به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آبگوشت دو گوله دودار یا آبگوشت دوغدار که به لهجه اراکی و گویش لری دوگوله دودار معروف است از غذاهای سنتی و محلی شهر اراک و استان لرستان است.
همچنین این آبگوشت در فصل سرما بسیار طرفدار دارد. مواد اولیه استفادهشده برای این نوع آبگوشت، گوشت، نخود، لوبیا، بادمجان، سرخکرده بیاز، سیر، کشک، نعناع داغ ادویه و روغن مایع است.
مواد لازم:
- گوشت آبگوشتی ۵۰۰ گرم
- نخود و لوبیا سفید ۲ پیمانه
- بادمجان سرخ کرده ۲ عدد
- پیاز بزرگ ۱ عدد
- سیر ۴ حبه
- کشک ۲۵۰ گرم
- نمک و زردچوبه و نعنا خشک به میزان لازم
- روغن مایع به میزان لازم
بیشتر بخوانید
طرز تهیه:
- نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید و هنگام پخت غذا، آب آنها را خالی کنید و بشویید.
- گوشت، نخود، لوبیا سفید، نمک، پیاز خرد کرده و حبههای سیر را با ۵ پیمانه آب خوب بپزید.
- پس از اینکه یک ساعت از پخت آبگوشت گذشت، زردچوبه را بریزید و نیم ساعت مانده به پایان پخت آبگوشت، بادمجانهای سرخ شده راهم اضافه کنید.
- در آخر کشک را اضافه کنید تا چند جوش بزند. کمی نعنا داغ درست کنید و در آبگوشت بریزید. وقتی آبگوشت کاملاً جا افتاد، آب آن را در ظرفهای جداگانه بکشید.
- گوشت، بادمجان، لوبیا و نخود را نیز با هم بکوبید و با سبزی خوردن و نان سنگک سرو کنید.
منبع: تبیان
انتهای پیام/