به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ محمدی با اشاره به ابعاد مختلف ورزش گفت: ورزش به چهار بخش مهم تقسیم میشود که توجه ویژه به این ابعاد میتواند علاوه بر ایجاد جامعهای پویا و پر نشاط زمینههای قهرمانی را در سطح ملی و بین المللی ایجاد کند.
او افزود: در بحث نخست که به زمینه پرورشی ورزش میپردازد آموزش و پرورش بعنوان متولی اصلی آن میتواند نقش بسزایی را ایفا کند و توانستیم گامهای مثبتی در زمینه ورزش دانش آموزی استان برداریم و چهار فاکتور اصلی یعنی نیروی انسانی، برنامه ریزی درست، ایجاد فضاهای ورزشی و تجهیزات را بطور ویژه تقویت کنیم.
این مسئول تاکید کرد: در سالهای گذشته و از بُعد نیروی انسانی آموزش و پرورش استان در سطح ملی توانست به افتخارات بسیاری نائل شود که از آن جمله میتوان به بکارگیری بیش از ۱۰۰۰ معلم و مربی تربیت بدنی که در زمینههای تخصصی ورزش دارای تحصیلات عالی بودند بکار گرفته شوند و تعدادی از این معلمان نیز در سطح کشور توانستند افتخار آفرینی کنند.
محمدی فاکتور بعدی که نقش بسزایی در ورزش پرورشی دارد را فضا دانست و بیان کرد : بیش از ۵۰ سالن ورزشی مسقف چند منظوره را در مدارس دخترانه مناطق مختلف خصوصا مناطق کم برخورداتر ساختیم تا دختران دانش آموز بتوانند در محیطی امن به ورزش بپردازند بر همین اساس در بسیاری از مدارس پسرانه سطح استان زمینهای چمن مصنوعی فوتبال را برای دانش آموزان پسر ساختیم.
محمدی با اشاره به بحث تجهیزات که یکی دیگر از جنبههای ورزش پرورشی است افزود: در بحث تجهیزات هم همسان سازی و متناسب سازی در سطح مدارس استان انجام گرفت و برای هر پایه تحصیلی با توجه به نیاز دانش آموزان در زمینه ورزش تجهیزات مناسبی خریداری و بکار گرفته شد.
معاون تربیت بدنی اداره آموزش و پرورش استان برنامه ریزی را رکن بسیار مهم در ورزش پرورش دانست و بیان کرد: با توجه به اهمیت موضوع برنامه ریزی و براساس سند تحول بنیادین سه ساعت به ساعات ورزش در مقاطع مختلف اضافه شده است که با این سه ساعت میزان ساعات برای هر مقطع تحصیلی دو ساعت و در مجموع برای ۱۲ مقطع تحصیلی آموزش و پرورش ۲۴ ساعت تربیت بدنی تدریس میشود و علاوه بر این تحول، برنامه ریزی درست برای برگزاری مسابقات و اردوهای ورزشی دانش آموزان به نحو احسن در حال انجام است.
سلمان محمدی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به جنبه دیگر ورزش که ورزش همگانی است، افزود: قاعدتاً شهرداریها که بعنوان یک نهاد تاثیر گذار در جامعه عمل میکنند باید متولی امر ورزش همگانی باشند و با فضا سازی و برنامه ریزی مناسب در هر منطقه شهری، شهروندان را به ورزشهای همگانی ترغیب کنند و در کنار شهرداریها، هیات ورزشهای همگانی و ادارات ورزش و جوانان و همچنین ارگانهای دیگر باید سبب توسعه ورزش همگانی در شهرها باشند.
او تاکید کرد: ورزش همگانی پایه گزار ورزش قهرمانی است و بر همین اساس باید از فضاهای خدادادی مانند کوهپایهها و مناطق مناسب که در استان کرمانشاه وجود دارد نهایت استفاده را ببریم و ورزش همگانی را که سبب ایجاد نشاط در جامعه میباشد را از کودکان تا بزرگسالان مورد توجه ویژه قرار داده و آن را گسترش دهیم.
ورزش قهرمانی بعنوان سومین رکن در ورزش بود که محمدی به آن اشاره کرد و تاکید کرد: ادارات ورزش و هیأتهای ورزشی باید زمینههای هدایت، تسهیل و تعلیم ورزشکاران را آنگونه انجام دهند که یک ورزشکار که وارد زمینه قهرمانی ورزش میشود دغدغهای جز ورزش و کسب قهرمانی نداشته باشد.
او بیان کرد: ورزش قهرمانی در واقع یک شغل است و ورزشکار در این مقطع نیاز به حامی دارد و باید زمینههای را ایجاد کنیم که ورزشکاران و تیمها بتوانند اسپانسرهای مالی قوی داشته باشند و این امر محقق نخواهد شد مگر اینکه مدیران، باشگاهها، مدیران ورزشی، مدیران ارشد و نمایندههای مجلس توان رایزنی با شرکتهای تولیدی و سرمایه گزار را داشته باشند.
موفقیت در ورزش منوط به ارتباط بین هر ۴ رکن ورزش است
ورزش حرفهای نیز یکی دیگر از ارکان ورزش بود که محمدی توجه ویژه به آن را یکی از عوامل موفقیت ورزش در استان دانست.
سلمان محمدی با تاکید بر ارتباط مستمر بین هر چهار رکن ورزش یعنی، پرورشی، همگانی، قهرمانی و حرفهای بیان کرد: جامعهای در زمینه ورزش موفق خواهد بود که بتواند ارتباط بین ارکان چهارگانه ورزش را برقرار کند و میتوانیم با تغییر برخی قوانین دست و پا گیر زمینههای پیشرفت ورزش در همه این زمینهها و در نهایت شکوفا شدن ورزش در کشور را شاهد باشیم.
محمدی در خصوص بحث نیازسنجی ورزشی در استان افزود: باید فدراسیونها را مجاب کنیم که به رشتههای که در استان مستعد آن هستیم توجه ویژهای داشته باشند و این سخن به این معنی نیست که رشتههای دیگر فراموش شوند بلکه باید با توجه به پیشینه هر ورزش و تعداد مدالها و قهرمانهای رشتههای مستعد در استان فدراسیونهای مربوطه امکانات و توجهات بیشتر را در آن رشته ورزشی داشته باشند
او بیان کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی و آب و هوای بسیار خوبی که در استان کرمانشاه وجود دارد باید زیر ساختهای مناسب را آماده کنیم تا ورزشکاران و تیمهای ورزشی کشورهای همجوار بتوانند اردوهای خود را در کرمانشاه برگزار کنند و همین امر باعث خواهد شد که درآمد بسیار خوبی نصیب اداره ورزش، و هیأتهای ورزشی شود.
این مسئول تاکید کرد نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی با همکاری مدیریت ارشد و اداره ورزش و جوانان با رایزنی و پیگیری و مطالبه گری از فدراسیونها و وزارت امور خارجه میتواند این مهم را به سرانجام برسانند و استان کرمانشاه را مرکز توریسم ورزشی در کشور و منطقه کنند.
او بیان کرد:ورزشکارانی که جوانی خود را برای ورزش و افتخار آفرینی برای استان و کشور گذاشته اند باید آنچنان مورد حمایت قرار بگیرند که دغدغهای جز پرداختن به ورزش نداشته باشند و این را باید مسئولان بطور ویژه مورد توجه قرار دهند و علاوه برا ایجاد شغل و درآمد برای آنها پس از قهرمانی از توان و تجربه آنها در زمینه مربیگری و آموزش و رشد نسلهای بعدی نهایت استفاده را ببریم.
مسئول تربیت بدنی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره به نقش زنان در جامعه افزود: بانوان که نیمی از جامعه کشور را تشکیل میدهند باید مورد توجه ویژه مسوولان قرار بگیرند و در بحث ورزش و استعدادهای فراوانی که زنان ورزشکار استان در هر چهار جنبه ورزش دارند باید آنها را حمایت کنیم.
محمدی بیان کرد: افتخارات فراوانی توسط بانوان ورزشکار استان در میادین ملی و بین المللی کسب شده است و باید بسترهای مناسب برای پیشرفت و درخشش هرچه بیشتر آنها را در ورزش محیا کنیم که حضور و کسب مدال در المپیک میتواند نهایت آن باشد.
سلمان محمدی با تاکید بر گسترش ورزش در سطح جامعه افزود: با توجه به سابقهای که در بحث آسیبهای اجتماعی دارم مهمترین راه پیشگیری از این معضلات ورزش است و باید با گسترش و تقویت آن در سطح خانوادهها و جامعه زمینههای ایجاد یک جامعه پویا و بدور از معضل اجتماعی را ایجاد کنیم.
انتهای پیام/ز