در این مطلب ۱۱ توصیه از متخصصان را برایتان آورده‌ایم که با رعایت آن‌ها شدت و طول دوره‌ی بیماری‌تان به اندازه‌ی چشمگیری کاهش می‌یابد.

شدت و طول دوره‌ی سرماخوردگی‌تان را کاهش دهیدبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، به نظر می‌رسد هر کاری کنیم و هر چقدر هم که پیشگیری کنیم باز هم بالاخره حداقل یک بار به دام سرماخوردگی گرفتار می‌شویم. اما نگران نباشید، سرماخوردگی می‌تواند زیاد هم طول نکشد و در عرض یکی دو روز از آن خلاص شوید، به این شرط که نکاتی را رعایت کنید.

در این مطلب ۱۱ توصیه از متخصصان را برایتان آورده‌ایم که با رعایت آن‌ها شدت و طول دوره‌ی بیماری‌تان به اندازه‌ی چشمگیری کاهش می‌یابد.

مایعات، مایعات، مایعات!

هیدراته نگه داشتن بدن قطعاً برای رها شدن از عوارض سرماخوردگی ضروری است، زیرا گرفتگی را برطرف می‌کند و گلو را نرم و مرطوب نگه می‌دارد. از نوشیدنی‌های قندی و شیر صرف‌نظر کنید، مخصوصاً اگر ترشحات زیادی دارید، چون بدتر خواهد شد. در عوض آب ولرم (ترجیحاً همراه با کمی عسل و آبلیموی تازه)، چای، چای میوه‌ای، دمنوش‌های گرم و آرامش‌بخش مانند مریم‌گلی، زنجبیل، بابونه، ریشه شیرین بیان و چای سبز بنوشید تا مشکلات گلو و بینی‌تان تسکین بیابند. چای زردچوبه‌ی تازه برای افرادی که دچار التهاب‌های مخاطی هستند بسیار مفید است.

مصرف ویتامین C را بیشتر کنید

این ویتامین معروف، در مبارزه با عفونت، بی‌نهایت مؤثر است؛ پس با مشاهده‌ی اولین علامت سرماخوردگی، با خوردن میوه‌ها و مرکبات تازه، پاپایا، بروکلی و فلفل دلمه، مصرف ویتامین C را افزایش دهید و از سیستم ایمنی‌تان حمایت کنید.

عصاره قلم و پای مرغ را فراموش نکنید

عصاره‌ی قلم گوساله و عصاره‌ی پای مرغ، سرشار از مواد مغذی از جمله ژلاتین و کلاژن و انواع و اقسام ویتامین‌ها و مواد معدنی است که همگی به درمان سرماخوردگی و سرپا نگه داشتن شما کمک می‌کنند. به عصاره‌ی قلم یا پای مرغ، سیر هم اضافه کنید که یک ضدویروس، ضدباکتری و ضدسرماخوردگی واقعی است. ضمناً فلفل قرمز هم یک ضداحتقان طبیعی است. می‌توانید عصاره را به تنهایی میل کنید یا اینکه با آن یک سوپ خوشمزه درست کنید. زردچوبه، دارچین و زنجبیل تازه را نیز به سوپ‌تان اضافه کنید تا سوخت و سازتان را بالا ببرد.

بیرون بروید و آفتاب بگیرید

وقتی صحبت از درمان سرماخوردگی می‌شود، ویتامین D اهمیت بیشتری در کمک به سیستم ایمنی پیدا می‌کند. طی ماه‌های سرد سال خیلی از افراد دچار کمبود ویتامین D می‌شوند، زیرا بیشتر در خانه می‌مانند. شما نیاز دارید هر روز از خانه بیرون بروید و دست‌کم ۱۵ دقیقه بدنتان را در معرض نور خورشید قرار دهید، حتی اگر هوا بسیار سرد است.

افرادی که قادر به بیرون رفتن از خانه نیستند، باید از مکمل ویتامین D۳ استفاده کنند. مصرف یک عدد قرص مکمل ویتامین D۳ نه تنها سیستم ایمنی را تقویت می‌کند و با عفونت می‌جنگد بلکه برای رفع افسردگی و سلامت استخوان‌ها، مفاصل و قلب نیز مفید است.

روی بیشتری مصرف کنید

سعی کنید غذا‌های سرشار از زینک (روی) را در رژیم غذایی‌تان جا دهید، از جمله تخم کدو، اسفناج، گوشت گوساله و کاکائو. زینک، از طول مدت بیماری‌تان کم می‌کند و علائم سرماخوردگی را تخفیف می‌دهد. می‌توانید از مکمل زینک نیز استفاده کنید.

دمنوش شمعدانی عطری بنوشید

شمعدانی عطری (Pelargonium) گیاهی بی‌نظیر است که می‌تواند به رفع عفونت‌های تنفسی، گلودرد، سرماخوردگی و علائم آنفلوانزا کمک کند. دمنوش شمعدانی را به محض اینکه شروع بیماری‌تان را احساس کردید مصرف کنید و تا بهبود علائمتان ادامه دهید.

کارهای‌تان را سبُک کنید

ما فکر می‌کنیم شکست ناپذیریم و تحت هر شرایطی به خودمان فشار می‌آوریم تا همه‌ی کارهایمان را انجام دهیم و از چیزی عقب نمانیم؛ اما وقتی ناخوش هستیم، بدنمان واقعاً به استراحت نیاز دارد. حتی بهتر است وای فای را خاموش کنید، گوشی و تبلت را کنار بگذارید، زیر پتویتان بخزید و بدون استرس استراحت کنید. این آرامش و استراحت نه تنها احساس خوبی به شما می‌دهد بلکه سیستم ایمنی‌تان را نیز تقویت می‌کند. حالا بهانه‌ی بسیار خوبی دارید تا کمی هم تنبلی کنید!

بخوابید

استراحت به جای خود! شما به خواب هم نیاز دارید؛ خواب واقعی و عمیق به بدنتان کمک می‌کند خودش را زودتر بازیابی کند و بهتر با عفونت بجنگد. طی روز چند بار چُرت بزنید و شب‌ها هم زودتر بخوابید.

هوای محیط را مرطوب کنید

زمستان با خود علاوه بر سردی، خشکی هم می‌آورد یعنی محیط خانه می‌تواند واقعاً خشک و آزاردهنده شود که سبب تحریک گلو و بینی‌تان خواهد شد. البته هوا سرد است و نمی‌توانید وسایل گرمایشی را که یکی از علت‌های خشکی هوای داخل هستند خاموش کنید؛ اما می‌توانید با یک دستگاه بخور، رطوبت مطلوبی به هوا اضافه کنید. با افزایش رطوبت فضای خانه، گرفتگی بینی‌تان خیلی بهتر خواهد شد.

فکر نکنید، چون یک بار سرما خورده‌اید دیگر سرما نمی‌خورید

اگر یک بار دچار سرماخوردگی شدید و تمام شد تصور نکنید این ویروس‌های سمج دیگر به شما کاری ندارند و نمی‌توانند شما را مبتلا کنند. افراد بزرگسال به طور متوسط دو تا سه بار در سال دچار سرماخوردگی می‌شوند. علتش هم این است که صد‌ها گونه رینوویروس (رینو به معنی بینی است و جایی است که سرماخوردگی‌های معمولی بیشتر و شدیدتر آن را مورد هدف قرار می‌دهند) و سایر ویروس‌های سرماخوردگی در محیط پراکنده‌اند و ابتلا به یکی از آن‌ها، شما را در برابر بقیه ویروس‌ها مقاوم نمی‌کند.

از دارو‌های OTC بی‌ملاحظه استفاده نکنید

دارو‌های مسکن مانند آسپرین، استامینوفن، ایبوپروفن و ناپروکسن، گلودرد و درد‌های عمومی سرماخوردگی را تسکین می‌دهند و ضمناً خاصیت ضد التهابی‌شان می‌تواند التهاب راه‌های هوایی بینی را کمتر کند. بیمارانی که فشار خونشان تحت کنترل است می‌توانند در صورتی که ترشحات پشت حلق یا بینی دارند از ضد احتقان‌ها و شربت‌های سرفه استفاده کنند؛ اما هر چند این دارو‌ها می‌توانند مفید باشند، اول باید ترکیبات آن را چک کنید تا مطمئن شوید هیچ کدام‌شان با دارویی دیگر تداخل ایجاد نکنند.

منبع: تبیان

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.