به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اِوری دی هلث، آرتریت پسوریاتیک یا ورم مفاصل پسوریاتیک به التهاب مفاصل در ارتباط با بیماری پوستی و ناخنی پسوریازیس اطلاق میشود. در این بیماری هر یک از مفاصل بدن ممکن است درگیر شود، اما غالباً مفاصل انگشتان و مهرههای کمری و گردنی درگیر میشوند.
در واقع آرتریت پسوریاتیک یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به مفاصل حمله کرده و باعث بروز علائمی مانند درد مفاصل و سفتی آن میشود به طوری که هر گونه حرکتی موجب ناراحتی و درد بیمار میشود.
با این حال، متخصصان میگویند مصرف یا عدم مصرف برخی مواد غذایی میتواند خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهد. از جمله مواد غذایی که فرد باید مصرف کند میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
۱- ماهی سالمون: ماهیهای چرب مانند سالمون غنی از اسید چرب امگا ۳ است که خاصیت ضدالتهابی دارد. این اسید چرب میتوان باعث تسکین درد مفاصل و تورم شود که از جمله علائم رایج این بیماری است.
۲- غلات کامل: به طور کلی تلاش کنید از غلات کامل مانند برنج قهوه ای، نان سبوس دار، پاستا گندم کامل، و دیگر غلات کامل در رژیم غذایی خود استفاده کنید. این مواد غذایی دارای سطح بالای فیبر بوده که مانع از افزایش فشار خون و کلسترول شده و علائم بیماری آرتریت پسوریاتیک را تسکین میدهد.
۳- گیلاس و توت ها: انواع توتها به ویژه بلوبری، تمشک و نیز گیلاس دارای مادهای به نام آنتوسیانین است که به تسکین التهابات بدن کمک میکند. یک تحقیق در سال ۲۰۱۸ نشان داده است مصرف گیلاس و توت باعث کاهش التهابات میشود. همچنین این میوهها غنی از ویتامین C بوده که میتواند به کاهش فشار خون و سطح کلسترول کمک کند.
۴- سیب: تحقیقات نشان داده است مصرف یک سیب در روز میتواند خطر التهابات را در بدن کاهش دهد. همچنین این میوه دارای فیبر کافی است که باعث احساس سیری در فرد شده و جلوی مصرف تنقلات مضر را در طول روز میگیرد. یک عامل مهم برای کاهش التهابات، کاهش وزن است.
۵- فلفل: فلفل شیرین و تند دارای ترکیب شیمیایی به نام کپسایسین است که ترکیبی قوی برای مبارزه با التهاب است. این گیاه باعث کاهش دردهای عصبی میشود که دلیل این امر ترشح هورمون اندورفین است. فلفل قرمز دارای ترکیبی به نام سالیسایلیت است که عملکردی شبیه به آسپرین در بدن دارد.
از دیگر مواد غذایی مفید برای افراد مبتلا به آرتریت پسوریاتیک میتوان به زیتون و روغن آن، سیر، زرد چوبه، و چای سبز و سیاه اشاره کرد.
در کنار بایدهای غذایی، افراد مبتلا به این بیماری باید از مصرف مواد غذایی مانند گوشت قرمز و فرآوردهای آن، نوشیدنیهای شیرین، لبنیات، و بادمجان اجتناب کنند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/