواد لازم ترشی خرفه

 

گیاه خرفه ——————————– ۶-۵ کیلو
نعناع ————————————– ۲۰۰ گرم {کاملا ریز خرد کنید}
هویج ————————————– نیم کیلو {کاملا ریز خرد کنید}
سیر————————————— ۲ بوته تقریبا ۱۵۰-۲۰۰ گرم {کاملا ریز خرد کنید}
فلفل سبز قلمی————————— ۶-۸ عدد {حلقه ای خرد کنید}
نمک —————————————- ۵ قاشق غذاخوری
سرکه قرمز——————————— به مقدار لازم

خلاصه دستور ترشی خرفه :

خرفه شسته و خرد شده را با آب و کمی سرکه قرمز بجوشانید، داخل آبکش بریزید و وقتی آب آن کاملا چیده شد با هویج و سیر خرد شده و سایر مواد مخلوط کرده و در شیشه مناسب بریزید. سرکه را روی مواد بریزید و در جای خشک و خنک به مدت دو هفته نگهداری کنید تا ترشی جا بیفتد.

طرز تهیه ترشی خرفه خوشمزه با خواص دارویی

شرح کامل دستور

گیاه تازه خـُرفه را بشویید و در آبکش بگذارید تا آب آن کاملا چیده و خشک شود.

بعد آن را خرد کنید و داخل قابلمه‌ی جاداری بریزید. یک لیوان سرکه قرمز را در یک لیتر آب حل کنید و داخل قابمله بریزید. قابلمه را با درب باز روی حرارت متوسط بگذارید و حدود ۱۵-۲۰ دقیقه زمان دهید تا خـُرفه کاملا نرم شود.

خـُرفه را داخل آبکش بریزید و یک الی دو ساعت صبر کنید تا خـُرفه کاملا خشک شود (درغیر این‌صورت ترشی لزج خواهد شد)
وقتی آب خـُرفه کاملا چیده شد، هویج، سیر و نعناع ریزخرد شده، فلفل خرد شده و نمک را اضافه کنید و با قاشق تمام مواد را کاملا مخلوط کنید.

مواد را داخل شیشه مناسب نگهداری ترشی بریزید، سرکه قرمز را روی مواد بریزید و یک ساعت زمان دهید تا سرکه به خورد مواد برود، در صورت نیاز به مقداری که سر ظرف خالی شده، با سرکه قرمز پر کنید و سپس درب ظرف را محکم ببندید و در جای کاملا خشک و خنک، دو هفته زمان دهید تا ترشی جا بیفتند و آماده مصرف شود.

ماندگاری این ترشی شش ماه است.

طرز تهیه ترشی خرفه

مواد اولیه

سیر۱ بوته
سرکه میزان لازم
خرفه ۱ کیلوگرم
زردچوبه،نمک،فلفل میزان لازم
بادمجان ۶۰۰ الی ۷۰۰ گرم

طرز تهیه ترشی خرفه

سبزی را پاک کرده و می‌شوییم. وقتی آب آن کشیده شد،خرد می‌کنیم. روی دستمالی پهن کرده تا کمی خشک شود و هیچ‌گونه آبی نداشته باشد.

بادمجان‌ها را کبابی کرده و پس از پوست گرفتن آنها را ساطوری می‌کنیم. سیر را هم بعد از پوست گرفتن می‌کوبیم.

میزان سیر بستگی به ذائقه دارد می‌توانیم میزان سیر را افزایش دهیم.

در یک کاسه سبزی،بادمجان و سیر را به همراه نمک،فلفل و مقداری زردچوبه مخلوط می‌کنیم.

سپس در شیشه ریخته و سرکه را در حدی می‌ریزیم که روی مواد را بگیرد.

در آن را محکم می‌بندیم و در جای خنک قرار می‌دهیم،بعد از ۱۰ روز ترشی آماده مصرف می‌باشد.

منبع: ایران بانو

انتهای پیام/

برچسب ها: طرز تهیه ، ترشی خانگی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.