به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در بسته آشپزی زیر قصد داریم شما را با چند نوع پیتزای خوشمزه آشنا کنیم.
مواد لازم برای ۴ نفر:
• ۱ بسته پنیر موزارلای ۵۰۰ گرمی تی. اس. تی
• ۱ بسته خمیر پیتزای ایتالیایی
• ۲۰۰ گرم ژامبون مرغ
• ۱ قاشق غذاخوری سس پستو
• ۴ قاشق غذاخوری سرپر سس کچاپ
• ۴ عدد قارچ بزرگ
• ۱ عدد پیاز کوچک
• ۴ حبه سیر رنده شده
• ۱ عدد فلفل دلمهای کوچک
• ۱۰۰ گرم زیتون بدون هسته
• ۵۰ گرم پنیر رنده پارمسان
• نصف قاشق غذاخوری آویشن خرد شده
• نصف قاشق غذاخوری پودر ریحان خشک
• نمک و فلفل بهمیزان دلخواه
بیشتر بخوانید:آموزش آشپزی؛ از دیگچه مشهدی و کیک برنج تا رولت خاگینه خرما
روش پخت پیتزا:
شعله پایین فر را روشن کنید و دمای آن را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد (۴۰۰ درجه فارنهایت) تنظیم کنید و بگذارید برای پختن پیتزا خوب گرم شود.
ژامبون مرغ، قارچ، سیر، فلفل دلمهای، پیاز، زیتون و حبههای سیر را در یک ظرف حتی الامکان ریز رنده کنید. پودر آویشن، سس پستو و پودر پنیر را به آنها اضافه کنید و با یک چنگال همه مواد را هم بزنید به شکلی که له نشوند.
کف سینی فر را چرب کنید.
ابتدا خمیر پیتزا را آماده کنید.
روی هر خمیر ۱ قاشق سس کچاپ بمالید. مقداری پنیر رنده تی. اس. تی بر روی خمیرها بریزید و کاملاً پخش کنید. سپس مخلوطی را که درست کردید را روی خمیرها بریزید و پهن کنید. در انتها تمام سطح پیتزاها را با پنیر پیتزا بپوشانید و روی لایه پنیر کمی ریحان خشک بریزید.
سینی را در طبقه وسط فر قرار دهید، در فر را ببندید و بگذارید حداقل بهمدت ۱۰ دقیقه پیتزاها بپزند. سپس شعله پایین فر را خاموش کنید و شعله بالایی را روشن کنید. پخت پیتزاها را برای ۱۰ دقیقهٔ دیگر ادامه دهید تا پنیر روی پیتزا کاملاً آب شده و طلایی شود.
پیتزا شیکاگو نوعی از دیپ دیش پیتزا (deep dish pizza) هست که اولین بار در شیکاگو به سبک خاصی از خمیر کلفتی از آرد ذرت و روغن زیتون درست میشده که تا امروز تغییراتی کرده است.
مواد لازم:
خمیر پیتزا
به میزان لازم
سس پیتزا
به میزان لازم
سوسیس خرد شده و سرخ شده حدود ١٠٠ تا ١۵٠ گرم
قارچ ورقه شده ۱۵۰ گرم
زیتون هسته گرفته حدود ١٠ عدد (ورقه شده) (در صورت دلخواه)
کالباس حدود ١۵٠ گرم (خردشده)
فلفل دلمهای ١ عدد
پنیرپیتزای رنده شده ١۵٠ گرم
پنیر موزارلا تازه مکعبی خرد شده ١٢۵ گرم
ریحان و آویشن به میزان لازم
طرز تهیه:
خمیر را با ۵٠٠ گرم آرد آماده میکنیم. در فاصلهای که ور بیاید، مواد داخل پیتزا را آماده میکنیم.
برای سس پیتزا میتوان رب گوجه فرنگی (یا کنسرو گوجه خرد شده) را با مقداری ریحان، آویشن، نمک، یک حبه سیر رنده شده، فلفل سیاه، آبلیمو و مقدار کمی روغن مایع یا روغن زیتون خوب مخلوط میکنیم "می توان از مقداری گوجه فرنگی و پیاز خرد شده (که در میکسر خوب مخلوط کردیم) نیز در آن استفاده کرد".
بعد خمیر را که به مدت بیست دقیقه گذاشتیم استراحت کند را به دوقسمت تقسیم میکنیم (یک قسمت بزرگتر باشد). قسمت بزرگتر را روی تخته پهن میکنیم ودر قالب جوری خمیر را پهن میکنیم که هم کف قالب را بپوشاند هم دیوارههای آن را، و از دیواره قالب حدود ١ تا ١.۵ سانتی متر خمیر بالاتر باشد، بعد قسمتهای اضافه را قیچی میکنیم. سپس داخل قالب روی خمیر اول مقداری از سس پیتزا و بعد کمی پنیر پیتزا و بعد هم لایه لایه مواد را میریزیم (کالباس، قارچ، فلفل دلمه ای، زیتون و سوسیس) روی همه مواد مقداری پنیر پیتزا میریزیم. بعد بقیه خمیر را روی تخته پهن میکنیم و روی مواد میکشیم جوری که حدود ١ سانتی متر از لبه قالب بیرون آمده باشد. سپس دور هر دو لایه خمیر را به سمت داخل جمع میکنیم و روی خمیر سوراخهایی با چاقو ایجاد میکنیم. روی خمیر را با بقیه سس پیتزا میپوشانیم، بعد پنیر موزارلا و مقداری پنیر پیتزا را روی آن اضافه میکنیم. پیتزا را به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت ١٩٠ تا ٢٠٠ درجه سانتی گراد، میپزیم. اگر در طول پخت احساس کردید روی پیتزا رنگش تیره شده، با یک ورقه آلومینیومی روی آن را بپوشانید، و اجازه بدهید که خمیر زیرین کاملاً بپزد.
وقتی پخت حدود ١٠ دقیقه صبر کنید، تا از حرارت پیتزا کاسته شود، بعد پیتزا را از قالب جدا کنید.
مواد لازم برای خمیر پیتزا:
آرد
۲، ¼ تا ۳، ¼ پیمانه
مخمر
۱ بسته
نمک
۴/۱ قاشق چایخوری
آب گرم
۱ پیمانه
روغن مایع یا روغن زیتون ۲ قاشق سوپخوری
طرز تهیه خمیر:
۱- ۱ و ¼ آرد، مخمر و نمک را در یک کاسه بزرگ مخلوط کرده، آب و روغن را به آن اضافه میکنیم و با سرعت پایین همزن برقی به مدت ۳۰ ثانیه آن را بهم میزنیم. مواد چسبیده شده به کنارههای ظرف را به طور مداوم با همزن میگیریم. سپس مواد را به مدت ۳ دقیقه با سرعت بالا بهم میزنیم. به کمک یک قاشق تا جای ممکن از باقی آرد به این مایه اضافه کرده، مخلوط میکنیم. سپس خمیر را بر روی سطحی آرد پاشی شده قرار داده، بقیه آرد را با دست به آن اضافه کرده، خمیر را در کل به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه ورز میدهیم تا اینکه خمیری نسبتا سفت با سطحی نرم و ارتجاعی به دست آید. خمیر را به دو قسمت تقسیم کرده، رویش را میپوشانیم و میگذاریم ۲۰ دقیقه استراحت کند.
نکته: در پیتزا شیکاگو معمولا از پنیر و سس زیادی استفاده میشود و برخی لایه اضافه خمیر (که روی مواد کشیده شد) را استفاده نمیکنند و بعد از ریختن مواد با سس پیتزا و پنیر تمام سطح مواد را میپوشانند. همچنین میتوان مواد درون پیتزا را تغییر داد (به جای سوسیس میتوان از گوشت چرخ کرده که با پیاز و ادویه پخته ایم استفاده کنیم).
مواد لازم: برای ۴ عدد پیتزا
آرد ۵۰۰ گرم
مایه خمیر ۳۰ گرم
شیر ولرم ۱/۴ لیتر
تخم مرغ ۱ عدد
نمک ۱/۲ قاشق چای خوری
گوجه فرنگی ۱ کیلو گرم
سیر ۳ حبه
پیاز ۲ عدد
روغن زیتون ۴ قاشق غذا خوری
زیتون سیاه ۲۰ عدد
آویشن ۱ قاشق چای خوری
پنیر پیتزا ۲۰۰ گرم
طرز تهیه پیتزا سیسیلی:
برای درست کردن این پیتزا ابتدا یک سینی را با روغن زیتون چرب میکنیم. آرد را در یک کاسه الک نموده دانههای مایه خمیر را با شکر و شیر ولرم و با تخم مرغ و نمک و آرد هم میزنیم تا یک خمیر شل به دست آید. روی خمیر را میپوشانیم، این خمیر را حدود ۴۰ دقیقه در جای گرم میگذاریم بماند تا ور بیاید.
سپس گوجه فرنگیها را چند دقیقه در آب ولرم میگذاریم سپس پوست آنها را میگیریم و آنها را ریز ساطوری میکنیم تا خرد و کوچک شوند. سپس در مرجله بعدی نمک و دو قاشق روغن زیتون (یا روغن مایع یا معمولی) به گوجه فرنگیها اضافه میکنیم. فر را تا ۲۰۰ درجه گرم میکنیم از خمیر ۳ عدد قرص ضخیم به صورت قرص نان در میآوریم. سپس وسط هر کدام از قرصها را گود میکنیم.
آنها را در سینی قرار میدهیم و داخل گودیها را با مخلوط گوجه فرنگی پر میکنیم. زیتونها را دو نیمه میکنیم و هسته آنها را میگیریم و سپس همراه با تکههای پنیر روی مایه گوجه فرنگی میریزیم. باقیمانده روغن زیتون را روی آنها میریزیم. پیتزا را در طبقه پایین فر حدود ۲۵ تا ۳۵ دقیقه قرار میدهیم.
خورش گوجه سبز به همراه نکات کلیدی + طرز تهیه
کباب ژاپنی به ۲ روش + طرز تهیه
شلغم پلو به ۳ روش متفاوت + طرز تهیه
عرایس نان گوشتی، میان وعدهی متفاوت عربی + طرز تهیه
طرز تهیه کنافه پنیری به صورت گام به گام و تصویری
طرز تهیه دست پیچ کرمانشاهی؛ یک کوفته محلی لذیذ
طرز تهیه بستنی زغالی خانگی خوشمزه و لذیذ
طرز تهیه آش سورانه؛ غذای مقوی کرمانشاهی (با گوشت و بدون گوشت)
طرز تهیه بستنی خرمالوی خوشمزه در کمترین زمان ممکن!
منابع: مجله شیرآوران، بیتوته، ایران ناز
انتهای پیام/