قلیه میگو از غذا‌های محلی خوشمزه و پرطرفدار جنوب کشورمان، بوشهر است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، قلیه میگو ، جزو غذا‌های اصیل و سنتی مردم جنوبی است که در مناسبت‌ها و مهمانی‌های مختلف سرو می‌شود. البته قلیه میگو مشابه خورش قلیه ماهی است و تفاوت آن در ماهی و میگو است. قلیه میگو در شهر‌های بوشهر، آبادان و بندرعباس بسیار معروف است.

قلیه میگو جنوبی تند و خوشمزه + طرز تهبه

این خورش لذیذ دریایی، فواید و خواص بسیاری برای سلامتی نیز دارد. به‌گونه‌ای که میگو سرشار از امگا ۳ و آهن بوده و برای کنترل فشار خون و رفع کم‌خونی افراد بسیار مفید است. همچنین این غذا کالری کمی داشته و رژیم غذایی شما را حفظ می‌کند. از دیگر خواص آن می‌توان به تأثیر مثبت بر عملکرد مغز، تقویت سیستم ایمنی بدن، هضم راحت و بهبود اختلالات تیروئید اشاره کرد.

معمولاً توصیه می‌شود که خانم‌های باردار، مصرف میگو را در این زمان فراموش نکنند. چرا که وجود پروتئین در میگو باعث رشد و تکامل جنین می‌شود و برای مادر و فرزند بسیار مفید است. البته در کنار تمام فواید و خواصی که میگو دارد، مصرف زیاد آن می‌تواند باعث ایجاد آلرژی در بدن، تهوع و افزایش کلسترول خون شود؛ بنابراین در مصرف این خوراکی مغذی و خوش‌طعم مراقب باشید و بیش‌ازحد مصرف نکنید.

روش‌های بسیاری برای طبخ میگو وجود دارد، اما نکته مهم جهت حفظ خواص میگو، صرف زمان کم برای پخت آن می‌باشد. البته برای رفع بوی میگو را‌های مختلفی وجود دارد که یکی از آن‌ها استفاده از سیر است. یک راه دیگر خواباندن میگو در پیاز‌های حلقه شده است. به‌طورکلی استفاده از ادویه‌ها و سبزی‌های مخصوص جنوب باعث خوش‌طعم شدن بیشتر این غذا شده است.

 

مواد لازم

میگو: ۵۰۰ گرم
سیر خرد شده: ۴ عدد
گشنیز: ۲۰۰ گرم
شنبلیله: ۴۰ گرم
پیاز: ۲ عدد متوسط
تمبرهندی: یک پیمانه
آب: ۴ لیوان
رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق چای‌خوری
نمک: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم

مراحل پخت

ابتدا سبزی شنبلیله و گشنیز را پاک کرده و تمیز می‌شوییم.

بعد از خشک شدن سبزی‌ها، آن‌ها را ریز خرد می‌کنیم و در ظرفی می‌ریزیم.


سپس سیر‌ها و ۱ عدد پیاز را پوست کرده و می‌شوییم و نگینی خرد می‌کنیم.

در یک قابلمه کمی روغن می‌ریزیم و بعد از داغ شدن روغن، سیر‌ها و پیاز را به آن اضافه و سرخ می‌کنیم.

سبزی‌های خرد شده شنبلیله و گشنیز را به همراه کمی نمک و زردچوبه به پیاز و سیر اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم.

بعد از سرخ شدن مواد داخل قابلمه و تیره شدن رنگ سبزی‌ها، تمبرهندی صاف شده و رب گوجه‌فرنگی را اضافه می‌کنیم.

سپس ۴ لیوان آب داخل قابلمه می‌ریزیم و درب آن را می‌گذاریم.

پیاز باقیمانده را نیز نگینی خرد می‌کنیم و در یک ماهی‌تابه جدا سرخ می‌کنیم.

میگو‌ها را پاک می‌کنیم و می‌شوییم و به ماهی‌تابه اضافه می‌کنیم تا کمی سرخ شود. کمی زردچوبه نیز بر روی آن می‌ریزیم.

مواد قلیه را به مدت ۳۰ دقیقه می‌گذاریم تا کاملاً بپزد و مخلوط میگو‌ها را نیز ۵ دقیقه آخر به مواد قلیه اضافه می‌کنیم.


منبع: غذالند

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.