احمد مهری اپیدمیولوژیست و کارشناس سلامت عمومی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: مباحث علمی درباره واکسن پس از تحقیق و مطالعه و انتشار مقالات در این خصوص میتوان به عنوان نقشه راه قرار بگیرد و سپس بعد از طی مراحل مختلف آن اطلاعات را در اختیار مردم قرار داد.
او افزود: نباید به برخی از مطالب در خصوص زمان تولید واکسن داخلی یا خارجی که در فضای مجازی مطرح میشود توجه کرد، اظهار نظر در خصوص اینگونه مطالب فقط باید در کرسیهای دانشگاهی و مجامع علمی کشور انجام شود.
این کارشناس سلامت عمومی بیان کرد: فاز اولیه تولید واکسن کرونا حدودا دو ماه به طول میانجامد؛ تولید واکسن چهار فاز دارد بنابراین قبل از پایان این مراحل، اظهار نظرهای غیر اصولی به افکار عمومی آسیب میزند.
او تاکید کرد: در حال حاضر تمام متخصصان اپیدمیولوژی و ویروس شناسی معتقدند که بعد از پایان یافتن فاز سوم در صورت کسب نتایج علمی مطلوب، واکسن ساخته شده میتواند در اختیار مردم قرار بگیرد.
این اپیدمیولوژیست افزود: در صورت عدم استفاده از واکسن، ما شاهد پیکهای بعدی بیماری کرونا خواهیم بود. صحبتهای نابجا توسط برخی از صاحبنظران که به میان مردم کشیده شده است سلامت عمومی را تحت تاثیر قرار میدهد.
سابقه صد ساله ایران در زمینه تولید واکسنهای مختلف
مهری بیان کرد: در زمینه تولید واکسنهای مختلف در کشور ما سابقه صد ساله داریم و بیماریهای واگیر خطرناکی مانند سرخک را با انجام واکسیناسیون گسترده در ایران حذف و گواهی آن را از مجامع معتبر بین المللی دریافت کرده ایم.
او گفت: تا زمان آمدن واکسن مردم باید از ترددهای غیر ضروری در سطح شهر پرهیز کنند و نکات بهداشتی مثل زدن ماسک را رعایت کنند.
این اپیدمیولوژیست یادآوری کرد: در فصل سرد زمستان به دلیل بسته بودن پنجرهها تهویه هوا به خوبی انجام نمیشود، این موضوع باعث میشود تا احتمال انتقال بیماری در محیط بسته افزایش پیدا کند. افراد باید از انجام دورهمی خانوادگی به شدت بپرهیزند تا چرخه انتقال بیماری در کشور شکسته شود وگرنه شاهد پیک دیگری در اواسط زمستان خواهیم بود.
انتهای پیام/