کاربران شبکه شاد عمده مشکلات خود در مواجهه با این شبکه را با ما در میان گذاشتند تا پاسخ آن را منعکس کنیم.

به گزارش  خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، شرایط اولین سال تحصیلی کرونایی ایجاب کند تا دانش آموزان در وضعیتی متفاوت نسبت به سال‌های گذشته درس بخوانند، آموزش مجازی راهکاری است که آموزش و پرورش در نظر گرفته است تا محدودیت‌های حضور فیزیکی مانع از تعطیلی جریان آموزشی نشود.

شبکه شاد هم که به عنوان بستر رسمی آموزش مجازی در نظر گرفته شده است تا مسیر اصلی آموزش دانش آموزان باشد آنطور که باید ظاهر نشد و هنوز جمعیت مخاطبش با آن در چالش هستند.

پلتفرم نوپا، بومی و آموزشی شاد همچنان با مشکلات زیرساختی مواجه است و همین مشکلات موجب کاهش استقبال جامعه ذینفعان از این پلتفرم شده است و آنطور که آمار‌های رسمی نشان می‌دهد از میان جمعیت ١۵ میلیونی دانش آموزی، ١١ میلیون تخت پوشش این شبکه قرار دارند ضمن آنکه از این تعداد هم برخی حضور فعال در شاد را تجربه می‌کنند.

بنابر گفته حسن الحسینی مسئول پروژه شاد از میان افراد احراز هویت شده  ۲۰ درصد آنها فعالیت آموزشی مستمر ندارند و دانش‌آموزان فعال در شاد ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر هستند که  اگر ۵ ساعت کمتر در هفته فعالیت داشته باشند آن‌ها را کسر کرده‌ایم بر این اساس آن‌ گروه از کاربرانی هم که کمتر از دو ساعت در هفته فعالیت دارند، جمعیتشان  ۸ درصد است که فعالیت آموزشی صوری دارند و معیار اصلی در نظر گرفته برای استفاده از شاد  ۵ ساعت فعالیت در هفته تعیین شده است.

با وجود این شرایط؛ سوالات و چالش‌هایی که اولیا و دانش آموزان در مواجهه با شاد داشتند، احصا کرده و پاسخ‌های مسئولان مربوطه در این موارد تا کنون را در این بسته خبری دنبال می‌کنیم، سوالاتی که عمده آن‌ها در چند دسته کلی اعم از سرعت دانلود و آپلود کند، پیگیری برای رایگان شدن اینترنت، تکمیل شدن امکانات نسخه IOS و نظایر آن تقسیم بندی می‌شود.


بیشتر بخوانید


سوال: شبکه شاد روی گوشی های آیفون کامل باز نمی‌شود و بسیاری از امکانات اپلیکیشن شاد  مانند پخش زنده، امکان ضبط و ارسال صدا، سرویس‌ها و شادینو در سیستم عامل IOS نشان داده نمی‌شود، علت چیست؟

پاسخ: برای کاربران با سیستم عامل IOS نسخه اپلیکیشن شاد وجود ندارد و باید از نسخه تحت وب استفاده کنند که البته هنوز همه قابلیت های جدید را ندارد و تیم فنی شبکه شاد  قول داده اند که به زودی قابلیت های جدید این شبکه  روی نسخه تحت وب هم فعال شود.

سوال: کندی اینترنت باعث شده است که بسیاری از معلمان از شبکه های اجتماعی موازی مثل واتساپ، وبینار و اسکای و... استفاده کنند و عملا در شاد فقط اعلام حضور می‌کنند  و کارها در شبکه های دیگر انجام می‌شود؛ مشکل دیگر این است که مدارس و معلمان هم خیلی تمایل به استفاده از شاد ندارند.

پاسخ: برای رفع مشکل کندی شاد آموزش و پرورش پیگیری جدی با شورای عالی فضای مجازی داشته است تا سهم شاد را در جایگاه بالایی قرار دهند در واقع  مشکلات مربوط به کندی در حال حل شدن است. پهنای باند روز اول ۸ گیگا بایت بر ثانیه  بود و امروز به ۳۶۰ گیگا بایت رسیده است.

همچنین الحسینی معتقد است هر مدرسه‌ای که می‌خواهد از برنامه دیگری به جز شاد در فضای مجازی استفاده کند تضعیف و بدگویی شاد را انجام دهد در حالی خلا های آن به تدریج در حال رفع شدن است.

سوال: برنامه  شاد مصرف اینترنت را بالا می‌برد؛ قرار بود این برنامه امسال رایگان باشد ولی نشد و در مواردی هم برای برخی سیم‌کارت ها اینترنت رایگان  است و برای برخی دیگر این گونه نیست.

پاسخ: استفاده از شبکه شاد برای همه کاربران رایگان است و هرگونه شکایتی در این باره با شماره ١٩۵ قابل انعکاس بوده چراکه تاکید آموزش و پرورش بر این است که خدمات رایگان باشد.


بیشتر بخوانید


سوال: برخی از معلمان در شرف بازنشستگی آشنایی با فضای مجازی نداشته و نحوه کارکردن با تلفن های همراه هوشمند را بلد نیستند که باعث به وجود آمدن مشکلات زیادی در خصوص آموزش به دانش آموزان شده است.

پاسخ: موضوع  آموزش معلمان و دانش‌آموزان بسیار جدی است تا بتوانند با آیتم‌هایمتعدد  شاد کار کنند بر همین اساس در مورد آموزش‌های  ناکافی، محتوای آموزش براساس برنامه درسی و بودجه‌بندی کتاب‌ها به تدریج در شاد بارگذاری می‌شود.

سوال: در نرم افزار شاد امکان چند کاربره بودن کی اضافه می‌شود؟

پاسخ: روی نسخه اندرویدی چند کاربر می توانند وارد شوند. حتی فردی اگر معلم باشد و فرزند هم داشته باشد با دو نقش مختلف می تواند وارد شود. اما نسخه تحت وب هنوز همه قابلیت های جدید را ندارد.

سوال: پلتفرم آموزشی شاد  با اضافه شدن خدمات افزوده به بازار شاد تبدیل شده است.

پاسخ: خدمات افزوده که بخش خصوصی در شاد تعریف می‌کند؛ به عنوان رقیب همکار شاد خواهد بود و شامل فعالیت‌های نرم افزاری، محتوایی و انواع فیلم و سرگرمی است که  هر جا محتوای مناسب و استاندارد تولید کندبه کار گرفته خواهد شد البته  فضای کنکوری به معنای عام در این شبکه راه اندازی نمی‌شود تا ماهیت  تعلیم و تربیتی باقی بماند.

پاسخ به مشکلات شاد؛ از دلیل کندی سرعت تا رفع مشکل ایمن بودن فضای مجازی

سوال: بچه ها به بهانه  تدریس مجازی جاهای دیگری از فضای مجازی را هم رصد می‌کنند و خیلی از والدین هم بی‌خبر که بچه مثلا در حال درس خواندن است و این موضع موجب نگرانی می‌شود.

پاسخ: توزیع بسته‌های ایمن اینترنت پس از منتفی شدن سیم کارت دانش آموزی که قرار بود اینترنت پاک در اختیار آموزش و پرورش بگذارد مطرح شد و مسئولان آموزش و پرورشی در باره توزیع این بسته های ایمن معتقدند که تولید بسته های ایمن اینترنت بر عهده وزارت ارتباطات است تا دانش آموز بتواند به سایت‌های ایمن دسترسی داشته باشد.

البته آذری جهرمی وزیر ارتباطات درباره مراقبت از دانش آموزان در فضای مجازی از فعال شدن طرح کوشا خبر داد و اینگونه در صفحه شخصی خود در فضای مجازی مطرح کرد که «با شماره‌گیری #۳*۳*۵۵۵* سیم کارت در طرح کوشا قرار گرفته و دسترسی کودکان صرفاً به سایت‌های اعلامی آموزش و پرورش فراهم است. سیم کارت با شماره گیری #۴*۳*۵۵۵* به شرایط عادی باز می‌گردد. همراه اول، رایتل و شاتل‌موبایل هم به زودی نحوه فعال سازی طرح کوشا خود را اعلام خواهند کرد.»

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۵ ۲۵ آبان ۱۳۹۹
سلام. بیشتر کندی شبکه شاد به این علت است که در زمان برگزاری کلاسهای درس، مدیران آموزش و پرورش اقدام به برگزاری جلسات آنلاین می کنند. این عین خوردن حق بچه های مردم است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۸ ۱۶ مهر ۱۳۹۹
کاش اسمش را عوض می کردند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۷ ۱۶ مهر ۱۳۹۹
سلام یکی از مشکلات دانش آموزان این است که بدون دلیل و بدون اینکه خودشان بخواهند از گروه خارج می‌شوند و دوباره باید به مدرسه مراجعه کنند و احراز هویت شوند.