به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،مظفر غلامی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سرپلذهاب با اشاره به تخریب گسترده مسیر دسترسی گردشگران به آبشار پیران در زلزله سال ۱۳۹۶، گفت : حدود یک دهه پیش از مسیر روستای پیران و از داخل زمینهای منابع طبیعی تا نزدیک این آبشار پیاده راهی به طول ۸۰۰ متر احداث و آن را سنگفرش کردیم.
او گفت : طی این سالیان گردشگران پس از پارک ماشین هایشان در پارکینگ روستای پیران از طریق این پیاده راه به دیدن زیباییهای آبشار میرفتند.
رئیس اداره میراث فرهنگی سرپل ذهاب افزود: متاسفانه در زلزله بزرگ سال ۱۳۹۶ این پیاده راه بصورت کامل تخریب و از سوی دیگر ریزش سنگهای بزرگ باعث مسدودشدن این راه و از بین رفتن دید گردشگران برای بازدید از آبشار شد.
او بابیان اینکه احتمال بازسازی این مسیر دیگر وجود ندارد، افزود: در این راستا بدنبال تعریف مسیر جدید دیگری برای دسترسی به آبشار از طریق روستای پیران شدیم.
غلامی گفت: پس از انجام بررسیهای لازم مسیر جدیدی شناسایی شد که از روستای پیران و داخل باغات این روستا به آبشار ختم میشد، اما متاسفانه پس از طرح این پیشنهاد با مردم روستا شاهد مخالفت شدید آنها با اجرای طرح بودیم.
او با اشاره به اینکه برای احداث این راه دسترسی جدید اداره کل میراث فرهنگی استان طی سال گذشته نزدیک به ۴۵ میلیارد ریال اعتبار ملی جذب کرد، گفت: اجرای این طرح میتوانست باعث بازگشت رونق گردشگری به روستای پیران شود، اما علیرغم اصرار فرماندار این شهرستان و مسئولین میراث فرهنگی استان و شهرستان، مردم محلی با آن موافقت نکردند.
رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان سرپلذهاب ادامه داد: پس اعلام مخالفت مردم روستای پیران، در ماههای گذشته به دنبال شناسایی یک مسیر گردشگری دیگر بودیم تا اینکه مسیر بستر دره اژدها به آبشار مطرح شد و مورد تائید قرار گرفت.
او بابیان اینکه ظرف روزهای آینده مطالعات اجرای این پروژه با حدود یک میلیارد و پانصد میلیون ریال آغاز خواهد شد، گفت: طبق اعلام پیمانکار پروژه مطالعات احداث این کریدور در مدت دو تا سه ماه به اتمام میرسد.
غلامی افزود: در این طرح بدنبال آنیم تا از کنار رودخانه در بستر دره اژدها تا قسمت پائین آبشار پیران را سنگفرش و پیاده راه احداث کنیم و قطعا مسیری بسیار جذاب و شگفت انگیزی برای گردشگران خواهد بود.
او گفت: از آنجایی که منطقه دره اژدها از مناطق نمونه گردشگری استان محسوب میشود، مشکلی از نظر منابع طبیعی برای احداث این پیاده راه نداریم و تمام سعی ما در حفظ منابع طبیعی این منطقه است .
انتهای پیام/د