او گفت: هم اکنون حدود ۱۰۰۰ کالا استاندارد اجباری دارد و نمی توان کیفیت زندگی را به این ۱۰۰۰ محصول محدود کرد؛ استاندارد یکی از مهمترین موضوعات در حفظ کیفیت زندگی است و باید در زندگی مردم جاری باشد.
پیروز بخت تصریح کرد: راهکار قدیمی این است که سازمان خود را تجهیز کرده و برای سنجشهای مختلف امکانات جذب کنیم اما رویکرد جدید به سمت بهرهگیری از آزمایشگاه همکار حرکت کرده است؛ موارد بسیاری دست به دست هم میدهد تا ما با بخشهای مختلف از جمله دانشگاه همکاری داشته باشیم.
رئیس سازمان ملی استاندارد گفت: با دانشگاههایی مثل شریف پروژههای مشترک داریم و از تجهیزات آزمایشگاهی آنها بهره میگیریم؛ با دانشگاه امیر کبیر و دانشگاه الزهرا (س) هم همکاریهایی داریم. ما ۳۵ کمیته ملی داریم و در سال حدود ۲ هزار استاندارد تعریف میکنیم که در این بخشها از اعضای هیئت علمی دانشگاه استفاده میکنیم.
او بیان کرد: امروز سازمان ملی استاندارد ایران در جهان جایگاه مناسبی پیدا کرده است و در بین ۱۶۳ کشور جایگاه بیست و یکم را به خود اختصاص دادهایم؛ از ۴ گروه موسسه کشورهای اسلامی ریاست ۲ گروه در اختیار اعصای ایرانی قرار دارد.
پیروز بخت ادامه داد: ما از حدود ۲ سال قبل تفاهمنامهای با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری داشتیم تا برای اخذ استانداردهای خاص محصولات دانش بنیان و کمک به صادرات آنها فعالیت کردهایم؛ دانشگاه صنعتی شریف در این طرح همکاری بسیار مناسبی با ما داشت و پیشرفت مناسبی را در این حوزه شاهد بودیم.
رئیس سازمان ملی استاندارد بیان کرد: به غیر از فعالیتهای ملی که ۳۵ کمیته ملی آن را انجام میدهند، سالانه دو هزار استاندارد تعریف میکنیم ؛ یکی از مدیر ان فنی سازمان ایزو از اعضای عضو پژوهشگاه استاندارد است. بنا بر دستور رئیس جمهور مبنی بر تعیین استاندارد محصولات شرکتهای دانش بنیان، برای صادراتدرحال حاضر ۴۲ محصول از شرکتهای دانش بنیان گواهی انطباق دریافت کرده اند.
در ادامه مراسم محمدرضا زمانی رئیس دانشگاه پیام نور گفت: همکاری با دانشگاه، فضای تحقیق برای محققانی که در زمینه استانداردسازی و استانداردنویسی، سازمان ملی استاندارد به ما معرفی میکند مهیا میشود و از طرفی این همکاری موجب میشود آزمایشگاههای دانشگاه پیام نور به آزمایشگاه مرجع تبدیل شود.
او گفت: در حال حاضر ۳ هزار و ۴۰۰ آزمایشگاه در این دانشگاه داریم که امیدواریم تبدیل به ۳۷۰ مرکز مجهز آزمایشگاههای تخصصی مناطق تبدیل شود که بسیاری از این آزمایشگاهها در نقاط مرکزی قرار دارند که میتوانند در بحث واردات و صادرات کالا به استاندارد کمک کنند که درحال حاضر نیز در دو دفتر اردبیل و قزوین استانداردسازی فعال است.
انتهای پیام/