به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نان گاتا یکی از انواع نانهای فانتزی است که امروزه طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است. این نان یکی از معروفترین نانهای کشور ارمنستان است و به نان گاتا ارمنی معروف میباشد. این نان را امروز شما در اکثر سوپر مارکتها و مراکز خرید نان فانتزی پیدا میکنید و وعده بسیار مناسبی برای صبحانه و عصرانه است. داخل این نان مواد مغذی همچون گردو و کشمش وجود دارد و میتوانید بدون پنیر، مربا و یا هر چیز دیگری آن را به تنهایی میل کنید.
مواد لازم
مواد لازم برای تهیه خمیر نان گاتا:
کره: ۲۵۰ گرم
بیکینگ پودر: ۱/۴ ق چایخوری
آرد: ۵۰۰ گرم
مایه خمیر: ۱/۲ ق چایخوری
نمک: به مقدار لازم
تخممرغ: ۳ عدد
شیر: نصف پیمانه
مواد لازم برای تهیه مغز گردویی نان گاتا:
آرد: ۱ پیمانه
شکر: نصف پیمانه
کره: ۱۰۰ گرم
گردو: به میزان دلخواه
دارچین (اختیاری): به میزان دلخواه
هل (اختیاری): به میزان دلخواه
مراحل پخت
طرز تهیه (خمیر نان گاتا):
ابتدا باید تخممرغ را با شیر مخلوط کنید.
سپس مایه خمیر و کره را نیز به مواد قبلی (تخم مرغ) اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
حالا مواد خشک یعنی آرد، بیکینگ پودر و نمک را باهم الک کرده و به مواد قبلی اضافه کنید.
مواد را خوب ورز دهید تا حدی که به دست نچسبد.
خمیر آمادهشده را حدود نیم ساعت استراحت دهید.
بعد از نیم ساعت، خمیر عملآمده را به ۴ قسمت تقسیم کنید.
حالا به سراغ درستکردن مغز نان گاتا بروید.
طرز تهیه مغز گردو و دارچین:
ابتدا ۱ پیمانه آرد را تفت دهید.
سپس شعله را خاموش کرده و آن را کنار بگذارید تا خنک شود.
حالا شکر، کره نرمشده و گردوی خردشده را به آن اضافه کنید.
دارچین و در صورت تمایل مقداری هل نیز به مواد اضافه کنید.
حالا که خمیر نان گاتا و مواد مغز نان آماده شده، سراغ تهیه نان بروید.
خمیر را داخل دست، به شکل کاسه فرم داده و از مواد میانی داخل خمیر بگذارید و خمیر را با دست بسته و آن را به شکل گرد درآورید.
با نوک قاشق روی آن طرح بیندازید و مجددا برای نیم ساعت دیگر خمیر را استراحت دهید.
فر را با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
داخل سینی فر کاغذ روغنی قرار داده و آن را کمی چرب کنید.
یک عدد تخممرغ را شکسته و زرده آن را همراه با کمی زعفران مخلوط کنید و به عنوان رومال، با برس روی خمیرها بمالید.
سطح روی خمیر را با نوک چنگال چند سوراخ بزنید و سینی فر را به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه داخل فر قرار دهید.
بعد از این مدت نان شما آماده خوهد شود.
منبع: غذالند
انتهای پیام/