به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، برای پخت تن ماهی بهترین ماهی ماهی هوور است. استفاده از این ماهی طعمی کاملا شبیه به کنسرو ماهیهای بسته بندی میدهد، اما اگر خرید این ماهی برای شما سخت بود یا امکان پذیر نبود میتوانید از ماهیهای گوشتی دیگر مانند از ماهیهایی نظیر گِباب، تون، گیدر، زرده یا صارم هم استفاده کنید.
برای تهیه تن ماهی در خانه باید از زودپز و یا قابلمههایی که در آن کاملا بسته میشود و بخاری از آن خارج نمیشود استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه تن ماهی:
ماهی هووور ۵۰۰ گرم
نمک و فلفل به مقدار لازم
آب ۱ استکان
آبلیمو ۱ استکان
روغن زیتون به مقدار لازم
طرز تهیه تن ماهی:
برای پخت تن ماهی در خانه، ابتدا ماهی را بشویید و پوست آن را بگیرید و گوشتهای آن را به قطعات کوچک خرد کنید قطعات گوشت ماهی نباید ریز باشند، زیرا باعث خرد شدن گوشتهای ماهی میشود.
تیغهای ماهی را جدا کنید. روی ماهی نمک و فلفل و مقداری آبلیمو بریزید و با احتیاط کمی آن را مخلوط کنید فقط در حدی که ماهیها مزه دار شوند. سپس داخل تابهای یا زودپز که به سایز مقدار ماهی شما مناسب باشد انتخاب کنید. ماهیها را کف زودپز بچینید و نباید بین ماهیها فاصله باشد باید کف زودپز با ماهی کاملا پوشانده شود. سپس نمک را روی ماهیها بریزید و بعد آبلیمو را بریزید. اکنون آب را روی ماهیها بریزید و بعد روغن مایع بریزید. این میزان مواد باید کاملا با سطح ماهیها یکی باشد اگر بیشتر بریزید باعث آبپز شدن ماهیها میشود.
در زودپز را ببندید و زیر آن را شعله پخش کنید و اجازه بدهید با حرارت ملایم به مدت ۱ ساعت بپزد. سپس در زودپز را باز کنید؛ و روی آن روغن زیتون بریزید و داخل ظرف مناسب بکشید. این تن ماهی را با سبزی پلو یا شوید پلو و یا با نان سرو کنید.
طرز تهیه تن ماهی داخل قابلمه:
برای پخت تن ماهی داخل قابلمه مانند روش بالا مراحل اولیه را انجام بدهید سپس ماهیها را کف قابلمه بچینید به صورتی که هیچ فاصلهای بین آنها نباشد و بعد روغن و نمک و آب و آبلیمو را اضافه کنید. میزان آب باید کم باشد و زیر قابلمه را خیلی کم کنید و در آن را ببندید اجازه بدهید خیلی آرام بپزد اگر لازم بود از شعله پخش کن استفاده کنید.
بیشتر بخوانید
در این روش میتوانید ماهی را تست کنید. با چنگال تکهای از آن را بردارید بین گوشتهای ماهی نباید قرمز باشد باید کاملا پخته شود. اجازه بدهید آب تن ماهی تان خیلی کشیده شود. بعضیها تمایل دارند گوشت تن ماهی برشته شود در این صورت کاملا آب ماهی کشیده شود و باز مقداری دیگر روغن بریزید و اجازه بدهید گوشتها کمی برشته شوند سپس آنها را برگردانید تا طرف دیگر آن هم کمی برشته شود.
طرز تهیه تن ماهی داخل شیشه:
برای تهیهی تن ماهی به این روش ابتدا شیشههای تمیز و سالم را انتخاب کنید سپس داخل آب جوش بجوشانید تا استرلیزه شوند. بعد از اینکه آنها را جوشاندید آنها را از داخل آب بیرون بیاورید و سپس ماهیها را شسته و پوست بگیرید، استخوانهای آن را جدا کنید و با کمی نمک و فلفل آنها را مزه دار کنید.
سپس ماهیها را داخل شیشههای تمیز بریزید و نباید شیشه کاملا پر شود بعد از آن مقداری روغن زیتون و نمک روی آن بریزید در حدی که حدود ۲ سانت از شیشه خالی بماند به وسیلهی چاقو ماهیها را به آرامی تکان بدهید که اطراف شیشه با روغن زیتون چرب شود.
سپس در شیشه را محکم ببندید و آن را داخل قابلمهای قرار بدهید و داخل آن آب بریزید دقت کنید آب باید تا حدی باشد که از قابلمه به بیرون نپاشد و روی شیشه را بگیرد تا همهی قسمتهای ماهی مغزپخت شود. این کار حدود ۲ ساعت زمان میبرد توجه داشته باشید زیر شعله خیلی زیاد نباشد که سبب شکستن شیشه شود و خیلی کم نباشد که ماهیها نپزند.
بعد از اینکه رنگ گوشت ماهی تغییر پیدا کرد زیر شعله را خاموش کنید و اجازه بدهید آب و شیشه خنک شود سپس آن را بیرون بیاورید و با احتیاط در شیشه را باز کنید و میل کنید.
در تهیهی تن ماهی به این روش شیشههایی را انتخاب کنید که در آنها کاملا بسته شود و آب داخل قابلمه به آن نفوذ نکند از شیشههایی با درهای فلزی و سالم استفاده کنید.
پس از باز شدن در شیشه، به مدت ۲ روز باید تن ماهی مصرف شود وگرنه فاسد میشود.
اگر در شیشه باز نشود میتوانید آنها را به مدت ۱ سال داخل یخچال نگهداری کنید.
نکاتی برای تهیه تن ماهی داخل قابلمه و زودپز:
• برای تهیهی تن ماهی میتوانید آبلیمو را حذف کنید.
• برای تهیهی تن ماهی میتوانید از ادویهی مورد علاقه تان استفاده کنید این کاملا سلیقهای است.
• برای تهیهی تن ماهی در منزل میتوانید میزان نمک آن را کم یا زیاد کنید.
• میزان آب داخل کنسرو ماهی را کم کم بریزید که مبادا زیاد شود اگر بتوانید آب کمتری بریزید خیلی بهتر است.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/