به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دونر کباب نوعی غذای ترک است که در آن تکههای گوشت (عموماً گوشت بره، اما نه لزوماً) با چاشنیهای مختلف به شکل مخروط درآمده و به آرامی روی جوجه گردان عمودی کباب میشود. همانطور که رفته رفته لایههای بیرونی گوشت پخته میشود، آن را میتراشند و با سبزیجات و سس درون نان پیتا یا سایر فلتبردها سرو میکنند.
اگرچه گوشت برش خورده را میتوان درون بشقاب با برنج و سبزیجات پخته نوش جان کرد، اما ساندویچ شده و به عنوان غذای سریع خیابانی محبوبیت بیشتری دارد. این ساندویچ عموماً با گوجه فرنگی، کاهو، خیار، پیاز قرمز، یا خیارشور تزئین شده و برای چاشنی آن از سس زاتزیکی (ترکیبی با ماست یونانی) یا تاهینی استفاده میشود. در این مطلب به آموزش تهیه دونر کباب گوشت و مرغ میپردازیم.
دونر کباب با گوشت چرخ کرده
در این نوع دونر کباب، گوشت چرخ شده بره یا ترکیبی از گوشت گاو و بره را با ادویههای متنوع مزه دار میکنیم و در یک قالب لوف میپزیم. پس از پخت قالب گوشت، صبر میکنیم تا خنک شود. سپس آن را به ورقههای نازک برش میزنیم و درون یک تابه سرخ میکنیم تا کاملا ترد شوند. در نهایت درون نان پیتا به همراه سبزیجات و سس دلخواه سرو میکنیم.
چطور دونر کباب گوشت خانگی بپزیم؟
تهیه این نوع کباب در خانه شاید قدری مشکل ساز باشد، اما در صورت داشتن جوجه گردان عمودی کاملا امکانپذیر است. با این حال اگر آشپرخانه چندان پیشرفتهای ندارید، میتوانید با اعمال کمی تغییرات، کباب لذیذ خود را تهیه کنید. دستیابی به طعم و مزهی کباب به مراتب سادهتر از ظاهر مخروطی آن است. میتوانید گوشت چرخ شده بره را گلوله گلوله کرده و آنها را بر روی سیخ کباب بپزید؛ اما سادهترین راه ممکن، پخت آن به شکل میت لوف (گوشت قالبی) است.
مواد لازم
کباب
گوشت بره خرد شده 450 گرم
تخم مرغ 1 عدد
سیر (پوست کنده و ریز خرد شده) 4 حبه
پودر زیره 1 قاشق چایخوری
پودر گشنیز 1 قاشق چایخوری
پاپریکا دودی 1 قاشق چایخوری
پونه کوهی خشک شده 1 قاشق چایخوری
نمک 1/2 قاشق چایخوری
پودر فلفل سیاه 1/4 قاشق چایخوری
ساندویچ
نان پیتا ( یا نان فلت برد) 4 عدد
کاهو خرد شده 1 فنجان
گوجه فرنگی بزرگ (خرد شده) 1 عدد
خیار بدون تخم (خرد شده) 1/2 عدد
پیاز بزرگ قرمز (پوست کنده و خرد شده) 1/4 عدد
سس زاتزیکی یا سس تاهینی به مقدار لازم
دستور تهیه
مواد لازم را گردآوری کنید.
فر را از قبل تا دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید.
در یک کاسه بزرگ، گوشت بره خرد شده، تخم مرغ، سیر، پودر زیره، پودر گشنیز، پاپریکای دودی، پونه کوهی خشک شده، نمک و فلفل سیاه را با هم مخلوط کنید.
مخلوط را درون یک قالب لوف ریخته و به مدت ۳۰ دقیقه یا تا زمانی که سطح روی آن کاملا قهوهای طلایی شود، درون فر بپزید.
در صورت تمایل می توانید این کیک گوشت را بلافاصله برش دهید، اما برای نتیجه بهتر ابتدا اجازه دهید کاملاً خنک شود، سپس آن را درون فویل آلومینیومی بپیچید و در یخچال بگذارید تا خوب سفت شود.
برای گرم کردن دوباره، مقداری روغن زیتون را درون یک ماهیتابه بزرگ ریخته و حلقههای نازکی از این کیک را به آن اضافه کنید تا خوب سرخ و ترد شوند.
ساندویچها را با سبزیجات و سس دلخواه ببندید و نوش جان کنید.
دونر کباب مرغ
در این نوع کباب، به جای گوشت که پایه اصلی این غذاست، از تکههای مرغ استفاده میشود. ابتدا مرغها را با چاشنیهای متنوع مزهدار کرده و سپس سیخی را از آنها عبور میدهیم، به طوری که تکههای مرغ لایه لایه با سیخ جمع شوند. سیخها را روی یک ظرف فویل شده میگذاریم و درون فر میپزیم. در نهایت درون نان پیتا به همراه سبزیجات و سس دلخواه سرو میکنیم.
مواد لازم
کباب
ران مرغ، بدون پوست و استخوان 1 کیلوگرم
روغن زیتون، برای روی مرغ به مقدار کافی
سس ماریناد
ماست ساده، غیر شیرین (ترجیحا ماست یونانی) 1 فنجان
سیر ریز شده 3 حبه
پودر گشنیز 1.5 قاشق چایخوری
پودر زیره 2 قاشق چایخوری
پاپریکا 2 قاشق چایخوری
فلفل کاین، اختیاری 1 قاشق چایخوری
پودر پیاز 1/2 قاشق چایخوری
فلفل سیاه 1/2 قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی 2.5 قاشق غذاخوری
نمک 1.5 قاشق چایخوری
آب لیمو 1 قاشق غذاخوری
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
برای سرو
نان لبنانی، فلت برد یا نان پیتای داغ -
کلم خرد شده -
تکههای گوجه -
هوموس -
تابوله (اختیاری) -
خلال پیاز قرمز -
پنیر رنده شده -
سس چیلی -
دستور تهیه
مواد ماریناد را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید. مرغ را اضافه کرده و خوب هم بزنید.
روی آن را پوشانده و حداقل ۳ ساعت در یخچال مارینه کنید. زمان ایدهآل برای مارینه کردن مواد ۲۴ ساعت است. اگر فقط ۳ ساعت مارینه میکنید، حتما ۱/۲ قاشق غذاخوری نمک به مواد اضافه کنید.
فر را از قبل تا دمای ۴۳۰ درجه فارنهایت گرم کنید.
اندازه ظرف را طوری انتخاب کنید که سیخهای کباب روی آن بمانند و مرغ از ته ظرف فاصله داشته باشد. کف ظرف را فویل بکشید.
مرغ را از یخچال خارج کرده و آن را به ۲ تکه تقسیم کنید.
یک تکه را برداشته و آن را تا کنید، سپس ۲ سیخ را از آن عبور دهید. باقی مانده را تا انتها مجددا تا کنید و از دل سیخ عبور دهید. همین کار را با سیخ دیگر انجام دهید.
۲ سیخ را روی لبههای ظرف قرار داده و روی مرغها روغن بپاشید.
به مدت ۳۵ دقیقه یا تا زمانی که سطح روی مرغها کاملا طلایی و قسمتهایی از آن نیم سوخته شود، پخت را ادامه دهید.
آبی که درون ظرف جمع شده را روی مرغها بپاشید و سپس آنها را برگردانید، روغن بپاشید و ۲۰ دقیقه دیگر (در صورت بزرگ بودن تکههای مرغ ۳۰-۲۵ دقیقه) بپزید. اگر دوست دارید کباب رنگ بیشتری به خود بگیرد، فر را روی حالت گریل/ کباب تنظیم کرده و چند دقیقه با حرارت بالا بپزید.
بار دیگر آب درون ظرف را روی مرغ بپاشید و ۵ دقیقه دیگر بپزید.
تراشیدن: سیخ کباب را به صورت عمودی یا زاویهدار نگه دارید و برشهای نازک بزنید.
پیچیدن ساندویچ
یک نان لبنانی (نان پیتا یا دیگر فلتبردها) را روی یک تکه فویل قرار دهید و روی آن را کاملاً با سس هوموس (یا ماست) بپوشانید. با کلم خرد شده، برشهای گوجه فرنگی، تابوله، پنیر و مرغ سرو کنید. در صورت تمایل روی آن مقداری سس چیلی بپاشید.
ساندویچ را محکم درون فویل بپیچید و نوش جان کنید.
کلام آخر
دونر کباب از آن دسته غذاهایی است که پس از یک بار نوش جان کردن، از طرفداران پر و پا قرص آن میشوید. در این مقاله با دو نوع طرز تهیه این غذای لذیذ (گوشت و مرغ) در خدمت شما بودیم.
منبع: ستاره
انتهای پیام/