به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، به نقل از مرکز بهداشت قم ،محبوبه غریب لکی، متخصص زنان و فلوشیپ طب مادر و جنین بیان کرد: عمدتا رعایت نکردن شیوه نامه های بهداشتی مانند دید و بازدید از خانوادهها و اقوام سبب ابتلای مادران باردار به کرونا بوده است، زیرا فرد ناقل بدون علامت در بین آن ها بوده است و همین امر سبب شده زن باردار به کرونا مبتلا شود؛ حتی در چندین مورد خانوادههای آنان فوتی ابتلا به کرونا نیز داشته اند پس در نتیجه رعایت نکردن موارد بهداشتی، بیرون رفتن غیر ضروری از خانه، استفاده نکردن از ماسک و ضد عفونی نکردن دستها در ابتلای مادران باردار بسیار موثر است.
او در خصوص نگرانی در مورد سقط جنین به دلیل ابتلا به کرونا عنوان کرد: هنوز خطر سقط به دلیل ابتلا به کرونا اثبات نشده است و نمیتوانیم سقطهای سه ماهه اول را به کرونا ربط دهیم.
غریب تصریح کرد: زنان در تمام هفتههای بارداری مستعد درگیری هستند، اما چیزی که قطعی است این که بعد از ابتلا باید حتما جنین بررسی شود، زیرا جنین به دلیل اختلال خون رسانی در اثر کرونا دچار کاهش وزن و رشد میشود البته در موارد ابتلا با علایم خفیف که اختلال خونرسانی و اختلال ارگان برای مادر ایجاد نشود و با درمانهای سرپایی درمان شود اختلالی در رشد و عارضهای برای جنین در پی نخواهد داشت.
متخصص زنان و فلوشیپ طب مادر و جنین ادامه داد:بعد از بررسی شرایط مادر و جنین در صورتی که شرایط برای قرنطینه خانگی امکان پذیر باشد توصیههای لازم برای سپری کردن این دوران به آنان داده میشود، اما اگر مادر دارای بیماری زمینهای یا علایم ریوی باشد لازم به بستری است.
او با اشاره به این که ۷۰ درصد مادران باردار بستری دارای علایم ریوی هستند، گفت: برخی از مادران با علایم خفیف همچون سردرد و علایم گوارشی مراجعه میکنند که متاسفانه جواب تست آنان مثبت است، بنابراین مادران باردار به دلیل شرایط فیزیولوژیکی و ضعیف بودن سیستم ایمنی بدنشان مستعد به ابتلا هستند که باید توجه ویژهای به شیوه نامه های بهداشتی داشته باشند.
متخصص زنان و زایمان به مادران باردار توصیه کرد: از بیرون رفتنهای غیر ضروری، ملاقاتها و دید و بازدیدها حتما خودداری کنند.
غریب افزود:مصرف مایعات، میوه و آبمیوههای تازه(در این فصل میوه هایی، چون پرتقال و نارنگی سرشار از ویتامین C است که بسیار مفید است)، توصیه می شود؛ سبزیجات تاره را خوب شست وشو دهند، مکملهای غذایی حاوی زینک و ویتامین D مصرف کنند و از نور آفتاب جهت تامین ویتامین D استفاده کنند، زیرا اینها عواملی است که سبب تقویت سیستم ایمنی بدن آنان میشود.
متخصص زنان و فلوشیپ طب مادر و جنین استرس و افسردگی را عاملی مهم در تضعیف سیستم ایمنی بدن دانست و گفت: بهترین راه در بحران کرونا برای مادران باردار ،پیشگیری است، بنابراین سیستم ایمنی را تقویت و شیوه نامه های بهداشتی را رعایت و از میوه و سبزیجات تازه و مقوی استفاده کنند تا بتوانند این دوران را با سلامت پشت سر بگذارند.
او تزریق واکسن آنفولانزا را به تمام مادران باردار توصیه کرد و گفت: سازمان بهداشت جهانی به تمام مادران باردار توصیه کرده است که این واکسن را تزریق کنند، لازم است زنان باردار به شایعاتی همچون عوارض واکسن و یا تقلبی بودن آنان توجه نکنند و برای تزریق واکسن به خانههای بهداشت منطقه سکونت خود مراجعه نمایند تا واکسن را به صورت رایگان دریافت کنند.
انتهای پیام/ش