به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، همه ساله صنعت مرغداری کشور بنابه دلایل متعدد دچار خسران می شود که بی توجهی مسئولان ذی ربط به این موضوع می تواند تامین مرغ مورد نیاز کشور را دچار چالش کند و کار را به جایی برساند که تولیدکنندگان به سبب زیان های پی در پی دیگر توان ادامه تولید را نداشته باشند.
طبق روال معمول در ماه های پایانی سال جوجه ریزی در واحدهای مرغداری به سبب تنظیم بازار شب عید نسبت به ایام عادی سال بالاتر بود که متاسفانه شیوع مهمان ناخوانده (کرونا) معادلات تولیدکنندگان را بر هم زد به گونه ای که با گذشت بیش از ۴۰ روز از آغاز سال جدید هنوز اثرات مازاد تولید در بازار نمایان است.
بسیاری از مسئولان بر این باورند که مازاد حداقل ماهیانه ۳۰ هزار تنی مرغ، صنعت مرغداری را به چالش کشانده است که اگر هر چه سریع تر تمهیداتی برای مدیریت تولید به کار گرفته نشود، بدون تردید در آینده ای نه چندان دور برای تامین نیاز کشور چاره ای جز واردات مرغ نخواهیم داشت چرا که ازدیاد عرضه در برابر تقاضا و نبود سنخیت هزینه های تولید با قیمت فروش بر زیان انباشت مرغداران افزوده است که ادامه این روند برای آینده صنعت نگران کننده است.
حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویمتا از آخرین وضعیت صنعت مرغداری و راهکارهای اساسی برای کاهش زیان مرغداران با خبر شویم:
حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به اینکه صنعت مرغداری در رکود است، اظهار کرد: با توجه به حجم بالای تولید و میزان ثابت مصرف، مرغداران در فروش هر کیلو مرغ ۳ هزار تا ۳ هزار و ۵۰۰ تومان زیان می کنند که استمرار این روند برای آینده صنعت نگران کننده است.
وی افزود: در بحران فعلی بازار که مسئولان کارگروه تنظیم بازار و وزارت صمت روزه سکوت گرفتند، انتظار می رود در صورت افزایش قیمت مرغ از نرخ تمام شده تولید روزه سکوت را حفظ کنند و با ورود نابه هنگام منجر به آسیب به تولیدکنندگان نشود.
اسداله نژاد ادامه داد: طی پنج ماه اخیر مرغداران در فروش مرغ رقم قابل توجهی را متضرر شدند و همواره در آستانه ورشکستگی قرار گرفتند.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران با انتقاد از کمبود نظارت دستگاه های متولی گفت: علی رغم زیان چشمگیر مرغداران، دستگاه های نظارتی به وظایف حاکمیتی و عملیاتی خود که نظارت بر قیمت و بازار نهاده های دامی است، توجهی نداشتند.
وی با اشاره به اینکه قیمت های مصوب تنها روی کاغذ آمده است، بیان کرد: نبود نظارت دستگاه های متولی موجب شده تا نهاده های دامی با نرخ بالایی در بازار عرضه شوند، این در حالی است که متاسفانه مسئولان نظارتی به مولفه های تولید توجهی ندارند و تنها قیمت محصول نهایی را مدنظر قرار می دهند.
وی از استمرار روند نزولی قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۷ هزار و ۲۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان است.
اسداله نژاد متوسط قیمت کنونی هر قطعه جوجه یک روزه را یک هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: علی رغم افزایش قیمت جوجه یک روزه طی روزهای اخیر، اما تولیدکنندگان مرغ مادر همچنان در حاشیه زیان هستند چرا که جوجه تولیدی آنها کمتر از قیمت مصوب در بازار عرضه می شود.
غلامعلی فارغی رئیس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، از بهبود نسبی بازار جوجه یک روزه خبر داد و گفت: با توجه به بهبود روند توزیع دانه، قیمت هر قطعه جوجه یک روزه از ۵۰۰ به یک هزار و ۲۰۰ تومان رسیده است که با اصلاح قیمت مرغ، بازار جوجه به تعادل می رسد.
وی افزود: هم اکنون مرغداران به سبب مازاد تولید در واحدهای مرغداری از جوجه ریزی مجدد اجتناب می کنند چرا که قیمت گوشت مرغ تغییری نداشته است.
فارغی ادامه داد: علی رغم تامین دان و تقاضای نسبی مرغداران برای خرید جوجه یک روزه، همچنان تولیدکنندگان مرغ مادر یک هزار و ۷۰۰ تومان کمتر از قیمت تمام شده تولید محصول خود را عرضه می کنند که با این وجود زیان ماهیانه آنها از ۳۵۰ میلیارد تومان به ۲۰۰ میلیارد تومان تقلیل یافته است.
این مقام مسئول تولید ماهیانه جوجه یک روزه را ۱۲۰ تا ۱۳۵ میلیون قطعه طیور اعلام کرد و گفت: اگرچه بارها اعلام کرده ایم که تولید جوجه یک روزه بر مبنای ثبت سفارش باید صورت گیرد، اما گوش شنوایی نیست و همواره به سبب ترس کمبود مرغ در کشور، تولیدکننده را قربانی می کنیم.
رئیس انجمن جوجه یک روزه در پایان با تاکید بر رفع موانع صادراتی تصریح کرد: اگر دولت با رفع موانع صادرات اجازه ورود جوجه یک روزه و مرغ به کشور عراق را بدهد، این امکان وجود دارد که کل مازاد تولید را که منجر به دردسر شده است، صادر کنیم.
عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه بازار مرغ تعریفی ندارد، اظهار کرد: علی رغمکاهش ۳۰ درصدی عرضه، اما مرغداران به سبب نبود کشش بازار همچنان در حاشیه زیان هستند.
وی افزود: در حال حاضر هر کیلو مرغ ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار و ۵۰۰ تومان کمتر از قیمت تمام شده تولید و یک هزار و ۹۰۰ تومان کمتر از قیمت مصوب در بازار عرضه می شود.
حجت درباره تاثیر خرید تضمینی بر کاهش زیان مرغداران بیان کرد: اگر پشتیبانی امور دام برای بحث صادرات، اقدام به خرید تضمینی مرغ کند، این امر می تواند منجر به خروج مرغداران از زیان شود، در غیر این صورت ذخیره سازی در انبارهای پشتیبانی و عرضه محموله ها به هنگام سررسید تاریخ انقضا می تواند اثر معکوس در بازار بگذارد به طوری که با ازدیاد عرضه در برابر تقاضا قیمت کاهش می یابد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: رونق صادرات مرغ برای صنعت مرغداری امری مثبت به شمار می رود، اما خرید تضمینی به منظور عرضه در بازار داخل دردی از مرغداران دوا نمی کند.
وی تعادل در برقراری عرضه و تقاضا را یکی از راهکارهای موثر در کاهش زیان مرغداران دانست و گفت: با گسترش ویروس کرونا و کاهش سفرها میزان عرضه بیش از تقاضاست که بهترین راهکار کاهش زیان مرغداران مدیریت تولید است، در غیر این صورت معلوم نیست تا کی بازار با این روند ادامه یابد.
حجت درباره تاثیر حذف تعرفه صادرات بر بازار مرغ اظهار کرد: اگرچه صادرات مرغ در کاهش زیان مرغداران تاثیر گذار است، اما اکثر کشورهای وارد کننده خواهان مرغ با سایز ۹۰۰ تا یک کیلو و ۵۰۰ گرم هستند، در حالی که در کشور ما لاشه از یک هزار و ۶۰۰ تا ۲ کیلو و ۲۰۰ گرم است.
این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: صادرات مرغ در میان مدت می تواند بر بازار تاثیر بگذارد، اما در کوتاه مدت مدیریت تولید تنها راهکار خروج مرغداران از بحران فعلی است.
مهم ترین امری که منجر به تعادل در بازار مرغ می شود، تنظیم سیستم و سامانه نیازسنجی تولید در کشور است، اینکه این سامانه برای هر مرغداری یا هر تولیدکننده نیاز کشور را تعریف کرده و سهم تولید آن را مشخص کند از ضرر و زیان آن ها جلوگیری خواهد کرد. حال باید منتظر ماند و دید کارشناسان حوزه آی تی و همچنین مسئولان وزارت جهادکشاورزی تا چه حد در این امر پیش قدم خواهند بود.
انتهای پیام/
راستی هورمون چیه؟ اگه واقعی هست به ما هم بگین.
شما اصلا میدونی مرغدار چه خرج های داره به جز غذای دام انجام میده و چه سختی داره میکشه تو سرما گرما بعدش بعضی میگند مرغدار چرا ضرر کمه شما خودتون در نظر بگیرید قیمت مرغ 2500میاد پایین اگه همون قیمت قبل رو تو بازار باشه مرغدار نه ضرر میکنه نه سود اگه مرغ بره بالا 500تومان اون وقت سود میکنه اونم با سود خیلی کم که بشه دست مزد کارگر اب برق بدن من خودم مرغدار هستم 150میلیون ضرر کردم ورشکست شدم افتادم تو خونه چک های منو هم امروز فردا برگشت می زنند الان دیگه مرغداری که چند وقت پیش اجاره کرده بودم مجبور شدم بعد چند سال فسخ کنم من موندم این بدهی
البته الان زنده اون پول سه تا چسب برقه
کشتشم پول 4 تا چسب برق
نهاده به مرغدار نمیدن واکسن نیست
مرغدار با خون دل داره تولید میکنه که مردم گوشت های یخ زده تاریخ مصرف گذشته خارجی نخرند
نه طماع اند نه حریص
اگر بدونید اگه مرغدار نباشه چند میلیون نفر بیکار میشن هیچوقت بعضی از دوستان حرف بیجا نمیزنند
فقط شفاف بودن واردات دون مرغ و حذف دلال ها و نیاز سنجی ، هیچ کس ضرر نمی کند
صنعت مرغ داری به فنارفته.خب بریدپرمرغ راتبدیل به بالش کنیدپولزامیباشد.پولش راهم خرج ازدواج جوانان کنید.همش بلدهستین مرغ وتخم مرغ معدوم رودست ملت بگذارید.یارانه صنعت مرغ رابدیدمصرف کننده چون دست مرغ دارمعدوم میشه.یاترازنامه بانک هارادرست کنیدبتوانندوام ازدواج واشتغال ارزان قیمت بدهند.
شما مرغ کیلو ۱۸ می خواهین بشه وگرنه اینها بهونه است
و اعتقاد دارن ارزش مرغ کمتر از گوسفند و گاو نیست و قیمت ها باید یکسان سازی بشه و مردم زیاد مرغ خوردن برن یه چیز دیگه پیدا کنن بخورن و فوقش هم تقاضا نبود صادرات میکنیم به عراق و افغانستان
از نظر قیمتی که اظهار می دارید اشتباه که مسئولین دارند روز اول قیمت گذاری برای مرغ را بالا عنوان میکنند زیرا خوراک دام را خودشان وارد میکنند و میخواهند مواد خوراکی مرغ را با قیمت بالا بشما بفروشند . و از نظر کیفیت تولید مرغ در منفی صفر قرار دارید و یک دانه مرغ سالم بدست مصرف کننده نمی رسد اگر مدیریتی باشه باید مرغ تولیدی شما را وارد بازار نکنند و قیمت برای مرغ هر کیلو 3800تومن هم زیاد است. والا انتظارت بیجایی دارید
دامدارها هم همینجورند من ۲۰ ساله گوشت گوسفند نخوردم اصلا گوشت نمیتونیم بخریم اگه هم بخریم گوشت گاو یخزده برزیلی میخریم خدا لعنتتون کنه
چرا این مرغداران ، اینقدر حرص میخورن؟
نیازمندان واقعی که هیچوقت نمیتونن گوشت بخرن.
برای یکبار هم که شده ، بجای اینکه گوشتها رو زیر خاک دفن کنید ، اون گوشتهایی که اضافه هستند را به نیازمندان بدهید.
اینطوری ، هم کار خداپسندانه کردید ، و هم قیمت گوشت متعادل میشه.
نامردا حاضرن گوشت مازاد رو دفن کنن ، ولی دست نیازمندان ندهند!
بدبختها ، تا کی میخواهید بفکر سود خودتون باشید؟
بروبچه های دلسوز باید وارد میدان بشن.
در هر شهری که امکانش هست ، کشاورزی ، دامداری و باغداری رو بدست بگیرید.
خدایاخودت صبری عطا کن
بگید میخواهیم مرغ وارد کنیم خودمون تولید نکنیم بیفته دسته مسئول ها اونا هم ارز تخصیص بدن به اون سودهای نجومی ببرن چرا داستان سرایی میکنید
راه حل خیلی زیاد هست شما
فرداش رفتم 12500 شده بود
زمین های کشاورزی باید در جایی ثبت نام شوند
دولت برنامه کشت بدهد خیلی ها اجرا می کنند آنها که اجرا کنند مشکل کمبود یا اضافه بر نیاز نداریم
برای کنترل دولت بایستی نسبت به پیش خرید و منجمد سازی اقدام کند ودر مواقع لزوم روانه بازار کند ویا در مواقع لزوم توزیع کند(حوادث و سوانح - ایام خاص بمانند ماه رمضان - تامین بسته های معیشتی برای خانوارهای کم درآمد و امسال این موارد مورد استفاده قرار بدهد تا هم خطر کمبود موادغذایی پروتئینی از کشور کاهش یابد و تنظیم بازار اتفاق بیافتد .
در کشور خانوارهای وجود دارد که محتاج یک مرغ هستند و دولت هم خوب می داند چه کسانی هستند به آن ها کمک کند در مقابل مرغدار هم مرغ اش فروخته باشد .
بحث صادرات مازاد تولید ، در سال جهش تولید از ضروریات است ، باید هدف گذاری شود ، می توان به کشورهای همسایه مانند عراق و پاکستان و افغانستان و ترکمنستان و آذربایجان و ارمنستان و گرجستان و حتی روسیه صادرات داشت .
توجه به تولید نهاده های دامی و طیور وتامین نهاده ها برای مرغداران از طریق تعاونی ها
کیفیت بخشی و فراوری صنعتی گوشت مرغ و بسته بندهای بهداشتی و غذاهای آماده و توجه به صادرات آنها
و امسال اقدامات دیگر
واقعا که چه مردمی داریم ما
تقاضا کم میشه، گرون میکنن...
متخلف خودش را لو خواهد داد .
پیچیدگی خاصی ندارد .
حرف مفت میزنی
چند میلیون جوجه رو زنده بگور کردن