به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، غذاهای جوع آور آن دسته از غذاهایی هستند که با خوردنشان بیشتر گرسنه میشویم تا سیر. حقیقت این است که احساس گرسنگی در این مورد ارتباط چندانی با مقدار مواد غذایی ندارد، بلکه موضوع کیفیت همان غذایی است که میخوریم. غذاهای بیشماری، حتی آندسته از غذاهای سالم، کمبود فیبر و برخی پروتئینهای خاص دارند و به همین دلیل است که فرد حتی پس از مصرف اینگونه مواد غذایی همچنان احساس گرسنگی میکند.
از سویی دیگر نیز مهم این است که چه غذاهایی به جای این گونه مواد غذایی مصرف کنیم که درواقع اثری عکس آنها داشته باشند و حس کنید که سیر شدهاید. با روزیاتو همراه باشید تا این مسئله را برایتان حل کنیم.
سیبزمینی سرخکرده را میتوان سردستهی غذاهای جوع آور دانست. سیبزمینی سرخکرده سرشار از روغن و نمک است و به هرمونهای سیستم گوارشی آسیب میرساند، یا اگر دقیقتر بگوییم مان هرمونهایی که موجب احساس سیری ما میشوند. حالا تصور کنید به این غذا سس گوجه هم اضافه کنیم. گرچه طعم لذیذی خواهد داشت، اما سس گوجه به تنهایی حاوی میزان بسیار زیادی فروکتوز است که تأثیر مثبتی بر احساس سیری ما نخواهد داشت. البته به یاد داشته باشید منظورمان این نیست که باید خودتان را از سیبزمینی محروم کنید، بلکه بهتر است سیبزمینی پخته مصرف کنید، نه سرخشده. بدینترتیب میزان بیشتری ویتامین و نشاستهی مقاوم را وارد بدن خود میکنید، موادی که مثل فیبر عمل میکنند و باعث سیری میشوند و دیگر نیازی نخواهد بود که کالری بیشتری وارد بدنتان کنید.
دومین مورد از غذاهای جوع آور آب پرتقال است. تصور عام بر این است که روزانه با یک لیوان آب پرتقال زندگی سالمتری را در پیش میگیرند، اما مسئله این است که آب پرتقال موجب گرسنگی است. زیرا موادی را که موجب سیری هستند، همچون فیبر، نمیتوان در آب پرتقال یافت. همچنین آب پرتقال قند خون را مصرف میکند که باعث میشود انرژیتان از دست برود و احساس گرسنگی کنید؛ بنابراین میتوانید یک لیوان آب همراه تکهای میوه در آن را جایگزین این آب میوه کنید.
مورد بعدی غذاهای جوع آور ماست است، خصوصاً ماست کمچرب. ماست کمچرب در نظر همگان یکی از مواد غذایی بسیار سالم است، اما این مورد نیز همچون دو مورد قبل کمکی به رفع گرسنگی نمیکند و خود موجب گرسنگی است؛ بنابراین هنگام خرید این محصول لبنی حسابی دقت کنید و از مصرف ماست پرکالری نیز بپرهیزید. شایان ذکر است ماست چکیده به قدر کافی پروتئین دارد که نیاز بدن را رفع کند.
گرانولا بار را خیلیها اسنکی سبک میشناسند از دیگر موارد غذاهای جوع آور است و خوردنش احساس گرسنگی بیشتری در پی دارد. درست است که گرانولا بار حاوی کالری پایینی است، اما اگر از دستور پخت قدیمی آن استفاده میکنید بهتر است بدانید که سرشار از شکر و روغن است؛ بنابراین میتوانید به جای این اسنک، پاپکورن بخورید. پاپکورن یکی از مواد غذایی شکمپرکن است که کالری چندان زیادی هم ندارد. فقط به یاد داشته باشید که اگر میخواهید خودتان پاپکورن درست کنید نباید روغن زیادی به کار ببرید.
پروتئینی در شیر به نام کازئین باعث میشد که در کودکی هرگاه شیر میخوریم سیر نشویم. پنیر و بسیاری دیگر از مواد لبنی هم دقیقاً همین اثر را بر بزرگسالان دارد. اما یکی از انواع پنیر که به «پنیر کاتیج» معروف است کالری بسیار پایینی دارد، اما غنی از پروتئین است. اثر این پنیر را میتوان مشابه تخم مرغ دانست.
زردهی تخم مرغ را فراموش نکنید. برخی هنگام طبخ املت فقط از سفیدهی تخم مرغ استفاده میکنند، غافل از اینکه زردهی تخم مرغ باعث میشود مدت بیشتری سیر باشید و همچنین سایر مواد مغذی تخم مرغ را هم از آن دریافت کنید.
سس سالاد نیز یکی دیگر از غذاهای جوع آور است. حتی آن دسته از سسهای مخصوص سالاد که بدون چربی هستند هم به قدر کافی نمک و شک دارند تا طعم خوبی داشته باشند. اما آنقدر به مصرف سس زیاد عادت داریم که تمام سطح کاهو را با سس میپوشانیم. بهتر این است که سالاد را بدون سس مصرف کنیم و اینکه روی سالاد مقداری پروتئین، همچون گوشت یا ماهی، بگذاریم.
افراد بسیاری به این خیال آدامس میجوند که به خاطر جویدن مدام ذهنشان دیگر فکر غذا نمیافتد. اما جالب است بدانید که این ترفند دقیقاً نتیجهی عکس دارد. از آنجایی که شیرهی معده باعث میشود احساس گرسنگی کنید بهتر است مواد مغذی ساده مصرف کنید تا سیر شوید. اگر دلتان خواست غذای سبکی بخورید، آجیل، همچون بادام و گردو، انتخاب مناسبی است. بادام و گردو نه تنها موادی مغذی و سالم و سرشار از پروتئین و چربی هستند، بلکه حتماً باید بسیار آنها را جوید (مثل آدامس). بادام را حداقل باید ۴۰ بار بجوید، بدینترتیب اثر سیرکنندگیاش به مراتب بیشتر از موقعی خواهد بود که با چند بار جویدن آن را میبلعید.
میوهها بیشک جزء مواد غذایی به حساب میآیند که تأثیر بسیاری در سیری دارند، اما سیب در این میان استثناست. با این حال کافی است بدانید که هرگز نباید سیب را به تنهایی مصرف کنید. چراکه برای هضم سیب بدن باید قند بسوزاند و در نتیجه خیلی سریع احساس گرسنگی میکنید؛ بنابراین سیب را بهتر است همراه مواد پرپروتئین مثل آجیل یا مواد دیگر مصرف کنید.
بیگِل کلوچهای ساده و خوشطعم است که فیبر و مواد مغذی چندانی ندارد، یعنی موجب افزایش قند خون نمیشود؛ بنابراین میتوانید آن را با پروتئینهای دیگر، یا مثلاً با تخم مرغ مصرف کنید.
غلات صبحانه دارای مواد قندی یا قندهای مصنوعی است و فیبر و پروتئین چندانی ندارد، اما صبحانه باید به حدی مغذی باشد که قند بدن خون را طی روز تأمین کند. حتی غلات صبحانههای رژیمی هم کالری پایین و فیبر ناچیزی دارند. غلات دیگر همچون بلغور جو دوسر جایگزین مناسبی است، چرا که حاوی فیبر بالاست.
برخی رستورانهای آسیایی در تهیهی غذاهایشان از طعمدهندهی مونوسدیم گلوتامات استفاده میکنند که حتی بعد از خوردن چنان غذاهایی همچنان احساس گرسنگی میکنید.
منبع:روزیاتو
انتهای پیام/