به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سمنو که از عصاره جوانه گندم و آرد تهیه میشود، علاوه بر کاهش وزن در درمان سرطان کولون نیز موثر است.
این خوراکی مقوی و لذیذ علاوه بر ایران، در بسیاری از کشورهای آسیای میانه از جمله ازبکستان، تاجیکستان، افغانستان و قرقیزستان پخته میشود و به آن سمنک (сумалак) میگویند.
طبخ سمنو در مراسمی به نام سمنو پزان، معمولا از یک هفته مانده به نوروز شروع میشود و طی مراسمی تا پایان سال ادامه دارد.
در گذشته برای تهیه سمنو فقط از جوانه گندم و آب استفاده میکردند؛ ولی با گذشت زمان و برای تسریع در پخت سمنو، از کمی آرد نیز استفاده میشود.
سمنو شبیه به یک پودینگ محبوب در فنلاند و سوئد است. از این دسر بیشتر برای زنان باردار، کودکان و سالمندان استفاده میشود.
سمنو مملو از فیبر است. این غذای کم کالری و بدون چربی، بهترین رژیم برای بیماران محسوب میشود.
فیبر بالای سمنو هضم غذا را آسان میکند و برای سلامت روده و قلب مفید است. برخی از مهمترین فواید این ماده غذایی عبارتند از:
_ به کاهش وزن کمک میکند
_ برای بیماران مبتلا به دیابت مفید است
_ جذب کلسترول و چربی را کاهش میدهد
_ به دلیل فیبر بالا، احتمال بروز سرطان را کاهش میدهد
_ در درمان سرطان کولون موثر است
_ به سلامت سیستم گوارشی کمک میکند
_ حاوی مواد معدنی فسفر، کلسیم و پتاسیم است
_ حاوی ویتامینهای A، B و E است
_ به درمان یبوست کمک میکند
_ به دلیل ویتامین B از بروز افسردگی جلوگیری میکند
_ سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند
_ باعث افزایش شیر مادران میشود
_ بهترین ماده غذایی قبل از ورزش است و از انقباض عضلات جلوگیری میکند.
منبع: ایران ناز
انتهای پیام/