به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهدی همتی گفت: پیش بینی میشود تا اواسط مهر ماه بیش از ۲۰۰ هکتار از زمینها به کشت این محصول اختصاص یابد.
این مقام مسئول تصریح کرد: با توجه به میانگین تولید ۲۵ تن در هر هکتار گیاه کلم در مزارع قیروکارزین برآورد میشود بالغ بر چهار هزار تن انواع مختلف این محصول تولید و روانه بازار شود.
به گفته او؛ بروکلی و گل از عمدهترین ارقام کلم است که به صورت نشائی در قیروکارزین کاشته میشود و با توجه به زود رس بودن بذور آنها پس از گذراندن یک دوره رشد ۷۰ تا ۹۰ روزه از اواسط آذر ماه آماده برداشت خواهد شد.
همتی با اشاره به اینکه منطقه مبارک آباد قطب تولید سبزیجات در شهرستان قیروکارزین و جنوب فارس است، تصریح کرد: ترویجهای انجام شده در خصوص استفاده از نشائ سالم و مرغوب موجب کاهش طول دوره رشد در مزرعه و افزایش تولید این محصولات شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین کاهش در مصرف آب، ریسک تولید، بذر مصرفی، عملیات زراعی مورد نیاز، مصرف سموم و کودهای شیمیایی و افزایش در ضریب مکانیزاسیون را از دیگر مزایای کاشت نشائی کلم دانست.
به گفته او؛ ایجاد واحدهای تولید نشاء استاندارد در شهرستان قیروکارزین از پتانسیل بسیار مطلوبی برخوردار است که ضمن صرفه اقتصادی برای گلخانه دار به بهبود بهره وری در مزارع کشاورزان نیز کمک شایانی خواهد کرد.
همتی با بیان اینکه ایجاد صنایع غذایی و تبدیلی در کنار کشاورزی ضمن اشتغالزایی در افزایش ارزش افزوده محصولات و تعدیل قیمتهای آن در بازار تاثیر بسزایی خواهد داشت، افزود: تا کنون صنایع ترشی و شوری جات در قیروکارزین راه اندازی نشده است و با توجه به توان بالقوه در این شهرستان زمینه احداث آن به خوبی فراهم است.
سالیانه بیش از دو هزار هکتار از اراضی قیروکارزین با تولید بالغ بر ۵۰ هزار تن به کشت سبزی و صیفی اختصاص دارد؛ قیروکارزین در ۱۶۹ کیلومتری جنوب غربی شیراز واقع شده است.
انتهای پیام/