به گزارش خبرنگار بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سیستم نهاب یا نگهداری اطلاعات مشتریان بانکی در خود، امکان ارائه انواع استعلامهای مرتبط با مشتریان بانکی را به سایر سامانههای مجاز خواهد داشت.
این سامانه برای انجام وظایف خود نیاز به ارتباط با سیستمهای اطلاعاتی با سایر ارگانها نظیر سامانه ثبت احوال، سامانه ثبت شرکتها، اداره پست، سیستمهای نیروی انتظامی و سایر دستگاههای قضایی و دولتی دارد.
کد شهاب شناسه هویت الکترونیکی بانکی است. برای هر مشتری بانکی یک شناسه هویتی منحصر به فرد توسط سامانه نهاب تعریف میشود. کد شهاب رابط اصلی برقراری میان سامانههای بانکی و نهاب است. سامانه نهاب بر روی شبکه ملی کشور (NiBN) برای تمامی بانکها و موسسات مالی دارای مجوز از رسمی بانک مرکزی قابل استفاده است.
درصورت نهایی و (Online) شدن سامانه مذکور کد شهاب به صورت آنی از سوی سامانه نهاب صادر و در صورت عدم اخذ کد شهاب توسط شعبه افتتاح کننده حساب، حساب مذکور مسدود خواهد شد.
همچنین بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی حسابهای فاقد کد شهاب مسدود می شود و هیچ گونه خدماتی به این دسته از مشتریان ارائه نخواهد شد .دسترسی به کد شهاب با درج کدملی در سایت اصلی بانک قابل دستیابی برای تمامی مشتریان بانک است.
کد شهاب، شناسه ای ۱۶ رقمی است که برای سهولت در خواندن آن به صورت گروههای چهار رقمی قابل تقسیم است.
برای دریافت کد شهاب باید با مراجعه به شعبه محل افتتاح حساب بانکی نسبت به تکمیل اطلاعات هویتی و دریافت کد شهاب اقدام کنید.
بر اساس بخشنامه بانک مرکزی، بانکها و مؤسسات مالی برای صدور کد شهابی مشتریان، نیاز به در اختیار داشتن اطلاعات هویتی کامل مشتریان دارند؛ بر همین اساس باید نام، نام خانوادگی، کد ملی، شماره شناسنامه، آدرس منزل، شماره تماس، شغل و ... از مشتریان که برای آنها کد شهاب در شبکه بانکی به دلیل نقص اطلاعات صادر نشده، اخذ شود تا کد شهاب صادر و حساب بانکی به کارکرد ادامه دهد و در غیر این صورت حساب بانکی مسدود خواهد شد؛ همچنین در صورت عدم اخذ کد فراگیر برای اتباع بیگانه، کد مذکور باید اخذ شود تا فعالیت حساب بانکی ادامه داشته باشد.
انتهای پیام/