به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، محسن رضایی آدریانی،عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قم در وبینار «فرشتگان رحمت» که افتتاحیه آن با حضور اساتید حوزه و دانشگاه در سالن جلسات مدیریت جامعه الزهرا علیهاالسلام قم برگزار شد، گفت: یکی از موضوعات چالش برانگیز اخلاق پزشکی، بحث سقط جنین است؛ آغاز حیات و بحث سقط جنین و پایان حیات، مرگ به کمک پزشکی از موضوعات چالش برانگیز است.
او افزود: موضوع سقط جنین در دنیا موافقان و مخالفان متعدد دارد، دلایل اخلاقی برای آن میآورند، در مکاتب اخلاقی به سه دسته تقسیم میشوند، سه گروه با رویکرد اخلاقی مخالف سقط جنین هستند؛ یک گروه میگویند جنین یک انسان واقعی از ابتدای مراحل است و سقط جنین را در هیچ مرحلهای نمیپذیرند و کلا رد میکنند. گروه دیگر میگویند همان طور که مادر در مورد رنگ مو، انگشت و بدن خود تصمیم میگیرد، درباره جنین خود میتواند تصمیم بگیرد. گروه سوم آنهایی هستند که میگویند جنین انسان بالقوه است و کسی حق اسقاط آن را ندارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در حوزه اخلاق پزشکی، چهار اصل داریم، از جمله احترام به اختیار بیمار، سودمندی، ضرر نرساندن و عدالت که با این چهار اصل میتوان موضوعات مربوط به پزشکی را تحلیل کرد.
او افزود: در موضوع سقط جنین، گروهی معتقدند جنین شیء است و مادر میتواند هر تصمیمی بگیرد، اما گروههایی هستند که میگویند جنین یک انسان است و به حکم اصل عدالت، مادر خواسته خود را میگوید، اما جنین نمیتواند از خواسته خود دفاع کند. پس عدالت حکم میکند که کفه تعارض منافع مادر و جنین در توازن منطقی قرار بگیرد.
رضایی با بیان این که غربالگری در مورد همه مادران انجام نمیگیرد، گفت: با انجام غربالگری، جامعه را در معرض نگرانی و هیجان قرار میدهیم؛ برای پیدا کردن هزار و ۵۰۰ سندروم داون، چند هزار سقط انجام میدهیم و صد هزار جنین را در معرض خطر سقط قرار میدهیم که اصلا منطق و عقلانی نیست. همچنین هزینههایی که میشود که اصلا منطقی نیست.
او ادامه داد: بسیاری از سنین بارداری زیر سنین خطر سندروم داون هستند، خطر سندروم داون خیلی کم است ما پزشکان باید به صورت روشن به افراد بگوییم بیماری سندروم داون چقدر خطر دارد.
عضو دانشکده سلامت طب و دین بیان کرد: بسیاری از بیماریهایی که به عنوان حرج نام بردند، ساده هستند و جزو بیماریهایی که باعث حرج باشد، نیست، به عنوان مثال بیماری هموفیلی که در فهرست بیماریها قرار دارد، بیماری جدی نیست، شاید کمی دردناک باشد، اما میتوان آن را کنترل کرد؛ همین طور دو قلوهای به هم چسبیده، ناشنوایی مادرزادی، تنگی دریچه قلب. باید این روند اصلاح شود و این معضل جدی در جامعه برطرف شود.
انتهای پیام/ش