به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خورش یکی از غذاهای اصلی در سفرههای ایرانی هست که تنوع بسیار زیادی هم داره مثل خورش قیمه نخود، خورش اناربیج و غیره. خورش مرجو یا خورش عدس از غذاهای ایرانی محلی و سنتی متعلق به شهر زیبای طالقان هست.
ماده اصلی تشکیل دهنده این خورش اصیل و بی نطیر عدس هست. عدس (به انگلیسی Lentil) منبع غنی از پروتئین گیاهی، پتاسیم، فیبر، ویتامینها و مواد معدنی هست. از جمله مزایای بی شمار عدس میتونم به درمان کم خونی و تقلیل فشار خون اشاره کنم.
پس با توجه به خواص شگفت انگیز عدس، خورش مرجو علاوه بر طعم و عطر دل پذیری که داره یه خورش سالم و مقوی هم هست. در این مطلب میخوام طرز تهیه خورش مرجو رو گام به گام و به روشی ساده بهتون آموزش بدم. امیدوارم این خورش خوشمزه رو درست کنین و از خوردن اون در کنار عزیزانتون لذت ببرین.
مواد لازم
سیب زمینی ۱ عدد
آلو بخارا ۱۰ عدد
عدس ۱ پیمانه
گوشت گوسفندی ۴۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
رب گوجه فرنگی به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به میزان لازم
زعفران به میزان لازم
آبغوره به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: آماده سازی پیش نیازها
برای درست کردن خورش مرجو، ابتدا عدسها را داخل یک کاسه بریزید و روی آنها را با آب بپوشانید و بگذارید خیس بخورند. آلوها را نیز در آب بگذارید تا خیس بخورند.
پیازها را پوست بکنید و به صورت نگینی خرد کنید و کناری بگذارید.
سیب زمینی را نیز پوست بکنید و به شکل دلخواه خرد کنید و کناری بگذارید.
زعفران را هم دم کنید.
مرحله دوم: پخت گوشت خورش مرجو
در این مرحله یک قابلمه متوسط را روی شعله گاز بگذارید تا گرم شود. سپس مقداری روغن داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا کمی داغ شود. حالا پیازهایی که خرد کردید را داخل روغن بریزید و تفت دهید تا پیاز سبک و شفاف شود. مقداری زردچوبه نیز به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا زردچوبه رنگ پس بدهد. حالا گوشتهایی که به صورت مکعبی خرد کردید را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد. سپس رب گوجه خانگی را نیز در وسط قابلمه بریزید و تفت دهید تا خامی رب گرفته شود و رنگ باز کند و بعد با گوشت و پیاز خوب مخلوط کنید. حالا مقداری آب به مواد اضافه کنید و حرارت گاز را ملایم کنید و زمان دهید تا گوشت پخته شود.
مرحله سوم: افزودن آلو و عدس به خورش مرجو
در اواسط پخت گوشت خورش مرجو، آلوها و عدس را که گذاشته بودید خیس بخورند را از آب خارج کنید و به بقیه مواد در حال پخت در قابلمه اضافه کنید و در حد مخلوط شدن با بقیه مواد هم بزنید. سپس سیب زمینیهایی که خرد کردید را نیز به مواد اضافه کنید و نمک و فلفل و دارچین را نیز به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش بپزد.
مرحله چهارم: طعم دار کردن خورش
در آخر پخت خورش مرجو، آبغوره و زعفران دم کرده را بنا بر ذائقه خود به خورش مرجو اضافه کنید و بگذارید خورش خوب جا بیفتد. سپس به همراه پلوی ساده یا پلو زعفرانی میل کنید. نوش جان.
مرحله نهایی خورش مرجو
نکات کلیدی تهیه خورش مرجو
– اندازه مواد اولیه که در دستور خورش مرجو آمده است، تقریبی هستند. در صورت تمایل میتوانید با رعایت نسبت مقدار مواد اولیه را تغییر دهید.
– در صورت تمایل میتوانید گوشت را از مواد اولیه دستور خورش مرجو حذف کنید و یک خورش کاملاً گیاهی و سالم درست کنید.
منبع: ایران کوک
انتهای پیام/