قیام امام حسین (ع) مکتبی است که جهانیان آموزه‌های انسانی مورد نظر اسلام را از آن برمی گیرند. این قیام به تمامی ادیان آسمانی نیز ورود پیدا کرده است تاجایی که مسیحیان همانند شیعیان امام حسین (ع) را اسوه قرار می‌دهد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خبرنگار ما در چارچوب سلسله گفتگو‌های روزانه خود با روحانیون و ادبای طوایف و مذاهب گوناگون درباره عاشورا در ماه محرم، به گفتگو با «دکتر میشال کعدی» اندیشمند، فیلسوف و نویسنده مسیحی اهل لبنان درباره نهضت امام حسین (ع) پرداخته است.

میشال کعدی در این باره می‌گوید: همه باید بدانند که اهل بیت علیهم السلام بویژه امام علی (ع) و امام حسین (ع) به گروه خاصی اختصاص نداشتند؛ لذا امام حسین (ع) نقطه تمرکز ایمان مطلق بین عموم بشریت است.

کعدی با اشاره به اینکه در زمان امام حسین (ع) علما و بزرگان زیادی همراه ایشان بودند و در کنار ایشان همچنین راهبان مسیحی نیز حضور داشتند و در سرزمین ایشان که از کربلا تا نجف امتداد داشت زندگی می‌کردند و همواره با اهل بیت علیهم السلام در ارتباط بودند، تصریح می‌کند: ارتباط دین مسیحی با اهل بیت علیهم السلام ارتباطی نزدیک است به دلیل اینکه امام علی (ع) همواره در برنامه هفتگی خود سفر به سرزمین‌های مسیحی برای گفتگو و مذاکره با راهبان مسیحی در خصوص مسائل اسلام، توحید و فعالیت‌های اصلاح دینی را می‌گنجاندند لذا ارتباط مسیحیان و مسلمانان شیعه، ارتباط بسیار نزدیکی است.

وی ادامه می‌دهد: ۳۵۰ مرجع مسیحی در جهان دارای دیدگاه مثبت و ایمانی درباره امام حسین (ع) هستند به طوری که یکی از کاردینال‌های برجسته مسیحی در این باره گفته است که «اگر شیعه بودم حسین (ع) را می‌پرستیدم» و همچنین آنتوان بارا نیز گفته است که «عذاب کشیدن مسیح (ع) یک دهم عذابی بود که امام حسین (ع) کشید».

این نویسنده و اندیشمند لبنانی در ادامه با بیان اینکه قیام امام حسین (ع) از سوی خداوند بر ایشان واجب شد و بر سر امام حسین (ع) همان آمد که بر سر مسیح آمد به این معنا که آنچه برای اهل بیت علیهم السلام رخ داد، از جانب خدا بود و امام حسین (ع) باید شهید می‌شد تا ثابت کند که دین اسلام یک منطق دینی است، می‌افزاید: قیام امام حسین (ع)، انقلابی دموکرات و اصلاحی بود. دموکراسی تنها از انقلاب شیعه و قیام امام حسین و امام علی (ع) شناخته شد. اگر امام علی نبود و برای این قضیه شهید نمی‌شد، اثری از دین اسلام باقی نمی‌ماند، زیرا اهداف زیادی برای نابودی دین اسلام وجود داشت.

این شخصیت مسیحی برجسته لبنان در پایان گفتگو اظهار می‌کند: بسیاری انقلاب‌ها الهام گرفته از امام علی (ع) هستند و حتی بیروت هم از امام علی و سیره مطهر ایشان الهام گرفتند.

منبع: شفقنا

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.