یک کارشناس بازاریابی در واکنش به حراج عجیب ۳۹ هزار تومانی نکاتی را مطرح کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «حراج کووید-۱۹ فقط ۳۹ هزار، بشتابید تا دیر نشده»، «مرگ ارزان، فقط ۳۹ هزار تومان!»، این مجموعه طعنه‌هایی است که مردم در شبکه‌‎های اجتماعی نثار تجمع عجیب مردم پشت در مغازه‌ای آن هم نه در محله جنوب شهر، بلکه در شهرک غرب برای حراج کیف و کفش ۳۹ هزار تومنی کرده اند. حراجی که طی یکی دو روز اخیر حسابی حاشیه ساز شده و هشتگ «حراج ۳۹ تومانی» در توییتر توسط کاربران داغ گردیده است!»


بیشتربخوانید


البته در فضای مجازی و حتی رسمی آنچه جلب توجه می‌کند و سوژه مباحث میان مردم است، نکوهش و سرزنش حراج‌کننده از سویی و از سوی دیگر مردمانی است که در شرایط بسیار اسفناک و مرگبار کرونا که خواب و آسایش را از کادر درمانی بیمارستان‌ها گرفته است. در واقع آن‌ها اگر از جان خود هم گذشته باشند؛ مسئول مراعات حال مردمان بی‌تقصیری هم هستند که فردا روزی به هر دلیل در تعامل با این شیفتگان جنس مفت عرضه شده هستند و چه بسا پس از ملاقات پرمخاطره‌ای در فردای این حضور حریصانه در بازار، به بستر احتضار و مرگ بیفتند و هیچ احساس شرم و خجالتی هم از مشارکت هر چند سهوی در آن ندارند!

لذا در این خصوص خبرنگار گروه اقتصادی «آفتاب یزد» پیگیر چرایی این مهم شد تا دلایل این نوع حراج عجیب و دور از هرگونه منطق را جویا شود که به دلیل برخورد قضائی رخ داده با حراج‌کننده متاسفانه امکان پرس و‌جوی چرایی و انگیزه عرضه کالا‌هایی با کیفیت که قیمت آن بعضا در سایر فروشگاه‌ها ده‌ها برابر رقم حراج شده است فراهم نشد.

دکتر احمد روستا، مدرس برجسته بازاریابی و تبلیغات در خصوص ریشه این دست روش‌ها که به نظر می‌رسد با عقل سازگاری ندارد و اعجاب انگیز می‌نماید، می‌گوید: البته در این مورد به دلیل اینکه تمام جوانب آن هنوز مشخص نیست و باید منتظر بررسی دقیق مسئولان حوزه بازرسی اصناف یا دستگاه رسیدگی‌کننده در مورد دلایل آن بود؛ اما در کل اگر این اقدام حراج‌کننده با هدف تبلیغاتی و جلب مردم به محل کسب خود و یا پاساژ مربوطه برای برندسازی از آن محل بوده باشد؛ موضوعی است که باید در مورد آن گفت به نظر من یکی از مهم‌ترین جنبه‌های انجام تبلیغات و اطلاع‌رسانی در هر سطح و رده برای هر صنف و صنعت وکسب و کاری، تعهد به اخلاقیات است که در این مورد نادیده گرفته شده است.

وی با بیان اینکه در جذب مخاطب و ارائه ویژگی‌ها و تمایزهایمان باید اخلاق را رعایت کرد و هرگز با دروغ و زیاده‌گویی و فریب، به جلب و جذب مشتری اقدام نکرد اظهار می‌کند: کما اینکه در تبلیغ و فراخواندن مردم به خرید در هر قالب اعم از حراجی و... بزرگ کردن ویژگی‌ها و مزایا، امری لازم است و نگفتن اشکالات و معایب و نقاط ضعف نیز پذیرفتنی است؛ اما تاکید بر نقاط ضعف رقبا، بدگویی از آن‌ها یا دروغ گویی درباره نقاط قوت خود، غیراخلاقی است.

روستا، با بیان اینکه در ایجاد پیام و شعار تبلیغاتی باید از حریم اخلاق و انصاف و صداقت دور نشد تصریح می‌کند: گرچه اکثر مخاطبین ما ممکن است افراد کم سواد یا کم دانش باشند، اما نباید از سادگی مخاطب سوء استفاده کنیم و آن‌ها را فریب دهیم.

این کارشناس زبده تبلیغات با بیان اینکه احترام به مخاطب یکی از نکاتی است که کسبه و فعالان صنعتی باید خودشان را جای آن‌ها بگذارند و ببینند اگر برای جذب ما نیز همین اقدامات صورت می‌گرفت، تا چه حد مورد رضایت ما بود می‌افزاید: در هر صورت کار خلاف و نادرست شرم‌آور است.

وی با ابراز تاسف از اینکه اخلاقیات در ایران به شدت کمرنگ شده و حتی می‌توان ادعا کرد از دست رفته است خاطرنشان می‌کند: در واقع اولین نقطه در تمام تبلیغات جهان رعایت اخلاقیات حرفه‌ای است که ما در ایران نه توجه کرده‌ایم و نه رعایت کرده ایم.
روستا با اشاره به اینکه سالیان درازی است که اصول اخلاقی در تبلیغات تجاری کشورمان توسط برخی صاحبان کسب و کار رعایت نمی‌شود و این بیماری در صنعت تبلیغات کشور رخنه کرده است اظهار می‌دارد: نتیجه آن نیز در پاره‌ای از موارد به بدبینی مردم نسبت به تبلیغات و یا بالعکس تطمیع و فریب خوردن چندباره آنان بوده است و در این مورد حراجی اخیر نیز مردم گرفتار معیشت یا حریص در خرید کالا‌های تجاری ارزان‌تر به هر دلیل که منشاء این اقدام تا این لحظه آشکار نیست به مخاطره افتادن و تهدید سلامت مردم در کنار شبهه سوء استفاده از احساسات و مشکلات اقتصادی آن‌ها نیز هست.

وی با تاکید بر اینکه قطعا تبلیغات صحیح، اصولی و اخلاقی، دستاورد‌های ارزشمند و فراوانی به دنبال دارد که بدیهی‌ترین آنها، افزایش میزان فروش، کاهش یا ثبات قیمت کالا، شهرت نام تجاری و حتی ایجاد اشتغال است می‌افزاید: بی‌توجهی به رعایت موازین اخلاقی، همگی دستاورد‌های فوق را مختل خواهد نمود.

منبع: آفتاب یزد

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۶ ۲۸ آبان ۱۳۹۹
دردیزی وازه حیای گربه کجا رفته!!؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۶ ۲۸ آبان ۱۳۹۹
دردیزی وازه حیای گربه کجا رفته!!؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۸ ۲۸ آبان ۱۳۹۹
این ها فرهنگ ندارن.خرید کفشه نه مایحتاج زندگی. بعداً گیر می دن به وزارت بهداشت و...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۸ ۲۸ آبان ۱۳۹۹
آیا واقعا در این ایام مرگ ومیر کفش این همه اهمیت دارد ؟ چرا مردم ما این همه نا آگاه هستند .!!!!
Iran (Islamic Republic of)
آقای عشقی
۰۸:۳۳ ۲۸ آبان ۱۳۹۹
کار هرکسی بوده اون نفهمی خریداره که رفته تو اون شلوغی و فکر نکرده آلوده ترین محیط الان اونجاست .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۹ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
نی نی کوچولو که نبودن میخواستن نرن ان بد بخت فروشنده چکار کنه فقط میتونسته بگه مثلا ی هفته یا شماره میداده خوب مردم گرفتاراقتصادی دارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۹ ۲۸ آبان ۱۳۹۹
فروشنده توی گروه برای حراج کامنت گذاشته بود .( آگهی کرده بود)
Iran (Islamic Republic of)
عبدالله
۱۵:۵۹ ۲۷ آبان ۱۳۹۹
سلام امیدوارم مسوولین به این موضوع حساس شده و پیگیر شوند که چه دستی در کار بوده که این بلا را سر مردم نادان بیاورند و پشت پرده این حراجی دست کدام جاس. ََ ودشمن در کار است و بیتفاوت از این مسئله نگذرند
Iran (Islamic Republic of)
مشتری
۰۵:۱۷ ۲۸ آبان ۱۳۹۹
بیچاره و پلمپ کردند کاش در محیط باز حراجی راه می انداخت