در این مطلب روش تهیه آبگوشت دو گوله دودار لرستان آموزش داده شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آبگوشت دو گوله دودار یا آبگوشت دوغ‌دار که به لهجه اراکی و گویش لری دوگوله دودار معروف است از غذا‌های سنتی و محلی شهر اراک و استان لرستان است.

همچنین این آبگوشت در فصل سرما بسیار طرفدار دارد. مواد اولیه استفاده‌شده برای این نوع آبگوشت، گوشت، نخود، لوبیا، بادمجان، سرخ‌کرده بیاز، سیر، کشک، نعناع داغ ادویه و روغن مایع است.

مواد لازم:

- گوشت آبگوشتی ۵۰۰ گرم
- نخود و لوبیا سفید ۲ پیمانه
- بادمجان سرخ کرده ۲ عدد
- پیاز بزرگ ۱ عدد
- سیر ۴ حبه
- کشک ۲۵۰ گرم
- نمک و زردچوبه و نعنا خشک به میزان لازم
- روغن مایع به میزان لازم


بیشتر بخوانید


طرز تهیه:

- نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید و هنگام پخت غذا، آب آن‌ها را خالی کنید و بشویید.

- گوشت، نخود، لوبیا سفید، نمک، پیاز خرد کرده و حبه‌های سیر را با ۵ پیمانه آب خوب بپزید.

- پس از اینکه یک ساعت از پخت آبگوشت گذشت، زردچوبه را بریزید و نیم ساعت مانده به پایان پخت آبگوشت، بادمجان‌های سرخ شده راهم اضافه کنید.

- در آخر کشک را اضافه کنید تا چند جوش بزند. کمی نعنا داغ درست کنید و در آبگوشت بریزید. وقتی آبگوشت کاملاً جا افتاد، آب آن را در ظرف‌های جداگانه بکشید.

- گوشت، بادمجان، لوبیا و نخود را نیز با هم بکوبید و با سبزی خوردن و نان سنگک سرو کنید.

منبع: تبیان

انتهای پیام/

برچسب ها: خانه داری ، آشپزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۶ ۱۸ مرداد ۱۳۹۹
این غذا سرشار از کلسیم هست
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه
۱۴:۳۹ ۱۷ مرداد ۱۳۹۹
هر چی از خوشمزگیش بگم کم گفتم من چند بار این خوشمزه و لذیذ رو درست کردم از خوردنش سیر نمیشید در ضمن خیلی هم مقوی
Iran (Islamic Republic of)
نوید
۱۱:۳۴ ۱۷ مرداد ۱۳۹۹
به به
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۹ ۱۶ مرداد ۱۳۹۹
اصلا لرستانیا نمیدونن این غذا چیه هست بعد شما نوشتید دوگوله لرستان.این غذا مال اراکه