در گزارش زیر طرز تهیه مُفطح یک غذای پر ملات و فوق العاده خوشمزه عربی را آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مُفطح، امفطح یا مفتح یک غذای پر ملات و فوق العاده خوشمزه عربی است. این غذا در خوزستان برای جشن‌ها و مهمانی‌ها سرو می‌شود و بسیار مجلل است.

درباره مُفطح
مُفطح یک غذای بسیار چرب و پرکالری است. این پلو را بهتر است در دوره‌های طولانی میل کنید. اعراب این غذا را در افطار می‌خورند، اما توصیه می‌کنیم این غذا را به عنوان شام میل نکنید، چون بسیار سنگین است.

مُفطح با استفاده از راسته گوسفند و ادویه‌های مختلف پخته شده با مغز گردو، کشمش و زعفران تزیین می‌شود.

این غذا در خوزستان به عنوان غذای اصلی در اعیاد مذهبی سرو می‌شود.

به جای گوشت تکه تکه می‌توان از بره درسته نیز برای تهیه این غذا استفاده کرد. به این صورت که شکم بره را با تمر هندی و رب گوجه، کشکمش، لپه، دارچین، ادویه جات و لیمو عمانی و مرغ پر کرده و در دیگ بزرگ یا تنور بریان می‌کنند. به این بره غوزی نیز گفته می‌شود.

رسم است که برای سرو، پلو را در دیس بزرگ کشیده، گوشت یا بره را در میان آن قرار داده و تزئین می‌کنند. همه افراد از داخل همان سینی با دست این غذا را می‌خورند.

مواد لازم

برنج: سه پیمانه
کشمش پلویی: ۳۰۰ گرم
لپه: ۳۰۰ گرم
گردو: به مقدار دلخواه
پیاز (بستگی به میزان گوشت داره): ۳ عدد بزرگ
گوشت گوسفندی با استخوان (ران، گردن و یا گوشت دنده): ۵ تکه بزرگ
گل پر، روغن زیتون، زیره و چوب دارچین (رای مزه دار کردن گوشت): به مقدار لازم
زعفران دم کرده: به مقدارلازم
نمک: به مقدار لازم

مراحل پخت

مرحله ۱

گوشت را در قابلمه بگذارید و پیاز را نگینی بزرگ خرد کرده و به آن اضافه کنید.

مرحله ۲

مقدار زیادی آب روی آن بریزید (بالاتر از سطح گوشت).

مرحله ۳

زردچوبه و زعفران و چند تا چوب دارچین و لپه شسته شده را به آن اضافه کنید.

مرحله ۴

بعد از جوش آمدن زیر شعله گاز را کاملا کم کنید و اجازه دهید گوشت به خوبی بپزد و نرم و پخته شود.

مرحله ۵

بعد از سه ساعت نمک و فلفل بهش بزنید و بگذارید ۵ دقیقه‌ای رو گاز بماند و سپس آن را خاموش کنید.

مرحله ۶

لپه‌هایی را که گذاشته بودید همراه با گوشت بپزد را پس از آنکه حسابی نرم شدند از قابلمه با کفگیر مشبک در بیاورید.

مرحله ۷،

ولی گوشت را تا زمان سرو بگذارید در آب بماند تا خشک نشود.

مرحله ۸

کشمشی را که نیم ساعت پیش خیسانده اید، با کمی روغن تفت داده و بعد لپه پخته شده و گردو را به آن اضافه کنید.

مرحله ۹

کمی تفت داده و سپس زیر آن را خاموش کنید.

مرحله ۱۰

برنج را دم کرده و با زعفران دم داده حسابی مخلوط کنید. تا رنگ زرد زیبایی به خود بگیرد.

مرحله ۱۱

برنج را در دیس یا سینی سرو کرده و با برنج زعفرانی، مخلفات کشمش و لپه و گوشت تزیین کنید.

جذاب ترین و سرگرم کننده ترین مطالب در سرویس وبگردی

آموزش آشپزی؛ از سوسیس خانگی و کیک گل سرخ تا ته‌دیگ آردی و مُفطح + تصاویر

دانستنی‌ها؛ از خطرناک‌ترین اسباب‌بازی‌ها تا سلطان گواهینامه!

خانه‌داری؛ از رفع بوی بد خانه تا دفع پشه‌های ریز گلدان‌ها

منبع: غذالند

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۴۲ ۰۵ فروردين ۱۳۹۹
گل پر در کدام مرحله بود؟