دلایل التهاب بازار مرغ و لبنیات و افزایش بی رویه قیمت این محصولات در برنامه گفت و گوی ویژه خبری امشب بررسی شد.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مرتضی رضایی معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی امشب سوم آذرماه با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری به بررسی افزایش قیمت مرغ و لبنیات در کشور پرداخت.

مرتضی رضایی معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه علت افزایش قیمت شیر خام کمبود نهاده‌های دامی است گفت: قیمت اعلامی سه روز پیش، رسمی نبود لذا قیمت ۴ هزار و ۱۵۰ تومان اعلام شده قبلی، بر اساس تامین ۱۰۰ درصدی نهاده‌ها برای دامداران، اعلام شده و افزایش قیمت فعلی به این علت است که این نهاده‌ها به اندازه کافی در اختیار دامداران قرار نگرفته است.

او اظهار کرد: دامداران مجبور هستند بقیه نیاز غذایی دام هایشان را از نهاده‌های جایگزین در بازار و با قیمت‌های بالاتر تامین کنند و بر این اساس، قیمت شیرخام در درب دامداری، ۴۵۰۰ تومان تعیین شده است لذا قیمت مصوب شیر خام بیشتر از ۴۵۰۰ تومان است و در ستاد تنظیم بازار هم مصوب شده است.

رضایی با اشاره به اینکه برای تعیین قیمت یک کالا در سازمان حمایت بررسی و کار کارشناسی صورت می‌گیرد گفت: بعد از اینکه قیمت‌ها بررسی شد، در ستاد تنظیم بازار موضوع مطرح و در نهایت قیمت تصویب می‌شود.

او با اشاره به اینکه نهاده‌های دامی به شدت افزایش قیمت داشته است افزود: دامداران در تامین نهاده‌ها با کسری مواجه هستند به طوری که آن‌ها به فکر تأمین نهاده‌های جایگزین افتاده اند، برخی از خوراکی‌های رایج که وارداتی نیست هم نیز شامل افزایش قیمت شده است.

معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه یک گاو شیرده بین ۱۸ تا ۲۵ کیلو ذرت علوفه‌ای می‌خورد ادامه داد: با این اوصاف به فصل خارج از تولید این محصولات می‌رویم لذا سازمان حمایت اقدام به بررسی و آنالیز قیمت‌ها می‌کند و تغییرات قیمت را در نهایت اعلام می‌کند، دامداران خوشبختانه در این رابطه همکاری داشتند و قیمت ۴۵۰۰ تومان را پذیرفتند به طوری که جامعه تحمل این تنش قیمت را ندارد، بنابراین با تفاهمی که با دامداران به عمل آمد قیمت شیر خام ۴ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شد.

رضایی بیان کرد: اگر صنایع لبنی را حمایت نکنیم شیرخام به چه دردی می‌خورد، سازمان حمایت با جزئیات کامل تمام آیتم‌ها را بررسی می‌کند.

 ۶۵ درصد هزینه تمام شده تولید لبنیات مربوط به نرخ شیرخام است

بنی طبا سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی با اشاره به اینکه قیمت شیر خام ۶۵ درصد بر قیمت نهایی محصولات لبنی تاثیر دارد خاطرنشان کرد: قیمت کارشناسی شده شیر خام در جلسه‌ای که بین دامداران و تولید کنندگان محصولات لبنی تشکیل شد، ۴۱۵۰ تومان تعیین شده بود.

او با اشاره به اینکه نظر کارشناسی عزیزان سازمان حمایت بیشتر باید در راستای کیفیت باشد، ولی در اینجا بیشتر در راستای قیمت است گفت: قیمت شیرخام ۴۱۵۰ تومان اعلام شد لذا تا زمانی که قیمت شیرخام مطرح نشود نمی‌توانیم قیمت محصولات لبنی را مشخص کنیم، بر اساس قیمت شیر خام ۴۱۵۰ تومانی قیمت ۱۰ قلم محصول لبنی سبد خانوار مشخص شده است.

بنی طبا با اشاره به اینکه این عدم نفع را قرار است چه کسی تامین کند افزود: ما مشکلی با صنایع نداریم اگر صنایع نباشد چه کسی قرار است شیرخام را جمع کند، هفت ماه است که به وزیر جهاد کشاورزی نامه نوشته‌ایم، اما جوابی دریافت نکردیم.

سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی با بیان اینکه حدود ۶۵ درصد هزینه تمام شده تولید لبنیات مربوط به نرخ شیرخام است افزود: بدون نهایی شدن قیمت شیرخام، تصمیم گیری درباره قیمت لبنیات امری غیرممکن است بنابراین اگر بنا بر اظهارات مطرح شده قیمت شیر خام در جلسه سازمان حمایت قطعی نبوده، قیمت محصولات لبنی نیز نباید قطعی تلقی می‌شد.

او با اشاره به اینکه در هر صنعتی ممکن است تخلفاتی باشد و لذا باید با تخلفات برخورد شود ادامه داد: اما در مورد قیمت محصولات لبنی مصوب، این تخلفات مستند به سازمان حمایت و گزارشات تعزیرات هم چنین اتفاقی نیفتاده است، پرونده‌هایی که از سوی تعزیرات مطرح شده مربوط به سال ۹۴ بوده است.

دولت به تعهدات خود در بخش تامین نهاده عمل نکرده است

سید احمد مقدسی رییس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران تصریح کرد: مقرر شده بود در صورتی که بخش عمده‌ای از نهاده‌های مورد نیاز دامداران توسط دولت تامین شود قیمت مصوب شیر خام تعیین شود .

او ادامه داد: دولت از ابتدای سال توانسته حدود ۳۰ درصد نهاده‌های دامی را با قیمت مصوب برای دامداران تهیه کند و ۷۰ درصد نهاده‌ها توسط خود دامداران از بازار آزاد تهیه شده است.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی گاوداران با اشاره به اینکه قیمت شیر خام در تیر ماه از دو هزار و سیصد و نود هزار تومان به ۳۱۰۰ تومان مصوب رسید افزود: ناگفته نماند که صنایع لبنی این ۳۱۰۰ تومان را افزایش دادند و در آبان ماه به ۴۳۰۰ تومان رسید.

او با اشاره به اینکه دولت باید به تعهدات خود عمل کند اظهار کرد: دولت گفته بود که ۱۰۰ درصد نهاده را تأمین می‌کند و ما باید شیر را ۳۱۰۰ تومان می‌دادیم، اما متاسفانه دولت به تعهدات خود عمل نکرده است.

قیمت ۳۵ هزار تومانی مرغ به هیچ عنوان مورد تایید نیست

رضایی معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص افزایش قیمت مرغ گفت: قیمت ۳۵ هزار تومانی مرغ به هیچ عنوان مورد تایید نیست، وزارت جهاد کشاورزی یکی از دستگاه‌هایی است که به شدت بر این موضوع ورود پیدا کرده است، در این رابطه ستادی در وزارت خانه تشکیل شده است که آن‌ها به سرعت این مشکل را برطرف خواهند کرد.

او اظهار کرد: از مردادماه بنده هشدار این تغییرات را داده بودم، به ستاد تنظیم بازار این هشدار را دادم لذا باید همه هوشیار باشیم. قیمت جوجه یک روزه ۲۰۵۰ تومان بود که به ۲۹۰۰ تومان رسید، امروز قیمت جوجه یک روزه ۲۹۰۰ تومان است باید تغییرات قیمتی اتفاق بیفتد.

معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه اگر قیمت‌ها اصلاح نشود و جلوی ضرر و زیان مرغداران را نگیریم آن‌ها گله هایشان را حذف می‌کنند افزود: مگر می‌شود که این صنعت نه ماه در حاشیه ضرر قرار بگیرد چند ماه است که خواهش کردم و نامه زده ام تا به موضوع رسیدگی شود، چندین ماه است که اعلام خطر و اعلام هشدار داده ام که باید صنعت مرغ مادر را نجات دهیم.

پرویز فروغی دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور گفت: خود دولت نهاده‌ها را گران کرده است، متاسفانه سامانه بازارگاه سر و سامان پیدا نکرده است.

او افزود: مرغداران دوره پرورش مرغ را به ۴۰ روز رسانده‌اند، درصورتی که کیفیت نهاده‌ها به شدت پایین است لذا در این ۴۰ روز نزدیک ۳۰۰ الی ۴۰۰ گرم مرغ نسبت به استانداردش عقب است، زیرا نهاده ا‌ی وجود ندارد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۶ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
با تایید کردن یا نگردن نرخ 35 هزار تومانی مرغ مشکل حل نمی شه
آخرین اخبار