به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر سفری به سمت ارومیه داشتید در کنار دیدار از جاهای دیدنی ارومیه حتما از غذاهای محلی ارومیه میل بفرمایید و لذت ببرید.
در این مطلب میخواهیم به چند مورد از غذاهای محلی ارومیه اشارهای کنیم.
مواد لازم:
نمک به میزان لازم
سیر له شده ۴-۵ حبه
کره یا روغن محلی مقداری برای سرخ کردن تخم مرغ
تخم مرغ محلی ۴ عدد
ماست چکیده ۳ پیمانه
آب نصف فنجان
گوزلمه یکی از غذاهای محلی ارومیه میباشد. «گوزلمه» یا جوزلمه (با لهجه محلی) به معنای «منتظرنشو» است. یعنی غذایی که نیاز به انتظار زیاد ندارد و زود آماده میشود.
طرز تهیه:
۱. اول تخم مرغ هارا در ماهیتابه سرخ میکنیم. وقتی کاملا پخت نمک را اضافه میکنیم.
۲. بعد ماست رو در تابه یا قابلمهای دیگر به همراه کمی آب هم میزنیم تا ماست گوله گوله نشه. بعد ۵ دقیقه روی شعله ملایم میگذاریم و هم میزنیم تا ماست بریده نشود.
۳. سپس همزمان شعله گاز را خاموش و در کاسهها کمی از ماست و کمی از تخم مرغ ریخته و کمی سیر اضافه کرده و نوش جان نمایید.
میتوان ماست و سیر رو به روی تخم مرغها در تابه ریخت و بعد سرو کرد.
نکته:
۱-در صورت سرخ کردن سیر با تخم مرغ بوی سیر بسیار کمتر خواهد بود.
۲-این غذا مثل املت با نان سرو میشود.
مواد لازم:
لوبیا قرمز:پخته ۱ پیمانه
فلفل دلمهای کوچک:۱ عدد
پیاز خلال شده:۱ عدد
سیب زمینی متوسط:۱ عدد
گوجه فرنگی متوسط:۱ عدد
رب گوجه فرنگی:۱ قاشق غذاخوری
بلغور:۱ پیمانه
نعنا خشک:۱ قاشق غذاخوری
لیمو ترش تازه:به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه:به میزان کافی
طرز تهیه :
بلغور را بشویید و به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید. فلفل دلمهای و سیب زمینی را به صورت نگینی خرد کنید. سپس پیازها را تفت دهید و تا طلایی رنگ شوند. روی پیازهای تفت داده شده کمی نمک، فلفل و زردچوبه بپاشید و کمی تفت دهید.
بعد رب گوجه فرنگی را هم به آنها اضافه کنید و تفت دهید. بعد از تفت رب، بلغور را با مقداری آب به پیاز و رب تفت داده شده اضافه کنید تا بجوش بیاید.
بعد از یکی، دو جوش که خورد فلفل و سیب زمینی خرد شده را به بقیه مواد اضافه کنید تا با حرارت کم سیب زمینیها بپزند.
بعد از پخت سیب زمینیها یک پیمانه لوبیا قرمز پخته شده را اضافه کنید؛ و در آخر نعنا خشک را هم در غذا بریزید و موقع سرو آب لیمو ترش تازه را داخل آش بریزید.
باستیخ یا لوازنک ارومیه یکی از دسرها و البته سوغاتیهای بسیار لذیذ و خوشمزه ارومیه است که شما به راحتی میتوانید آن را در منزل تهیه کرده و نوش جان کنید.
مواد لازم :
نشاسته گل – ۱۵۰ گرم
شیرہ انگور - ۱ پیمانه
هل (پودر شده) - ۱ قاشق چای خوری
گلاب - ۶۰ میلی لیتر
مغز گردو (خردشده) - مقداری برای تزیین
مراحل تهیه باستیخ (لوزانک):
۱- نشاسته را در ظرفی ریخته سپس ۵۰۰ میلی لیتر آب را به تدریج به آن اضافه کرده و با پشت قاشق نشاسته را باز کنید تا گلوله نشود سپس آن را از صافی رد کنید.
۲-داخل سینی ۳۰×۲۰ سانتی متری را به وسیله قلم موی مخصوص آشپزی، به کمی روغن مایع آغشته کنید.
۳- مخلوط نشاسته را در قابلمهای ریخته سپس شیره انگور را به آن بیافزایید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود.
۴- هل و گلاب را به آن اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید تا غلظت مخلوط مانند ماست چکیده شود. قابلمه را از روی حرارت بردارید و آن را روی سینی فر بریزید و سطح آن را با قاشق صاف کنید.
۵-مغز گردو را روی باستخ بپاشید سپس روی آن را کمی فشار دهید تا به باستخ بچسبد و بگذارید ۲ ساعت در یخچال بماند تا سرد شود.
۶- پس از این مدت، باستخ را از یخچال خارج کرده و با چاقویی تیز و چرب شده به قطعات یک اندازه برش بزنید. باستخ را در ظرف مورد نظر بچینید و سرو کنید.
منابع: دلگرم، نمناک، ویا
انتهای پیام/