به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ترکیب خوراکیها و عطری که فضای خانه را پر میکند، فوت کوزهگری غذاها و خلق طعمهای جدید همه و همه جان تازه به روح آدم میدهد.
انگار عطر و طعمها توی بینی آدم میپیچند وبعد از آن هر چه روح را خراش دادهاست برای دقایقی فراموش میشود. غذاهای محلی هر شهر، مانند امضایی برای آن شهر است.
بیشتر بخوانید:آموزش آشپزی؛ از کامچوری و مهلبیه تا کالباس خانگی و جنگل سیاه
مانند صنایع دستی، لباسها و سنتهایی که شناسنامه آن هستند. حالا فکر کنید این عطر و طعم جادویی، بو و مزه غذاهای زنجان و امضای خاص این شهر باشد.
خوراک جغور بغور” اگر با روش صحیح طبخ شود میتواند به طبعهای مختلف نیز سازگار باشد و همه افراد آن را نوش جان کنند.
بیشتر بخوانید: آموزش آشپزی؛ از کامچوری و مهلبیه تا کالباس خانگی و جنگل سیاه
مواد لازم برای خوراک جغور بغور
قلوه گوسفند: ۱ عدد
دل گوسفند:۱ عدد
جگر گوسفند:۱ عدد
جگر سفید:۱ عدد
پیاز:۴ عدد
رب گوجه فرنگی:۲ قاشق غذاخوری
کره:۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه:مقدار لازم
طرز تهیه خوراک جغور بغور
دل گوسفند را از وسط نصف کنید و لختههای سیاه داخل حفرههای آن را بیرون بیاورید.
قلوهها را هم همینطور از وسط نصف کنید و رگهای سفید رنگ آن را جدا کنید.
همچنین لایه نازکی از روی جگر گوسفند بر دارید. جگر سفید را خرد کنید و جداگانه با یک لیوان آب و کمی زردچوبه داخل قابلمهای بریزید و روی حرارت بگذارید و بپزد تا آب آن تمام شود.
سپس تابهای را روی حرارت قرار دهید و کره را داخلش بریزید تا داغ شود. پیازهای خرد شده را داخل کره بریزید و تفت دهید تا پیازها سبک شوند.
بعد به پیازها، دل، جگر سیاه، قلوه و جگر سفید پخته شده را اضافه کنید و تفت دهید.
رب گوجه فرنگی را با یک لیوان آب جوش و کمی نمک و فلفل مخلوط کنید و داخل دل و جگر تفت داده شده بریزید. حرارت را کم کنید و در تابه را ببندید تا خوراک یواش یواش جا بیفتد و آبش کاملا کشیده شود.
مقداری سیب زمینی را به صورت حبه قندی خرد کنید و در روغن سرخ کنید.
سپس خوراک را به همراه سیب زمینی سرخ شده و یا برنج، نان سرو کنید.
نکات اضافه طرز تهیه خوراک جغور بغور
اندازه خرد کردن دل و جگر و … سلیقهای است، اما پیشنهاد میشود خیلی ریز خرد نکنید، بدلیل دیر پز بودن جگر سفید حتما پیش از اضافه کردن باید جداگانه پخته شود.
در بعضی دستورها به جای رب گوجه فرنگی از رب انار استفاده میکنند، از این روش برای تهیه دل و جگر مرغ هم میتوانید استفاده کنید.
اصولا هر شهر و استانی با توجه به طبیعت و پیشینهی خود غذاهای محلی مختص به خود را دارد. هر چند ممکن است غذاهایی با عنوان یکسان در شهرهای مختلف به شیوههای متفاوت طبخ شود دلیل آن هم شرایط طبیعی و محیطی هر محل است که افراد متناسب با آن دستور پختهای متفاوتی برای غذاهای خود دارند. بوغدا آشی غذایی بسیار خوشمزه مخصوص استان زنجان است.
حتما باید دقت کنید که حبوبات و گندم را از شب قبل بخیسانید. برای پخت حبوبات و گندم آنها را باید روی حرارت ملایم بگذارید تا خوب پخته شوند. اگر حرارت بالا باشد آب درون ظرف خشک میشود، ولی هنوز حبوبات مغز پخت نشده اند. سبزی بکار رفته در این آش اسفناج است. از آنجایی که این سبزی مقوی حاوی ویتامینهای A و E و B، آهن، پتاسیم، ید و کلسیم است و مصرف آن در رژیم غذایی شما توصیه میشود.
علاوه بر آن، اسفناج ضد سرطان بوده و برای حل مشکل یبوست بسیار مفید است. یبوست یک مشکل گوارشی است که بخصوص در فصل پاییز بیشتر از سایر فصول بروز میکند و مشکلاتی زیادی برای فرد ایجاد میکند. استفاده از اسفناج کمک خواهد کرد تا گوارش بهتری داشته باشید و کمتر از یبوست رنج ببرید. علاوه بر آن اسفناج به دلیل دارا بودن ویتامین A بسیار برای چشم و بینایی مفید است؛ و بدلیل دارا بودن کلسیم برای استخوان و دندانها هم بسیار مفید است.
مواد لازم:
اسفناج: ۲ کیلو
حبوبات (نخود، لوبیا قرمز، عدس): ۵۰۰ گرم
پیاز درشت: ۴ یا ۵ عدد
گندم: ۲۵۰ گرم
روغن: ۲۰۰ گرم
آرد: ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
مراحل پخت:
۱. حبوبات و گندم را بخیسانید.
۲. روغن را روی حرارت قرار داده و پیاز را خرد کرده و تفت دهید.
۳. زردچوبه را اضافه کرده و سپس پیاز داغ را به حبوبات و گندم اضافه کنید.
۴. مقداری آب مجدد روی حبوبات بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
۵. آش را مرتب هم بزنید.
۶. پس از پخت کامل حبوبات اسفناج را بصورت درشت خرد کرده و در آش بریزید.
۷. بعد از اینکه مواد آش کامل پخت مقدار کمی روغن را روی حرارت قرار داده و دو قاشق سوپ خوری آرد را در آن سرخ کنید و به آش اضافه کنید. (این مرحله اختیاری ست).
۸. پس از ده دقیقه آش آماده سرو است.
مواد لازم برای خورش مرغ و آلو
سینه و ران خورد کرده:نیم کیلو
پیاز ساطوری شده:یک عدد
آلوچه:نیم کیلو
زعفران و زردچوبه:به میزان لازم
روغن، نمک و فلفل:به میزان لازم
طرز تهیه خورش آلوچه با مرغ
آلوچه را به مدت ۵ تا ۶ دقیقه در مقداری روغن تفت دهید و بعد مقداری نمک، فلفل و زردچوبه را به همراه مقداری زعفران حل شده به آن اضافه کنید و دوباره تفت دهید.
مرغ را هم روی حرارت ملایم با ۳ تا ۴ قاشق روغن به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه سرخ کنید تا طلایی رنگ شود.
بعد مرغ را از روغن در بیاورید و پیاز را داخل روغن تفت دهید.
بعد از اینکه پیاز کمی رنگ گرفت یک پیمانه آب داخل آن بریزید تا بجوشد.
بعد مرغ را به همراه آلوچههای تفت داده شده به آنها اضافه کنید و در ظرف را ببندید تا مرغ به مدت نیم ساعت در آب بپزد.
این خورشت باید کم آب و روغن دار باشد. اگر در آخر پخت، خورشت آبدار بود، حرارت شعله را بالا ببرید تا آب آن تبخیر شود.
منابع: پاپیون، غذالند، دو نفره
انتهای پیام/
چون این بنده خداها یخچال و فریزرهابشان پر است و آنقدر فکرشان درگیر هست که نمیتوانند چی درست کنند.
ممنون