به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،زود خوابیدن میتواند آثار مثبتی بر ذهن و بدن داشته باشد. حالا شاید دیگر عجیب نباشد که برخی از موفقترین افراد امروز دنیا روز خود را زودتر به پایان میرسانند تا برای روز بعد آماده شوند.
در ادامه میخواهیم ببینیم زود خوابیدن چه تأثیراتی میتواند داشته باشد.
۱- بیشترین بهره را از خواب میبریم
خواب ما به چرخههایی ۹۰ دقیقهای از خواب سبک و سنگین تقسیم میشود، از خواب بدون حرکات سریع چشم (non-REM) گرفته تا خواب همراه با حرکات سریع چشم (REM). عمیقترین و آرامش بخشترین بخش خواب در فاصلهی ۱۰ شب تا ۲ صبح رخ میدهد. این بدان معنی است که برای داشتن یک استراحت کامل باید خواب خود را زود و در این چرخه شروع کنید.
به علاوه، تحقیقی نشان داده خواب زودتر و بیشتر به ما کمک میکند افکار منفی و نگران کنندهای که ممکن است شبها خواب را از ما بگیرند، کنار بگذاریم.
۲- سلامت بدن مان بازمی گردد
در چرخهی عمیق خواب، بدن با تولید هورمونهای رشد و ترمیم، خود را التیام میبخشد. با وجود این فعالیت ضروری است که میتوانید مطمئن باشید روز بعد در بهترین وضعیت خود خواهید بود. این نکته به خصوص در مورد افراد ورزشکار صدق میکند.
بیشتر بخوانید
۳- اضطراب مان کمتر میشود
نداشتن خواب کافی به دلیل بالا رفتن میزان هورمون کورتیزول در بدن میتواند باعث اضطراب شود. افزایش سطح کورتیزول میتواند ما را مضطرب کند و روی سلامت ما تأثیر بگذارد. اما اگر زودتر بخوابید، میتوانید از بازههای طولانی تری از خواب عمیق برخوردار شوید، امری که ممکن است سطح کورتیزول در بدن را تحت کنترل نگه دارد.
با کاهش اضطراب ممکن است روز بعد احساس کنید که انرژی از دست رفته تان را دوباره به طور کامل به دست آورده اید. این اتفاق به لطف فرصتی رخ میدهد که ذهن و بدن با خواب کامل شبانه برای استراحت پیدا میکنند.
۴- ریسک ابتلا به بیماریها کمتر میشود
تحقیقات متعدد نشان داده کسانی که زودتر میخوابند در مقایسه با افراد شب کار یا شب بیدار از سلامت بیشتری برخوردارند. کسانی که نمیتوانند خواب کافی داشته باشند احتمال ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت نوع دو، بیماریهای قلبی و فشار خون بالا در آنها بیشتر است.
به علاوه محققان پی برده اند فاز خواب عمیق که در فاصلهی ۱۰ شب تا ۲ صبح رخ میدهد برای سلولهای ایمنی بدن بسیار مهم است. کسانی که از خواب عمیق برخوردار نمیشوند در بدن آنها آنتی بادی کمتری در برابر ویروسها تولید میشود، که این بدان معنی است که راحتتر بیمار میشوند.
۵- احساسات مان را بهتر میتوانیم کنترل کنیم
تحقیقات نشان میدهد کسانی که به اندازهی کافی میخوابند به طور کلی افراد شادتری در زندگی هستنند. وقتی به اندازهی کافی خواب عمیق نداریم احساسات مان بی ثباتتر میشوند، چون کنترل آنها برایمان سختتر میشود. به علاوه، زودتر خوابیدن میتواند به معنای زودتر بیدار شدن از خواب هم باشد. به این ترتیب میتوانیم برخورداری بیشتری از نور روز و هورمون سروتونین داشته باشیم که خلق و خو را بهبود میبخشد.
۶- احساسات دیگران را بهتر میفهمیم
تحقیقات نشان داده نداشتن خواب کافی تشخیص شادی و غم را دشوار میکند. طبق این تحقیقات، در این حالت نشانههای مبهمی که از احساسات مختلف حکایت دارند را بیشتر از دست میدهیم، یعنی تشخیص سرنخهایی که صداقت یا عدم صداقت افراد را نشان میدهند، تقریباً غیر ممکن میشود.
با این حال، تشخیص احساسات دیگری مثل خشم و ترس ساده میشود، شاید به این خاطر که این احساسات بدویتر و بر اساس غرایز نجات هستند که برای درک خطر ضروری اند.
منبع:روزیاتو
انتهایی پیام/