به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، آفت کشها تاثیر زیانباری روی گونههای غیر هدف دارند. بیش از ۹۸ درصد حشره کشهای اسپری شده و ۹۵ درصد از علف کشها روی جانوران و گیاهانی اثر میگذارند که اصلا هدفی برای از بین بردنشان در میان نیست.
علت این است که این مواد شیمیایی در سراسر زمینهای کشاورزی پاشیده میشوند. نفوذ آب میتواند آفت کشها را به محیطهای آبی وارد کند و در این حین باد هم آنها را به مزارع دیگر، چراگاهها و مناطق مسکونی انسانها میبرد.
مشکلات دیگری که بروز میکنند ناشی از تولید آفت کشهای کم کیفیت، نحوه جا به جایی و انبار کردن آنها است. به مرور زمان کاربرد مکرر آنها مقاومت آفات را زیاد میکند، در حالی که اثرات زیان بار آنها روی گونههای دیگر میتواند فعالیت مجدد آفات را تسهیل کند. هر گروهی از آفت کشها نگرانیهای زیست محیطی خاصی را موجب میشود. این اثرات نامطلوب باعث ممنوع شدن بسیاری از آنها شده است.
محققان موفق به تولید آفتکشی سبز شدند که با استفاده از فناوری نانو بیشترین راندمان و پایداری را دارد. در این محصول از نانوامولسیونهای عصارههای گیاهی طبیعی زیره سیاه و نعناع فلفلی استفاده شده است؛ بنابراین باعث آلودگی محیط زیست نیز نمیشود.
بیشتر بخوانید: آخرین تصمیمات سازمان سنجش برای زمان برگزاری کنکور ۹۹
حرکت به سوی کشاورزی طبیعی چند سالی است که رونق پیدا کرده است. در این مسیر استفاده از آفتکشهایی که کمترین خسارت را به محیط زیست وارد کنند، مد نظر است.
در همین راستا نیز محققان پژوهشگاه مواد و انرژی با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی موفق به تولید نوعی آفت کش سبز شدند. هدف این طرح، تولید آفت کشهای طبیعی سازگار با محیط زیست با استفاده از عصارههای گیاهی است. این محصول برای انسان و سایر جانداران زیانی ندارد و باعث آلودگی محیط زیست و محصولات کشاورزی نمیشود.
مجری این طرح پژوهشی گفت: این آفت کش با استفاده از عصاره گیاهان طبیعی که خواص ضد باکتری و ضد قارچ دارند، تولید شده است و نکته مهم در آن کاربرد فناوری نانو است که توانستیم موادی با سایز کمتر از ۲۰ نانومتر را در این دسته از آفت کشها داشته باشیم.
او ادامه داد: با همکاری محققان دانشگاه تهران، تستهای این آفت کش برای روی شته جالیز با موفقیت انجام شد. همچنین تمام سنتزهای تولید این نانوامولسیون نیز در پژوهشگاه مواد و انرژی انجام شده است و در آن به پایداری مد نظر رسیدیم. این آفت کش در دمای یخچال به مدت یک سال پایدار است.
این نخستین بار است که آفت کشی با این سایز از مواد با فناوری نانو تولید میشود. اجرای این طرح سنتز و بررسی آفت کش گیاهی نانوامولسیون را برای افزایش کارآیی و کاهش مصرف سموم محقق کرد.
انتهای پیام/