یزدانی گفت: در سه ماه اول امسال ۵۵ گرم طلای غیراستاندارد در کردستان کشف و قیچی شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، ژیلا یزدانی مدیرکل استاندارد کردستان در نشست اعضای کمیسیون مبارزه با قاچاق کالای کردستان با با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه عرضه طلا در بازار باید مطابق با قوانین استاندارد با عیار ۱۸ باشد گفت: هر استانی یک کد شناسایی خاص خود در این حوزه دارد که کد شناسایی کردستان n بوده و هر واحد تولیدی که شروع به ساخت مصنوعات طلا می‌کند باید این کد را داشته باشد.

او افزود:طی سال گذشته در مجموع ۵۸۳ واحد عرضه مصنوعات گرانبهای در ۱۰۷ مورد گشت مشترک مورد بازرسی قرار گرفتند که در نتیجه این بازرسی‌ها حدود ۳۹۶ گرم طلای قاچاق کشف و قیچی و از سطح عرضه خارج شده است.

یزدانی با بیان اینکه در مجموع ۲۷ واحد طلاسازی در استان وجود دارد، اظهار کرد: هیچ کدام از این ۲۷ واحد، واحد تولیدی نیستند.

مدیرکل استاندارد کردستان خاطرنشان کرد: دو واحد تولید طلای استانداردی که در مریوان داشتیم نیز در حال حاضر فعال نیست و واحد‌های فعال در این حوزه که در حال حاضر فعالیت دارند بیشتر تعمیرکار هستند و در کنار آن هم اقدام به ساخت مصنوعات طلا می‌کنند.

او تصریح کرد: در سه ماه اول امسال در کل شهرستان استان ۱۲ گشت مشترک و مستقل برگزار شده که طی آن ۶۰ مرکز بررسی و ۵۵ گرم طلای غیراستاندارد کشف و قیچی شده است.

مدیرکل استاندارد کردستان گفت: طی سه ماهه اول امسال از واحد‌هایی فعال در حوزه ساخت طلا که کد دارند دو بار نمونه برداری شده است که یک نمونه مطابق با استاندارد بوده است.

یزدانی اظهار داشت: در سطح بازار عرضه طلا نیز ۸ نمونه‌برداری صورت گرفته که هر ۸ نمونه مطابق با استاندارد‌ها نبوده است.
او اضافه کرد: در مجموع از ابتدای سال گذشته تا پایان خردادماه ۴۵۰ گرم طلای قاچاق در بازرسی از ۶۴۳ واحد عرضه مصنوعات گرانبها در استان کشف و قیچی شده است.

یزدانی در ادامه در خصوص مشتقات نفتی که صادرات آن انجام می‌شود نیز گفت: ۳۴۰ پرونده در سال گذشته در این حوزه به کارگروه‌ها ارسال شد که ۳ مورد از این تعداد با اظهار صاحب کالا انطباق نداشته است.

به گفته مدیرکل استاندارد کردستان، آمار پرونده‌های ارسالی به کارگروه‌ها در حوزه مشتقات نفتی در سال‌جاری ۵۰ مورد بوده است.

یزدانی خاطرنشان کرد: ترویج استاندارد برای حمایت از کالای ایرانی و کوتاه شدن دست قاچاقچیان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و در این راستا از ظرفیت‌های مختلف برای ترویج این فرهنگ استفاده می‌شود.

او تصریح کرد: در سال گذشته یک‌هزار و ۷۹۰ نفر دانش آموز با نشان استاندارد و ضرورت وجود آن بر روی کالا‌های مصرفی آشنا شده‌اند.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار