به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دلمه هویج نوع دیگری از دلمه است. دلمه یکی از غذاهای مخصوص و پرطرفدار خاورمیانهای است؛ که در ایران، ترکیه و آذربایجان سرو میشود. کلمه دلمه یک واژه ترکی به معنای پرشده است. شما با هر نوع از سبزیجاتی که فکرش را کنید میتوانید یک دلمه فوق العاده خوشمزه و لذیذ درست کنید.
اغلب ماده اصلی دلمه گوشت است و دلمه را میشود با گوشت یا بدون گوشت تهیه کرد. اگر شما یا سایر افراد خانوادهتان به علت بیماری یا رژیم غذایی نباید گوشت مصرف کنید میتوانید سویا را جایگزین گوشت چرخ کرده کنید. این طوری یک غذای سالم، خوش طعم و ارزان خواهید داشت.
دلمه را میتوانید به عنوان ناهار یا شام میل کنید. جالب است بدانید که روش پخت انواع دلمهها (دلمه فلفل، برگ مو، بادمجان، دلمه هویج، فلفل دلمه ای، کلم برگ و…) به یک صورت است. تنها رمز و راز پخت یک دلمه عالی این است که به غذا اجازه دهید روی شعله ملایم بپزد؛ بنابراین دلمه به هیچ وجه یک غذای فوری نیست! و صبر و حوصله حسابی میطلبد. مواد اولیه برای تهیه دلمه هویج گوشت چرخ کرده، پیاز و سبزی دلمه و هویج است.
مهمترین قسمت این غذای خوشمزه سس آن است. برای تهیه یک چاشنی لذیذ باید کمی روغن را در یک تابه داغ کنید و یک عدد پیاز خرد شده را در آن تفت دهید تا طلایی شود. نصف یک قاشق چای خوری زردچوبه به آن اضافه کنید. سپس یک قاشق غذاخوری رب گوجه به آن اضافه کرده و مدت کوتاهی تفت دهید. ۲۰۰ میلی لیتر آب اضافه کنید و سس را با آبغوره، نمک و دانه کوبیده شده و فلفل سیاه طعم دار کنید. بنابر ذائقه تان میتوانید دلمهها را با سس بپزید یا پس از پختن سس را روی دلمهها ریخته و سرو کنید.
مواد لازم
هویج (درشت): ۷ الی ۸ عدد
آب: به مقدار لازم
روغن زیتون: ۳ قاشق سوپ خوری
گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
پیاز (خرد شده): یک عدد
دانه کاج: ۲ قاشق سوپ خوری
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق سوپ خوری
فلفل قرمز (پودر شده): به مقدار لازم
سبزی دلمه: ۶۰ گرم
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
مراحل پخت
پوست هویجها را بگیرید و آنها را به قطعات ۸ الی ۱۰ سانتی متری برش دهید.
سپس داخل هویج را خالی کنید تا بتوانید مواد میانی را داخل آن بگذارید.
در یک قابلمه آب را جوش آورده و هویجها را در آن بپزید.
سپس آنها را با مقداری روغن زیتون تفت دهید.
کمی روغن زیتون در تابه ریخته و گوشت چرخ کرده را با پیاز در آن تفت دهید.
پس از اینکه گوشت طلایی شد به آن دانه کاج اضافه کرده و با یکدیگر سرخ کنید.
چند دقیقه بعد رب گوجه، فلفل قرمز و فلفل سیاه و نمک را به مواد اضافه کرده و در آخر نیز سبزی دلمه را بیفزایید.
هویجها را با مایه دلمه پر کنید و آنها را به حالت عمودی در قابلمه بگذارید.
سپس دو پیمانه آب داغ اضافه کرده و روی شعله متوسط بپزید.
دلمهها را پس از پخت با سس مخصوص دلمه سرو کنید.
طرز تهیه سس در قسمت مقدمه درج شده است.
منبع: غذالند
انتهای پیام/