اغلب پزشکان شیوع نوع جدید ویروس کرونا را با ویروس سارس و آنفلوانزای خوکی مقایسه می‌کنند.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، شیوع نوع جدید ویروس کرونا در چین تاکنون جان ۲۵۹ نفر را گرفته است. طبق آمار رسمی شمار مبتلایان به این ویروس به بیش از ۲ هزار نفر رسیده است.

میزان مرگ و میر به دلیل ابتلا به نوع جدید ویروس کرونا با استفاده از این دو داده بین دو تا سه درصد خواهد بود. این امر به این معنا است که تنها دو تا سه درصد مبتلایان به این ویروس جان خود را از دست می‌دهند. با این حال دانشمندان تاکید می‌کنند که داده‌ها و اطلاعات کنونی در مورد شیوع ویروس جدید کرونا ناقص است و در نتیجه امکان تعیین نرخ دقیق مرگ و میر این ویروس در مقطع زمانی کنونی وجود ندارد.

اغلب پزشکان شیوع نوع جدید ویروس کرونا را با شیوع ویروس سارس در سال ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ میلادی و شیوع آنفلوانزای خوکی در سال ۲۰۰۹ مقایسه می‌کنند.

ویروس سارس که مانند نوع جدید ویروس کرونا اولین بار در چین میان انسان‌ها پدیدار شد به ۲۶ کشور دیگر سرایت کرد. با این حال جنبه همه گیر این ویروس پس از هشت ماه مهار شد.

ویروس آنفلوانزای خوکی نیز پس از آن که اولین بار در مکزیک شیوع پیدا کرد در سطح جهان گسترش یافت. گزارش‌ها در مراحل اولیه شیوع این ویروس از مرگ ۵۹ نفر از ۸۵۰ فرد مبتلا به آن حکایت داشت. ارقامی که میزان مرگ و میر بر اثر ابتلا به ویروس آنفلوانزای خوکی را هفت درصد تعیین می‌کرد.

با این حال با گذشت زمان مشخص شد که میزان افراد مبتلا به این ویروس دست کم گرفته شده بود. بسیاری از کسانی که به آنفلوانزای خوکی مبتلا شده بودند به این دلیل که از عوارض شدیدی رنج نمی‌بردند به پزشک مراجعه نکرده بودند. به این ترتیب در نهایت مشخص شد که میزان مرگ و میر بر اثر ابتلا به ویروس آنفلوانزای خوکی کمتر از ۰.۱ درصد است. رقمی که این ویروس را از نظر میزان مرگ و میر هم رده سایر ویروس‌های آنفلوانزا قرار می‌داد.

از سوی دیگر میزان مرگ و میر به دلیل ابتلا به ویروس سارس در مدت شیوع هشت ماهه آن حدود ۱۰ درصد بود.


بیشتر بخوانید: زمین لرزه‌ای از جنس ویروس/ ویروس‌هایی که دنیا را تکان دادند


پرسشی که اکنون دانشمندان با آن روبرو هستند این است که آیا نوع جدید ویروس کرونا از نظر میزان مرگ و میر بیشتر مشابه ویروس سارس است یا ویروس آنفلوانزای خوکی؟

بسیاری از آنها بر این باورند که گزارش‌های اولیه از شمار مبتلایان به ویروس جدید کرونا همانند ویروس آنفلوانزای خوکی دقیق نیست. به گفته آنها رقم واقعی افراد مبتلا به نوع جدید ویروس کرونا در شهر «ووهان» بیش از رقمی است که تاکنون گزارش شده است.

آنها گمان می‌کنند که حدود ۵۰ تا ۱۰۰ هزار نفر در ووهان به این ویروس مبتلا شده‌اند اما بیماری آنها به دلایل مختلف ثبت نشده است. اگر این گمانه‌زنی آنها درست باشد میزان مرگ و میر بر اثر ابتلا به نوع جدید ویروس کرونا بین ۰.۱ تا ۰.۲ درصد خواهد بود.

با این وجود بیماری‌های واگیردار حتی اگر میزان مرگ و میر آنها بسیار کم باشد هم می‌توانند بسیار خطرناک باشند. برای مثال با این که میزان مرگ و میر به دلیل ابتلا به آنفلوانزای فصلی کمتر از ۰.۱ درصد است اما سالانه حدود ۳۵ هزار نفر جان خود را به دلیل ابتلا به این بیماری از دست می‌دهند.

موضوع دیگری که در مورد ویروس‌های نوظهور نگران‌کننده است، مقاومت برخی از آنها در برابر واکسن و داروست. برخی از این ویروس‌ها با تغییر ژنتیکی در هنگام تکثیر، به نوع جدیدی بدل می‌شوند. این تغییر که در زبان علمی به آن «موتاسیون» یا جهش گفته می‌شود، سبب می‌شود که ویروس بتواند خود را با شرایط جدید انطباق بدهد.

هنوز به طور دقیق روشن نیست که آیا ویروس کرونا قابلیت موتاسیون دارد یا نه. اما به هر روی، پژوهشگران همواره بر این نکته تاکید می‌کنند که تخمین میزان مرگ و میر یک بیماری نیز در مراحل اولیه شیوع آن دشوار است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
زانیار
۱۲:۲۵ ۱۲ بهمن ۱۳۹۸
ما کارشناسان علوم آزمایشگاهی قشر مظلوم و نادیده ی علوم پزشکی هستیم،با اینکه%70 تشخیص های پزشکی بر مبنای آزمایشات پزشکی میباشد، آن طور که شایسته است به کارکنان این صنف توجهی نمیشود، حقوق و مزایای دریافتی ما بسیار کم است حتی کمتر از حقوق کارگری و خدمه ی آزمایشگاه محل کار،بسیار کار میکنیم ولی آنطور که در شأن ماست، برخوردی با ما نمیشود،4سال شبانه روز دشوارترین واحد های دانشگاهی پزشکی را خوانده‌ایم و چه شب بیداری هایی داشتیم، چقدر فرسوده گشتیم، به امید یک آینده ی خوب،حتی یک ذره از آن آینده ی خوب را پس از فارغ التحصیلی تجربه نکردیم،بی منت به مردم خدمت میکنیم و جانشان برایمان عزیز است، حتی بعضی از همکارانمان در این راه ممکنه جان خود را از دست دهیم با ابتلا به بیمار های گوناگون،سلامتی مردمان ایران زمین الویت اول کاری همه‌ی ماست، با اینکه سختی کار درجه 2 بهمون تعلق گرفت اما درعمل که چیزی دیده نشد و اصلا اجرا نمیشود، همچنین مشکلات عدیده ای وجود دارد که چندی از آن‌هارا به خدمتتان عرض میکنم:
1_نداشتن نظام آزمایشگاهی
2_حقوق و مزایایی حتی پایینتر از کارگری
3حضور غیر مرتبطین و نیروی غیر علوم آزمایشگاهی در آزمایشگاه
4_نداشتن بهره وری شغلی
5_واگذاری آزمایشگاه ها به پیمانکاران
6_تاسیس شبکه های آزمایشگاهی در کشور که موجب از بین رفتن فرصت های شغلی میشود
7_احیای رشته دکتری علوم آزمایشگاهی
8_نداشتن حداکثر سختی کار
9_پذیرش غیر اصولی و مازاد بر نیاز کارشناسی علوم آزمایشگاهی
#دکتر_های_با_حقوق_کارگری