در گزارش زیر طرز تهیه چند نوع غذای خوشمزه از شهر‌های مختلف ایران را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  اگر سفری به سمت ارومیه داشتید در کنار دیدار از جا‌های دیدنی ارومیه حتما از غذا‌های محلی ارومیه میل بفرمایید و لذت ببرید.

در این مطلب می‌خواهیم به چند مورد از غذا‌های محلی ارومیه اشاره‌ای کنیم.

گوزلمه غذای محلی ارومیه + طرز تهیه

آموزش آشپزی؛ از خورش گزنه و سلک تا قیمه رژیمی با پنیر برشته

مواد لازم:

نمک به میزان لازم
سیر له شده ۴-۵ حبه
کره یا روغن محلی مقداری برای سرخ کردن تخم مرغ
تخم مرغ محلی ۴ عدد
ماست چکیده ۳ پیمانه
آب نصف فنجان
گوزلمه یکی از غذا‌های محلی ارومیه می‌باشد. «گوزلمه» یا جوزلمه (با لهجه محلی) به معنای «منتظرنشو» است. یعنی غذایی که نیاز به انتظار زیاد ندارد و زود آماده می‌شود.


بیشتر بخوانید: آموزش آشپزی؛ از خورش گزنه و سلک تا قیمه رژیمی با پنیر برشته 


طرز تهیه:

۱. اول تخم مرغ هارا در ماهیتابه سرخ می‌کنیم. وقتی کاملا پخت نمک را اضافه میکنیم.

۲. بعد ماست رو در تابه یا قابلمه‌ای دیگر به همراه کمی آب هم میزنیم تا ماست گوله گوله نشه. بعد ۵ دقیقه روی شعله ملایم میگذاریم و هم میزنیم تا ماست بریده نشود.

۳. سپس همزمان شعله گاز را خاموش و در کاسه‌ها کمی از ماست و کمی از تخم مرغ ریخته و کمی سیر اضافه کرده و نوش جان نمایید.

میتوان ماست و سیر رو به روی تخم مرغ‌ها در تابه ریخت و بعد سرو کرد.

نکته:

۱-در صورت سرخ کردن سیر با تخم مرغ بوی سیر بسیار کمتر خواهد بود.
۲-این غذا مثل املت با نان سرو می‌شود.

سوپ بلغور ارومیه (یارما شورباسی) + طرز تهیه

آموزش آشپزی؛ از خورش گزنه و سلک تا قیمه رژیمی با پنیر برشته

مواد لازم:

لوبیا قرمز:پخته ۱ پیمانه
فلفل دلمه‌ای کوچک:۱ عدد
پیاز خلال شده:۱ عدد
سیب زمینی متوسط:۱ عدد
گوجه فرنگی متوسط:۱ عدد
رب گوجه فرنگی:۱ قاشق غذاخوری
بلغور:۱ پیمانه
نعنا خشک:۱ قاشق غذاخوری
لیمو ترش تازه:به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه:به میزان کافی

طرز تهیه :

بلغور را بشویید و به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید. فلفل دلمه‌ای و سیب زمینی را به صورت نگینی خرد کنید. سپس پیاز‌ها را تفت دهید و تا طلایی رنگ شوند. روی پیاز‌های تفت داده شده کمی نمک، فلفل و زردچوبه بپاشید و کمی تفت دهید.

بعد رب گوجه فرنگی را هم به آن‌ها اضافه کنید و تفت دهید. بعد از تفت رب، بلغور را با مقداری آب به پیاز و رب تفت داده شده اضافه کنید تا بجوش بیاید.

بعد از یکی، دو جوش که خورد فلفل و سیب زمینی خرد شده را به بقیه مواد اضافه کنید تا با حرارت کم سیب زمینی‌ها بپزند.

بعد از پخت سیب زمینی‌ها یک پیمانه لوبیا قرمز پخته شده را اضافه کنید؛ و در آخر نعنا خشک را هم در غذا بریزید و موقع سرو آب لیمو ترش تازه را داخل آش بریزید.

باستیخ (لوزانک) ارومیه + طرز تهیه

آموزش آشپزی؛ از خورش گزنه و سلک تا قیمه رژیمی با پنیر برشته

باستیخ یا لوازنک ارومیه یکی از دسر‌ها و البته سوغاتی‌های بسیار لذیذ و خوشمزه ارومیه است که شما به راحتی میتوانید آن را در منزل تهیه کرده و نوش جان کنید.

مواد لازم :
نشاسته گل – ۱۵۰ گرم
شیرہ انگور - ۱ پیمانه
هل (پودر شده) - ۱ قاشق چای خوری
گلاب - ۶۰ میلی لیتر
مغز گردو (خردشده) - مقداری برای تزیین

مراحل تهیه باستیخ (لوزانک):
۱- نشاسته را در ظرفی ریخته سپس ۵۰۰ میلی لیتر آب را به تدریج به آن اضافه کرده و با پشت قاشق نشاسته را باز کنید تا گلوله نشود سپس آن را از صافی رد کنید.

۲-داخل سینی ۳۰×۲۰ سانتی متری را به وسیله قلم موی مخصوص آشپزی، به کمی روغن مایع آغشته کنید.

۳- مخلوط نشاسته را در قابلمه‌ای ریخته سپس شیره انگور را به آن بیافزایید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود.

۴- هل و گلاب را به آن اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید تا غلظت مخلوط مانند ماست چکیده شود. قابلمه را از روی حرارت بردارید و آن را روی سینی فر بریزید و سطح آن را با قاشق صاف کنید.

۵-مغز گردو را روی باستخ بپاشید سپس روی آن را کمی فشار دهید تا به باستخ بچسبد و بگذارید ۲ ساعت در یخچال بماند تا سرد شود.

۶- پس از این مدت، باستخ را از یخچال خارج کرده و با چاقویی تیز و چرب شده به قطعات یک اندازه برش بزنید. باستخ را در ظرف مورد نظر بچینید و سرو کنید.

به آشپزخانه مجازی خوش آمدید

طرز تهیه چیپس و پنیر در خانه


کوشری مصری غذایی خوشمزه و اصیل عربی+طرز تهیه


طرز تهیه قورمه سبزی کارمندی مخصوص افراد شاغل + نکات مهم


کیک کوکو استار ترکیه‌ای را حتما امتحان کنید + طرز تهیه


طرز تهیه کتلت با ماهی کیلکا


طرز تهیه نیمرو بدون روغن


طرز تهیه فیله استریپس؛ آسان و خوشمزه


باتر چیکن غذای هندی تند و خوشمزه + طرز تهیه


طرز تهیه یک فست فود سالم و آسان ۳۰ دقیقه‌ای


طرز تهیه ماهی کیلکا سوخاری به ۲ روش


طرز تهیه دونر کباب گوشت و مرغ لذیذ + نکات کلیدی


طرز تهیه خوراک زبان گاو مجلسی با سس سفید و قرمز


منابع: دلگرم، نمناک، ویا

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۴:۲۶ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
دوست عزیز نگفته ماست، گفته ماست چکیده البته محلی باشه
Germany
معصومه
۱۶:۴۸ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
چقدخوب شدغذاهای شهرماروهم آموزش دارین کاش دلمه برگ انگورآموزش میدادین که شهرت جهانی داره
Iran (Islamic Republic of)
ع فان
۲۳:۲۵ ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام این غذاهارامیزارین دل مردم آب می شه وهوس می کنندهمه که ندارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۵ ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
آخه کی ماست رو با تخم مرغ میخوره!!!
Iran (Islamic Republic of)
علی حکیم
۲۲:۳۳ ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
تو نخور. کی ازتو نظری خواست. نخور.
Iran (Islamic Republic of)
طاها
۱۶:۵۰ ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
اتفاقاً خیلی خوشمزه میشه، من که خودم مثل آبگوشت نون توش تیلیت می کنم و می خورم . البته منکر این هم نیستم که بعضی غذاها مزاجیه، هر کسی نمی خوره، ولی به یکبار امتحان کردن می ارزه.