به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ماهی کیلکا نوعی ماهی کوچک است که آن را هم به صورت سوخاری و هم معمولی سرخ میکنند. این ماهی بیشتر در دریای مازندران صید میشود و بسیار مغذی است. در ادامه دو طرز تهیه ماهی کیلکا سوخاری را خواهید خواند که با کمک آنها میتوانید یک غذای دریایی خوش طعم و مقوی داشته باشید.
۱. طرز تهیه ماهی کیلکا سوخاری (روش اول)
مواد لازم (برای ۵ نفر)
ماهی کیلکا ۳۰۰ گرم
پیاز درشت ۱ عدد
آبلیمو ۱/۲ استکان
نمک و فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
آرد سوخاری ۱ لیوان
تخم مرغ ۲ عدد
پودرسیر ۱ قاشق مرباخوری
زمان لازم برای آماده سازی و پخت ۳۰ دقیقه
دستور تهیه
ابتدا ماهیها را پاک کنید و آنها را در یک ظرف بریزید، پیازها را خلال کنید و با کمی آبلیمو، نمک، فلفل و زردچوبه به ماهی اضافه کنید و آن را به مدت دو ساعت در یخچال بگذارید تا هم ماهی طعم بگیرد و هم نرم شود و استخوان وسط آن راحت جدا شود.
پس از دو ساعت استخوان وسط ماهی را جدا کنید و کامل آن را خارج کنید.
تخم مرغ را در یک ظرف بشکنید و پودر سیر را همراه با کمی نمک و فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید و آن را بزنید.
دو تا از ماهیها بردارید و از قسمت شکم (قسمتی که استخوان از آن خارج شده است) روی هم بگذارید.
سپس آن را در تخم مرغ بزنید.
سپس در آرد سوخاری بغلتانید.
یک تابه با کمی روغن روی حرارت متوسط بگذارید و ماهی را در آن سرخ کنید.
هر دو طرف ماهی باید به رنگ طلایی درآید و سرخ شود.
ماهیها را در یک ظرف مناسب بریزید و با جعفری تزئین کنید.
ماهی کیلکا سوخاری شما آمادهی سرو است ...
ماهی کیلکا سوخاری
۲. طرز تهیه ماهی کیلکا سوخاری (روش دوم)
مواد اصلی (برای ۴ نفر)
ماهی کیلکا ۵۰۰ گرم
آبلیمو ۱ قاشق غذا خوری
پودر سیر و پودر گلپر از هر کدام ۱ قاشق چای خوری
پودر زیره و پودر پاپریکا از هر کدام ۱ قاشق چای خوری
روغن زیتون به مقدار لازم
زعفران ۱ قاشق چای خوری
تخم مرغ ۱ عدد
آرد گندم و آرد سوخاری به مقدار لازم
زمان لازم برای آماده سازی و پخت ۳۰ دقیقه
دستور تهیه
ابتدا سر و دم ماهیها و بال کوچک پشت آن را ببرید و شکم ماهی را برش دهید و استخوانهای داخل آن را خارج کنید.
ماهیها را با ادویه شامل پاپریکا، پودرسیر، زیره، گلپر، نمک و فلفل و روغن زیتون مخلوط کنید و کنار بگذارید تا کمی مزه دار شوند.
تخم مرغها را در یک ظرف بشکنید و کمی نمک و فلفل، ۲ قاشق آب سرد، آبلیمو و زعفران را به آن اضافه کنید و خوب بزنید تا مخلوط شوند.
درون یک تابه روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. (احتیاج به روغن زیاد نیست)
ماهیها را ابتدا داخل آرد گندم و سپس در تخم مرغ بزنید، بعد از آن در ظرف آرد سوخاری بغلتانید و در تابه بیندازید تا سرخ شوند.
هر دو طرف ماهی باید به رنگ طلایی درآید و سرخ شود.
ماهی کیلکا سوخاری شما آمادهی سرو است ...
طرز تهیه ماهی کیلکا سوخاری
این ماهی از مهمترین ماهی های دریای مازندران است که طول کوچک یعنی حدود ۷ تا ۱۰ سانتی متر دارد و وزن آن حدود ۷ تا ۱۰ گرم است. ماهی کیلکا موجود در دریای مازنداران سه نوع است که عبارتند از:
ماهی کیلکا انچووی
ماهی کیلکا چشم درشت
ماهی کیلکا معمولی
خواص ماهی کیلکا
ماهی کیلکا اکثر ویتامین های مورد نیاز بدن را اعم از ویتامینهای A، B، E، D و K تامین میکند.
بیشترین بافت بدن این ماهی را پروتئین تشکیل داده است. با توجه به اینکه ضریب جذب پروتئین ماهی در بدن انسان بسیار زیاد است مصرف این ماهی به شدت توصیه میشود.
برخلاف جثهی کوچکی که دارد نسبت به ماهیهای بزرگ دیگر بسیار مقوی و مغذی است.
کنسرو ماهی کیلکا به دلیل وجود استخوانهای ماهی منبع عالی از کلسیم و فسفر است.
منبع: ستاره
انتهای پیام/