به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در بسته آشپزی زیر قصد داریم شما را با چند نوع غذای خوشمزه و سنتی شهرهای مختلف ایران آشنا کنیم.
کباب بناب یا کباب ساطوری یکی از انواع کبابهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که شباهت زیادی به کباب کوبیده سنتی دارد. این کباب خوشمزه متعلق به شهرستان بناب آذربایجان میباشد و با نام کباب آذربایجانی هم شناخته میشود.
با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است میتوانید برای ۴ نفر کباب بناب تهیه کنید. در صورتی که میخواهید مقدار کمتر یا بیشتری کباب بناب تهیه کنید.
بیشتر بخوانید:آموزش آشپزی؛ از کرفس شکمپر و بادمجان سوخاری تا خیارشور یکروزه خانگی و املت ژاپنی
مواد لازم کباب بناب
کره ۵۰ گرم
پیاز سفید ۳ عدد
فیله گوسفند ۴۰۰ گرم
راسته گوساله ۴۰۰ گرم
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
طرز تهیه کباب بناب
ابتدا گوشتها را با دقت میشوییم و در آبکش قرار میدهیم تا آب آنها خارج شود و بعد روی تخته آشپزخانه گوشتها را به قطعات متوسط برش میدهیم تا راحت داخل چرخ بروند. گوشتها را در چرخ گوشت چرخ میکنیم و کنار میگذاریم.
سپس پیازها را پوست میگیریم و آبکش میکنیم و روی تخته نگینی خرد میکنیم دقت در برش پیازها در این مدل کباب مهم است زیر نباید ریز خرد شود تا آب پیازها بیرون بیاید، چون باعث شل شدن مایه میشود و نباید درشت خرد شود.
بلکه به اندازه متوسط خرد شود. پیازها را با گوشت در کاسهای بزرگ قرار میدهیم و روی آنها نمک و فلفل سیاه میپاشیم و مواد را خوب ورز میدهیم و روی کاسه را سلفون میکشیم و به مدت ۲ ساعت ترکیب گوشت و پیاز را در یخچال قرار میدهیم.
سپس مایه کباب را از یخچال بیرون میآوریم و کمی ورز میدهیم و سیخها را آماده میکنیم و مقداری از مایه کباب را بر میداریم و از بالا تا پایین به سیخ میچسبیانیم و یا مایه کباب را روی تخته آشپزخانه شکل میدهیم و سیخ را از وسط آن رد میکنیم.
زغال کباب را آماده میکنیم و کره را در تابهای کوچک قرار میدهیم و روی حرارت میگذاریم تا ذوب شود و اگر تمایل داشتید کمی زعفران دم کرده به آن اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم و خیلی آرام با یک فرچه روی کبابها میکشیم
و یا با قاشق روی کبابها میریزیم تا کبابها خشک نشوند و طعم دلپذیرتری داشته باشیم. سپس کبابها را روی آتش میگیریم تا کبابی و مغز پخت شوند. سپس چند عدد گوجه فرنگی گوشتی نیز در کنار کباب به سیخ میگشیم و کباب میکنیم و با کباب بناب نوش جان کنید.
کوفته قرمزه نخودچی غذای سنتی و محلی استان اصفهان است که با چرخ کرده گوشت گوسفند تهیه میشود و در پخت آن باید به نکاتی توجه کرد.
مواد لازم
گوشت گوسفند چرخ شده و بدون چربی:۱۳۰ گرم
آرد نخودچی:۱ پیمانه
نمک و فلفل:به مقدار لازم
زرد چوبه:۱ قاشق چای خوری
نعناع خشک:۲ قاشق مربا خوری
رب گوجه فرنگی:۱ قاشق غذاخوری
آب:۵ پیمانه
پیاز متوسط خرد شده:۱ عدد
پیاز متوسط رنده شده:۱ عدد
طرز تهیه کوفته قرمزه نخودچی اصفهان
ابتدا گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز رنده شده، آرد نخود چی، ۱ قاشق نعناعی خشک، مقداری از زردچوبه و نمک و فلفل با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید.
بعد یک پیمانه از آب را کم کم به مخلوط گوشت اضافه کنید و با دست خوب هم بزنید تا موقعی که به دست نچسبد.
از مایه گوشت ورز داده شده به اندازه یک گردو جدا کنید و با دست گرد کنید و با فاصله کنار هم بچینید.
در مرحله بعد قابلمهای را روی حرارت متوسط قرار دهید و داخل آن کمی روغن بریزید و پیازهای خرد شده را داخل روغن تفت دهید تا نرم شود.
بعد به پیاز تفت داده شده، رب گوجه فرنگی، بقیه نعنا، کمی زرد چوبه، نمک و فلفل را اضافه کنید و هم بزنید تا رب رنگ بگیرد.
سپس داخل آن ۴ پیمانه بریزید تا بجوش بیاید.
بعد کوفته قلقلیهای آماده شده را به آرامی داخل سس در حال جوش بریزید تا حدود ۲ دقیقه بجوشند.
بعد حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید تا کوفتهها به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بپزند.
قرمزه نخودچی آماده شده را به همراه نان، ترشی و سبزیجات سرو کنید.
نکات:
گوشت چرخ شده بایستی بدون چربی باشد تا از وا رفتن قرمزهها جلوگیری شود.
در صورتی که نمیتوانید گوشت قرمز مصرف کنید، گوشت چرخ شده مرغ را جایگزین آن کنید.
مواد لازم:
گوشت مرغ پخته و خرد شده: ۶۰۰ گرم، زرشک: ۴ قاشق غذاخوری، زرده تخم مرغ: ۲ تا ۳ عدد، بادمجان: ۳ عدد متوسط، ماست چکیده: یک و نیم لیوان، زعفران دمکشیده: ۲ قاشق غذاخوری، شکر: ۳ قاشق غذاخوری، روغن: به میزان لازم، نمک، فلفل و آب: به میزان لازم، برنج: ۴ پیمانه.
طرز تهیه:
برنج را پاک کرده، بشویید و با مقداری آب و نمک خیس کرده، کنار بگذارید. بعد از چند ساعت آن را بپزید و آبکش کنید. بادمجانها را برش حلقهای بدهید و سرخ کنید. زرشک را با شکر مخلوط کرده و تفت داده و زردههای تخممرغ را با ماست و زعفران و نمک و فلفل مخلوط کنید و هم بزنید و بعد یک قابلمه مناسب در نظر بگیرید. گوشت مرغ را قبلا بپزید و خرد کنید. کمی روغن کف قابلمه بریزید. نصف برنج پخته را با تخممرغ و ماست مخلوط کنید و در قابلمه بریزید و روی آن را با حلقههای بادمجان بپوشانید. زرشک و شکر را روی بادمجانها ریخته و بعد تکههای مرغ را روی مواد قبلی بچینید و بقیه برنج را هم اضافه کنید و روی آن روغن داغ شده ریخته و پلو را به مدت ۴۰ دقیقه با حرارت ملایم دم بگذارید و با ماست و خیار میل کنید.
طرز تهیه شیرینی برشتوک بدون فر
قهوه دالگونا؛ نوشیدنی محبوب روزهای کرونایی + طرز تهیه
نان دارچینی، لذیذ و پرخاصیت + طرز تهیه
رولت خاگینه خرما یک دسر مقوی و خوشمزه + طرز تهیه
طرز تهیه کیک برای تولدهایی با تم ترسناک
فرنی بستنی متفاوت و مقوی + طرز تهیه
طرز تهیه پنکیک باقلوا خوشمزه و بدون نیاز به فر
تغییرات حداقل حقوق کارگران طی ۱۱سال گذشته
راز هولناکی که از لبهای مرد سوخته در آخرین نفسها فاش شد
ناگفتههای تکاندهنده زنی خطرناک که ۲ بادیگارد مسلح داشت
کرونا یک کوسه دو پا را به خیابان کشاند
چرا باتری گوشی زود تمام میشود؟
مصرف این ویتامین بدون تجویز پزشک ممنوع!
منابع: پارسی دی، تالاب، جام جم
انتهای پیام/