علی دهقان، مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی اصفهان در گفت و گو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
اصفهان، گفت: با مشارکت بخش خصوصی و همیاری دولت، سالانه ۱۰۰۰ تن گوشت شترمرغ در ۴۳ واحد دارای پروانه و ۱۳۰۰ تن گوشت در ۱۶۴ واحد فاقد پروانه
پرورش شترمرغ، در استان تولید میشود.
او بیان کرد: در صنعت پرورش شترمرغ، میزان تولید فراوردههایی همچون پوست، چرم، روغن، گوشت، پر و تخم شترمرغ؛ سهم قابل توجهی از گردش چرخ اقتصاد استان را به خود اختصاص داده است.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی اصفهان اظهار داشت: با توجه به سهم این صنعت در اشتغالزایی، ۴۰۰ نفر به صورت مستقیم و حدودا ۱۰۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم در سطح استان مشغول به کار هستند.
دهقان ادامه داد: شرایط تولید و پرورش شترمرغ در مقایسه با دام، به لحاظ ویژگیهای جسمانی و مقاوم بودن این نوع پرنده، در مناطقی با آب و هوای گرم و خشک امکان پذیر میباشد که از این نظر شهرستانهای کویری در استان، مانند نایین، اردستان و خوروبیابانک، دارای این شرایط هستند.
او افزود: هزینه اجرای طرح و راه اندازی یک واحد پرورش شترمرغ به ازای هر قطعه شترمرغ توام ۷۰ میلیون، هر قطعه شترمرغ مولد ۴۰ میلیون تومان و به ازای هر قطعه شترمرغ پرواری ۳ میلیون تومان میباشد.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: یونجه، سبوس، ذرت، سویا و مکملهای معدنی از نهادههای مصرفی در جیره غذایی این پرنده میباشد. از بین آنها، ذرت و سویا کاملا وارداتی است که ۳۰ درصد از این مقدار با ارز دولتی تامین و ۷۰ درصد آن از طریق بازار آزاد تهیه میشود و دیگر نهادهها از جمله یونجه و سبوس از طریق بازار داخلی تهیه میگردد.
دهقان یادآور شد: کمبود تجهیزات، کمبود نقدینگی، نوسان تسهیلات سرمایه ثابت و سرمایه در گردش بانکها، بحث واگذاری زمینهای ملی جهت احداث مزارع پرورش شترمرغ و نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی در این حوزه، سبب شده تا این صنعت در استان با مشکلاتی روبرو شود.
انتهای پیام/ی