گرچه روز‌های سختی را تجربه می‌کنیم، اما ایران اسلامی روز‌های بسیار سخت تری را تجربه کرده و از همه این تجربه‌ها سربلند بیرون آمده و مطمئنا ویروس کرونا را نیز شکست خواهیم داد.

مهمان ناخوانده شب عید/کرونا راشکست می‌دهیمبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شیوع ویروس کرونا در چین. این خبری است که چند هفته پیش منتشر شد و جهان را تحت تاثیر قرار داد.

همه خبر‌ها به چین معطوف شده بود و ویروسی که هر چند سال یکبار ظاهر می‌شود و جدیدترین ورژن آن در چین ظهور کرد.

خبر‌ها از ضربات سنگین اقتصادی به این کشور حکایت داشت. برخی تحلیل‌ها هم انگشت اتهام را به سوی آمریکا نشانه گرفته و گفتند که آمریکا با شیوع این ویروس درصدد ضربه زدن به اقتصاد چین است.

چند هفته گذشت تا اینکه خبری ما را به شدت غافلگیر کرد؛ کرونا در قم.

اینکه قم چه ارتباطی به چین دارد که این ویروس سریع السرایت وارد قم شد، معلوم نیست. سوالی که علامت سوالی برای همگان شده است، چرا قم؟

اما ویروس کرونا بدون توجه به این سوال به سرعت در قم منتشر شد. گسترش این ویروس در قم پس از انتخابات مخابره شد و آژیر قرمز در این شهر به صدا درآمد.

خیابان‌ها خلوت‌تر از همیشه، مدارس و دانشگاه‌ها تعطیل، نماز جماعت و جمعه متوقف، رقابت‌های ورزشی لغو، بسیاری از مغازه‌ها تعطیل و مراسم‌های جشن و تولد و عزا هم برگزار نمی‌شوند.

مهمترین نکته بحران کنونی، زمان شیوع ویروس کروناست. اسفندماه به شب عید شهرت دارد چرا که خرید عید نوروز در این ایام انجام می‌شود و بازار‌ها مملو از مردمی است که برای خرید می‌آیند.

ولی اسفندماه امسال در پرتو ورود مهمان ناخوانده‌ای به نام کرونا، وضع فوق العاده‌ای بر جامعه حاکم شده است. مردم از خروج غیرضروری از منزل منع شده و برخی بازاریان به دلیل هراس از سرایت این ویروس ترجیح داده اند در خانه بنشینند.

امیدی که فعلا ناامید شده است

آقای زمانی بوتیک لباس دارد و این روز‌ها دلش بسیار پر است. او می‌گوید: امسال به دلیل شرایط اقتصادی جامعه، اوضاع کاسبی خوب نبود و ما منتظر این روز‌ها بودیم تا بتوانیم جبران ماه‌های گذشته را بکنیم.

وی ادامه می‌دهد: اگر نگاهی به بازار بیندازید، همه چیز برای شما روشن می‌شود. بهمن و اسفند به شب عید شهرت دارد و بازار همیشه شلوغ است، اما امسال به دلیل این بیماری شاهد خلوتی بازار‌ها هستیم.

زمانی تصریح می‌کند: مردم حق دارند که به بازار نیابند، زیرا خبر‌های خوبی از کرونا نیست و شیوع آن نیز خیلی زیاد است. پزشکان نیز بر عدم حضور مردم در اماکن عمومی تأکید دارند و بر این اساس مردم فعلا ترجیح می‌دهند خرید نکنند.

جان مهمتر است یا نان؟

بازار روز یکی از منابع درآمد گروهی از مردم قم به شمار می‌آید. این بازار هر روز در یک منطقه از شهر دایر بوده و به نام روز‌های هفته نامگذاری شده است مثل یکشنبه بازار در شهر قائم و دوشنبه بازار در یزدانشهر و جمعه بازار در نیروگاه.

افرادی که هر روز در بازار‌ها به کاسبی می‌پردازند، در سرمای زمستان و گرمای تابستان بساط خود را پهن می‌کنند تا رزق و روزی حلال بدست آورند.

ویروس کرونا به این بازار‌ها نیز رحم نکرده است. آقای بختیاری یکی از فعالان در این بازارهاست که می‌گوید: مردم حق دارند در این اوضاع به بازار روز نیایند چرا که جان آنان در خطر بوده و جان بر خرید مقدم است.

وی ادامه می‌دهد: جان ما هم این روز‌ها در خطر است و هر لحظه احتمال دارد ویروس کرونا ما را هم بگیرد، اما چه کنیم که اگر یک روز در خانه بنشینیم نان زن و بچه مان را در این اوضاع اقتصادی نمی‌توانیم تأمین کنیم.

بختیاری اظهار می‌کند: امیدوار بودیم که کار و کاسبی ما در شب عید رونق بگیرد و بتوانیم سرمایه‌ای هر چند اندک را جمع آوری کنیم، اما این روز‌ها باید خدا را شکر کنیم که هنوز به این ویروس مبتلا نشده ایم.

کرونا اشتهای غذای بیرونی را کور کرد

سری به رستوران‌های سطح شهر هم زدیم. ظاهرا تفاوت چندانی میان مشاغل وجود ندارد و کرونا کاسبی رستوران‌ها را نیز از رونق انداخته است.

با یکی از رستوران داران هم صحبت شدم. می‌گوید که هر سال در این ایام به دلیل اینکه خانواده‌ها مشغول خرید هستند، غذای آماده را بیشتر پسندیده و کار رستوران رونق می‌یابد.

بر اساس گفته این رستوران دار، امسال مردم به دلیل ویروس کرونا و عدم حضور در بازار‌ها و ماندن در منزل، کمتر غذای آماده مصرف کرده و تمایل دارند غذای خانوادگی استفاده کنند.

وی می‌افزاید: سفارش برای ارسال غذا به منزل نیز کاهش داشته و مردم از صرف غذای بیرون هراس دارند. حتی از پیک‌ها نیز واهمه دارند و می‌ترسند فردی که غذا را برای آنان می‌آورد، مبتلا به ویروس باشد.

کالا‌هایی که در مغاز‌ها مانده است

حضور در برخی واحد‌های صنفی و گفتگو با صاحبان این مشاغل نشان می‌دهد ویروس کرونا علاوه بر گرفتن جان برخی هموطنان عزیزمان و بستری کردن صد‌ها تن از آنان، جان شب عید را هم گرفته است.

مغازه داران و صاحبان صنایع مختلف می‌گویند برای این ایام تدارک ویژه‌ای داده و مغازه‌ها و کارگاه‌ها را پر کرده اند تا در این ایام به بازار عرضه کنند، اما ویروس کرونا آتش را به جان اجناس آن‌ها انداخته است.

بسته شدن مرز‌ها با برخی کشور‌های همجوار نیز سبب شده تا کارخانجات نتوانند کالای تهیه شده را به این کشور‌ها صادر کنند و این مساله نیز سبب کاهش رونق اقتصادی جامعه شده است.

نمایشگاه بهاره، امسال دیدن ندارد

یکی دیگر از اماکنی که از گزند کرونا در امان نماند، نمایشگاه بهاره است. نمایشگاهی که هر ساله در آستانه عید نوروز برپا می‌شود و صد‌ها کاسب برای ارائه خدمات با تخفیف به مردم گردهم می‌آیند.

اما این نمایشگاه امسال به دلیل این مهمان ناخوانده دایر نشده و پس از سال‌ها شاهد تعطیلی این نمایشگاه هستیم.

این در حالی است که بسیاری از افراد خود را برای حضور در این نمایشگاه‌ها آماده کرده و جنس خریداری کرده اند و هم اکنون در پرتو تعطیلی این بازار معلوم نیست چه سرنوشتی در انتظار کالا‌های خریداری شده آنان است.

ویروس کرونا ضربات سنگینی به اقتصاد چین وارد کرده و هم اکنون آمده تا این ضربه را بر اقتصاد ایران وارد کند.

گرچه روز‌های سختی را تجربه می‌کنیم، اما ایران اسلامی روز‌های بسیار سخت تری را تجربه کرده و از همه این تجربه‌ها سربلند بیرون آمده و مطمئنا ویروس کرونا را نیز شکست خواهیم داد.

منبع: شبستان

انتهای پیام/

برچسب ها: کرونا ، شب عید ، بازار
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۱ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
راضی نیستم