قطعی‌های منظم برق به علت آن‌چه که سخنگوی دولت پیشگیری از مازوت‌سوزی در نیروگاه‌ها مطرح کرده، آغاز شد.

شرکت توانیر از امروز انتشار جداول خاموشی برق را آغاز کرد؛ آن هم در روز‌هایی که دیگر، تابستان به پایان رسیده و مصرف برق در اوج نیست.

سخنگوی دولت اعلام کرده، علت قطعی‌های برنامه ریزی شده برق این است که بعضی از نیروگاه‌ها مجبور به مصرف مازوت هستند و دولت برای جلوگیری از آلوده شدن هوا، مازوت‌سوزی در سه نیروگاه را تعطیل کرد، اما چرا نیروگاه‌ها مجبور به مصرف مازوت می‌شوند؟

مدیرعامل شرکت توانیر می‌گوید: بیشتر از ۹۵ درصد نیروگاه‌های کشور در روز‌های عادی سال با استفاده از گاز طبیعی فعالیت می‌کنند، اما در ایام سرد سال با بالا رفتن مصرف گاز در بخش‌های خانگی و تجاری جهت گرمایش، وزارت نفت هم مجبور به قطع گاز نیروگاه‌ها و صنایع بزرگی مثل سیمان، فولاد و پتروشیمی است تا گاز منازل مردم قطع نشود.

نیروگاه‌ها و این صنایع بزرگ نیز، به استفاده از سوخت‌های مایع مانند مازوت و گازوئیل به جای گاز مجبور می‌شوند.

طبق آمار‌های توانیر، در کل کشور کمتر از ۲۰ نیروگاه وجود دارد که می‌توانند مازوت مصرف کنند و مابقی نیروگاه‌ها در صورت قطع گاز، از گازوئیل استفاده می‌کنند.

صنایعی مثل سیمان هم طبق اعلام شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی برای آن‌که تعطیل نشوند، مازوت می‌سوزانند.

جالب است که بدانید، مسئولان دولتی و برخی از نمایندگان مجلس، بار‌ها اظهاراتی کرده‌اند که نشان می‌دهد بیشترین سهم از آلودگی هوا به جای مازوت، مربوط به منابع متحرک یا همان وسایل نقلیه است.

وسایل نقلیه در ایران علاوه بر این که به گفته مدیران شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت، از ابتدا پرمصرف ساخته می‌شوند، فرسوده هم هستند، اما مسئله مهمتر، کیفیت بنزینی است که مصرف می‌کنند.

رئیس انجمن صنعت پالایش نفت در ابتدای مهر امسال در یک مصاحبه گفت: دولت از پالایشگاه‌ها خواسته برای تولید بنزین به میزان حداکثری، باید بنزین یورو-۴ کمتری تولید کنند.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی هم، اخیرا در یک نشست خبری، به طور رسمی اعلام کرد: مصرف بنزین بالا رفته و مجبور هستیم بنزین یورو-۴ کمتری را در کشور عرضه کنیم؛ اکنون بنزین یورو-۴ فقط در بعضی از کلانشهر‌ها توزیع می‌شود.

این اظهارات به این معنی است که کیفیت بنزین، فدای تأمین کمّیت آن می‌شود.

حلقه‌های زنجیره تأمین انرژی در کشور ما کاملا به هم وابسته است و اگر مصرف سوختی مثل بنزین زیاد شود، اثرش را روی بقیه حامل‌های انرژی مثل برق هم نشان می‌دهد.

علت آن را رئیس سازمان ملی بهره‌وری اینطور بیان می‌کند: مصرف حامل‌های انرژی در کشور ما به دلایل مختلف مثل استاندارد نبودن تجهیزات و گاهی هم فرهنگ مصرفی نادرست در برخی افراد، دو و نیم برابر استاندارد‌های جهانی است، اما اکنون وزارتخانه‌های مختلف در کشور،   به صورت جزیره‌ای تصمیم‌گیری می‌کنند و به همین علت، مصرف انرژی کم نمی‌شود.

به طور مثال، وزارت نفت، چون نمی‌تواند گاز کافی تأمین کند، مجوز گازکشی به منازلی که تأمین گرمایش آنها با بخاری انجام می‌شود را نمی‌دهد و از سوی دیگر، هماهنگی لازم با وزارت نیرو برای تأمین برق منازلی که با پکیج گرم می‌شوند، وجود ندارد.

وزارت صنعت نیز با هدف جلوگیری از تعطیلی کارخانه‌های فعلی تولید بخاری، آنها را به تغییر فناوری قدیمی و تولید بخاری‌های نسل جدید مانند برخی از بخاری‌های ژاپنی مجبور نمی‌کند که بدون استفاده از برق هم قابل استفاده هستند.

برای حل این مشکل، قانون برنامه هفتم می‌گوید که دولت باید سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی را زیر نظر مستقیم رئیس‌جمهور تشکیل دهد تا سیاست‌گذاری در حوزه انرژی به صورت متمرکز انجام شود.

این سازمان قرار بوده با ادغام سازمان‌های متولی بهینه‌سازی در کشور مثل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت، سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق و ستاد مدیریت حمل‌و‌نقل و سوخت که اکنون پراکنده هستند به وجود بیاید.

تا آن زمان، باید کمتر مصرف کنیم تا برق کمتر قطع شود.

برچسب ها: مازوت سوزی ، برق ، قطع برق
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۶ ۲۱ آبان ۱۴۰۳
باید موافقان مازوت سوزی نیروگاهها را ثبت نام و آنها را در یک منطقه مثلا شور آباد ساکن کنند و کنارشان نیروگاه مازوت سوز به تعداد کافی برای تامین برق کشور بسازند و این ها هم از برق لذت ببرند و هم از برق بهره مند بشوند
نیروگاه شازند روزانه ۶.۵ میلیون لیتر مازوت می‌سوزاند و روزانه ۴۵۰ تن گوگرد به هوای شهر اراک و حومه می‌فرستاد و باعث افزایش نرخ بروز سرطان در اراک بالاتر از میزان کشوری، بیماری های ریوی، ناباروری، عوارض حساسیتی و مشکلات روانپزشکی در مردم این شهر می شود. بهتر است نیروگاه‌های مازوت سوز در جایی ساخته شود که طرفداران آن زندگی می کنند.
یکی از خطرناکترین اثرات مازوت سوزاندن باران‌های اسیدی است صدمات جبران ناپذیر پایداری بر اقلیم و محیط زیست و منابع آب زیرزمینی می گذارند و فلزات سنگین را در گیاهان و منابع آب وارد و سازه ها و بدن مردم را تخریب می کنند.
مازوت ۳۵۰۰۰ppm در هيچ پالایشگاه مدرنی تولید نمی شود
اظهارات کوته بینانه ناشی از بیسوادی و عدم توجه به مهمترین تهدید فوری برای زیست ما در ایران، یعنی گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی است.
هنوز بخش زیادی از مردم فکر می‌کنند که این موضوع چندان خطرناک نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۸ ۲۱ آبان ۱۴۰۳
انصافا این کارا حق الناس هست

شهر شیراز ما آلودگی نداریم و با سوزاندن مازوت مشکلی نداره هوای شهر ما
لطفا مازوت بسوزونید ولی نیروگاه برق شیراز کار کند و برق نرود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۵ ۲۱ آبان ۱۴۰۳
رفتن به سمت انرژی های پاک و هسته ای و خورشیدی مهمتر از وفاق الکی و جمله سازی هاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۹ ۲۰ آبان ۱۴۰۳
درباره اصل قطعی برق نمیخوام حرفی بزنم
ولی جدول قطعی برق امروز 20 آبان رو دیدم، ظاهرا برای حاشیه تهرانه، نه مناطق بالاشهر نشین تهران. این تبعیض‌ها آدم رو ناراحت میکنه
Iran (Islamic Republic of)
بهمن
۲۰:۵۶ ۲۰ آبان ۱۴۰۳
میخواستن فیلترینگ رو بردارن ، برق هم فیلتر کردن ، پزشکیان عزیز مچکریم
Iran (Islamic Republic of)
صادق
۲۰:۳۶ ۲۰ آبان ۱۴۰۳
اینطور بگم وقتی برق قطع بشه هزاران اداره مرکز شهر تهران برای تامین برق سراغ دیزل ها میروند و در نهایت با سوختن گازوئیل باز همان آلودگی در وسط قلب پایتخت اتفاق میافتد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۳ ۲۰ آبان ۱۴۰۳
علت اصلی این آلودگی هوا همین خودرو های بی کیفیت هستش،چرا وقتی نه زیرساخت های مناسب مثل جاده و ....را نداریم و نه کیفیت مناسب وسایل نقلیه،یه خانواده ایرانی که ۴ نفره باید ۴ خودرو داشته باشه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۰ ۲۰ آبان ۱۴۰۳
بله آلودگی هوا خیلی مهم است ولی قوانین بین المللی بعضی مواقع از روی غرض ورزی علیه کشورها می‌شود حالا اونا منابع نفتی ندارند و صاحب فناآوری و تکنولوژی هستند دریغ از یک حمایت به همنوعان خود و بااین کار می‌خواهند سنگ جلو پا بگذارند برای نفع خود وبازار خود را گرم کنند در دام قوانین محیط زیستی ساختگی قرار نگیریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۲ ۲۰ آبان ۱۴۰۳
نتیجه رای به دولت سوم روحانی وقتی تو زمستون برق قطع کنند وای به حال تابستون اینا به جای تدبیر همیشه آسون ترین راه رو انتخاب میکنن رحمت خدا به اون شهید که از وقتی اومد هیچ وقت قطع برق اتفاق نیافتاد خود اروپا تو هلند که به کشور گلها معروفه هشت برابر ایران مازوت میسوزونه اون وقت ما.......
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۱ ۲۰ آبان ۱۴۰۳
امروز تاریخ ۱۴۰۳/۰۸/۲۰ سه بار هر بار ۲ ساعت برق قسمتی از شهر قطع شده .خوزستان شهرستان هندیجان.این دولت با این وضعیت تابستان سال ۱۴۰۴ میخواد چکار کنه .عجب دولتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۳ ۲۰ آبان ۱۴۰۳
هنوز زوده پی ببریم شهید رییسی کی بود...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۱ ۲۰ آبان ۱۴۰۳
علی برکت الله دوم
Iran (Islamic Republic of)
حسنی
۲۰:۰۵ ۲۰ آبان ۱۴۰۳
کاربیخودی هست درالودکی خواهم تاثیر ندارد این کار بیشتر برداشتهای سیاسی هست اگراینطورهست از گاز مایع استفاده بکنند توارومیه سی آن جی به آل آن جی تبدیل میکنند تا در نقاط دورافتاده استفاده بکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۹ ۲۰ آبان ۱۴۰۳
بله اینه دولت دوم روحانی .قدر سید مظلوم وندونستیم اینم عذاب الهی که نازل شده به دست خود مردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۲ ۲۰ آبان ۱۴۰۳
ربط نداشتن دور اندیشی و تحریم و عدم سرمایه گذاری و ...غیره و قطعی برق چیست؟؟
آخرین اخبار