دانش بنیان‌ها در حصار بی‌اطلاعی

عضو اتاق بازرگانی استان فارس گفت: در حال حاضر شرایط حمایتی و امکانات جهت استفاده شرکت‌های دانش بنیان در استان وجود دارد، اما به دلیل نبود اطلاع رسانی مناسب، شرکت‌ها برای استفاده از آن‌ها بی اطلاع هستند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، امید ماهرانی عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون کارآفرینی، کسب و کار‌های نوین و دانش بنیان اتاق بازرگانی فارس گفت:  مراکزی از جمله پارک علم و فناوری، پردیس شرکت‌های دانش بنیان، شهرک فناوری صنایع شیمیایی شیراز، کارخانه نوآوری، جهاددانشگاهی شیراز و دانشگاه شیراز امکانات و ظرفیت‌هایی برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان دارند که متاسفانه این شرکت‌ها به دلیل گستردگی نوع فعالیت از این امکانات برای استفاده بی اطلاع هستند.

او افزود: این رویه موجب عدم استفاده شرکت‌ها از شرایط و امکانات موجود شده است که دو آسیب بزرگ فرصت سوزی و ایجاد اختلال در فعالیت شرکت‌های دانش بنیان را در پی دارد.

ماهرانی با بیان اینکه در شرکت‌های دانش بنیان استان خدمات و دستاورد‌های خوبی وجود دارد اظهارداشت: برخی از شرکت‌های دانش بنیان استان برای رفع نیاز‌های خود نیازمند حمایت‌هایی هستند که در استان قابل انجام است، اما فعالان در شرکت‌های دانش بنیان استان که عموما افراد جوان و نخبه هستند نمی‌دانند به کجا مراجعه و چگونه از حمایت‌ها استفاده کنند.

ماهرانی اضافه کرد: عملکرد جزیره‌ای مراکز ارائه حمایت به شرکت‌های دانش بنیان موجب شده شرکت‌ها نیز مشااور پذیر نباشد و این درحالی است که هنوز ارتباط مثبت و منطقی بین شرکت‌های دانش بنیان و مراکز مرتبط با آن‌ها در استان ایجاد نشده است.

او ادامه داد: ما در این کمیسیون بنا داریم با برگزاری جلسات و برقراری ارتباط با مراکز مرتبط با شرکت‌های دانش بنیان بتوانیم راهکار‌های خوبی جهت استفاده بهینه از ظرفیت‌ها و حمایت‌های سازمان‌های مذکور تبیین کنیم.

ماهرانی با اشاره به جلسات برگزار شده اتاق بازرگانی فارس با پارک علم و فناوری و پردیس شرکت‌های دانش بنیان در هفته گذشته عنوان داشت: عمده معضلات شرکت‌های دانش بنیان بخشنامه‌های ۱۱/۱۴ و ۱۲/۱۴ سازمان تامین اجتماعی، بازاریابی ضعیف شرکت‌های دانش بنیان، عدم برخورداری از استراتژی توسعه در استان ویژه شرکت‌های دانش بنیان، تسهیلات بانکی و نحوه ممیزی در استان عنوان شد.

او تصریح کرد: برنامه‌هایی از جمله برگزاری دوره‌های آشنایی شرکت‌های دانش بنیان با قوانین، برگزاری تور‌های صنعتی، برگزاری سمینار جهت کشب و کاری نوین و نحوه مبدل شدن به شرکت‌های دانش بنیان برای شرکت‌های دانش بنیان ضروری است که تلاش می‌کنیم بتوانیم دوره‌های آموزشی موثری را برای فعالان این بخش برگزار کنیم.

در ادامه این جلسه علی دقت سر ارزیاب معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری گزارشی با عنوان خلاصه قوانین و خدمات توانمندسازی و توسعه کسب و کار شرکت‌های دانش بنیـان را ارائه کرد.

او گفت: شرکت دانش بنیان را شرکت یا مؤسسه خصوصی یا تعاونی است که به منظور هم‌افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی (شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری) و تجاری‌سازی نتایج تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید کالا‌ها و خدمات) در حوزه فناوری‌های برتر و با ارزش افزوده فراوان و بر اساس معیار‌های مورد نظر این آئین‌نامه، به تأیید کارگروه می‌رسد.

دقت ضمن توضیحاتی در خصوص فرآیند ثبت‌نام و ارزیابی شرکت‌های مذکور افزود: شرکت‌ها و موسسات متقاضی صرفا با داشتن یک محصول دانش‌بنیان می‌توانند به عنوان شرکت دانش‌بنیان تایید شوند.

او بیان کرد: حوزه‌های فنی محصولات: فناوری اطلاعات و ارتباطات، نفت، گاز و پتروشیمی، پلیمری و شیمیایی، دارو و فرآورده‌های پیشرفته حوزه تشخیص و درمان، مواد پیشرفته، تجهیزات و ماشین آلات پیشرفته، الکترونیک، مخابرات، قدرت، لیزر، سامانه‌های هوشمند و تجهیزات پزشکی است.

دقت اظهارداشت: ایراد‌های عمده شرکت‌های دانش بنیان عدم اطلاع از قوانین ارزیابی دانش بنیان و عدم اطلاع از شاخص‌های اختصاصی ارزیابی محصول است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.