برای شما فوت کوزه‌گری آشپزی را که در هیچ کتابی نیامده، گردآوری کرده است.

۲۳ اشتباه رایج آشپزی که غذا را خراب می‌کندبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، برای شما فوت کوزه‌گری آشپزی را که در هیچ کتابی نیامده، گردآوری کرده است. کسانی که کمتر تجربه آشپزی دارند می‌دانند، حتی اگر همه چیز را مو به مو از کتاب آشپزی و دستورالعمل اجرا کنند، باز هم ممکن است غذای‌شان خراب شود؛ اما چرا؟ آیا در دستورالعمل همه چیز را درباره آن غذا ننوشته است؟ بعید نیست که آشپزی با تجربه هم، برخی از این موارد را نداند.

 

۱. اَلَک نکردن آرد

اگر برای استفاده از آرد در غذای خود آن را اَلَک نکنیم در هنگام حرارت دیدن بریده و گلوله می‌شود. اَلَک کردن آرد باعث می‌شود، برخی تکه آرد‌هایی که ممکن است بر اثر رطوبت موجود در هوا بهم چسبیده باشند از آن جدا می‌شود.

۲. زیاد جوشاندن پاستا

هنگام جوشاندن پاستا قبل از آب‌کش مراقب باشیم که زیاد آن را نجوشانیم؛ زیرا به هنگام دم گذاشتن یا اضافه کردن مواد جدید برای ادامه پختن، به اصطلاح پاستا وا می‌رود و شکل ظاهری خود را از دست می‌دهد.

۳. آب بیش از حد برنج

برای دَم گذاشتن برنج، آب آن را به اندازه همان یک بنده انگشت بگذاریم. اگر فکر می‌کنیم که ممکن است کم باشد در ادامه پخت به آن آب اضافه کنیم. برنج، حتی با مقدار کم آب اضافی، شفته می‌شود.

۴. فراموش کردن هم زدن

فراموش کردن هم زدن مواد غذایی مخصوصا در سرخ کردن یا تفت دادن باعث ناهمگن پختن مواد غذایی می‌شود. به این صورت که قسمتی کاملا برشته شده و قسمتی دیگر ناپخته است. گاهی اوقات هم ممکن است مزه سوختگی بگیرد.

۵. چرب نکردن ظرف کیک

اگر علاقه به کیک پختن داریم، پس بدانیم که باید ظرف کیک را قبل از ریختن مواد در آن، چرب کنیم. بهتر است این کار را با روغن سرخ کردنی مایع انجام دهیم تا ظرفیت دمایی بالایی داشته باشد، از کره استفاده نکنیم؛ زیرا می‌سوزد. این کار را به این خاطر انجام می‌دهیم که کیک‌مان به ظرف نچسبد و هنگام سرو کردن، کامل جدا شود.

۲۳ اشتباه رایج آشپزی که غذا را خراب می‌کند

۶. استفاده نکردن از کاغذ مومی

هنگامی که می‌خواهیم در فر خود کوکی درست کنیم حتما از کاغذ مومی مخصوص شیرینی‌پزی استفاده کنیم. این کار باعث می‌شود که هنگام جدا کردن کوکی از سینی فر، به آن نچسبد و تکه تکه نشود.

۷. زیاد پختن سبزیجات

اگر سبزیجات را زیاد بپزیم یا سرخ کنیم باعث می‌شود که ویتامین‌ها از بین برود همچنین اینکه باعث تغییر در شکل ظاهری و دفرمه شدن آن‌ها هم می‌شود.

۸. اضافه کردن مقادیر زیاد شکر و نمک

مقدار شکر و نمک در غذا کاملا سلیقه‌ای است. پس بهتر است در ریختن شکر و نمک در غذا کمی رعایت کنیم. در هنگام خوردن اگر مایل بودیم غذا شورتر یا شیرین‌تر باشد می‌توانیم همان لحظه اضافه کنیم.

۹. مقدار روغن کم

درست است که هنگام آشپزی باید مراقب باشیم که از روغن، زیاد استفاده نکنیم؛ اما روغن نداشتن غذا هم خوب نیست. چربی‌ها علاوه بر منبع اصلی تامین انرژی برای بدن ما، باعث جذب بسیاری از ویتامین‌ها نیز می‌شوند.

۱۰. بی‌توجهی به پیمانه‌ها

این اشتباه بیشتر اوقات، هنگامی پیش می‌آید که از روی دستورالعمل کتاب آشپزی، غذا می‌پزیم. اگر به پیمانه‌ها یا تعدادشان بی‌توجه باشیم، حتما در غذای مشکلی پیش خواهد آمد.

۱۱. چک کردن غذای درون فر

هنگامی که درجه و تایمر را تنظیم می‌کنیم و غذا را در فر قرار می‌دهیم، نباید هنگامی که هنوز تایمر تموم نشده است در فر را باز و بسته کنیم. این کار باعث هدر رفتن حرارت درون فر می‌شود و ممکن است همه جای غذا کامل پخته نشود.

۱۲. استفاده از مواد یا وسایل یخ و داغ

در آشپزی این خیلی مهم است که مواد ترکیبی و وسایل مورد استفاده، تقریبا با دمای اتاق یکسان باشند؛ مگر اینکه در دستورالعمل پخت غذا ذکر شده باشد که موادی داغ یا یخ اضافه کنید. زیرا گرما و سرما باعث تغییرات فیزیکی و در مواد غذایی باعث تغییرات شیمیایی می‌شود. مثلا ممکن است وقتی مواد غذایی را با آب داغ میکس می‌کنید، غذا نیم‌پز شود. این کار مانع ترد شدن غذا می‌شود.

۱۳. درجه زیاد فر

گاهی اوقات به دلیل نداشتن وقت کافی از حرارت زیاد استفاده می‌کنیم. لازم به ذکر است که اگر فر را زیاد کنیم امکان سوختن زیاد می‌شود و دوم اینکه ممکن است بعضی جا‌ها خام باقی بماند.

۱۴. استفاده از ظروف اشتباه

سعی کنید غذا‌ها را در ظرف مخصوص به خودشان بپزید. مثلا اگر می‌خواهید موادی را سرخ کنید، نسبت به حجم مواد و مقدار روغنی که استفاده می‌کنید، تابه‌ای را بردارید که سایز و ارتفاع مناسب داشته باشد.

۱۵. صبر کن تا خنک شه!

این اشتباهی است که شاید بیشتر ما انجام داده باشیم. هنگامی که مواد را از فر در می‌آوریم، مخصوصا که کوکی یا شیرینی باشد صبر نکنیم تا خنک شود؛ بلکه همان داغ داغ آن را جدا کنیم.

۱۶. قابلمه کوچک برای جوشاندن ماکارونی

اگر از قابلمه کوچک برای جوشاندن ماکارونی استفاده کنید نه تنها باعث کامل نپختن آن می‌شود؛ بلکه بهم می‌چسبد.

۱۷. زمان درست پختن گوشت

برای اینکه گوشت‌ها معمولا از اغلب مواد غذایی دیرتر می‌پزند، بهتر است یک زمان درست و دقیق برای پختن کامل آن‌ها بدست آورد و طبق همان، در فر یا زود پز بگذاریم؛ زیرا گاهی اوقات حتی ممکن است با نگاه کردن به آن‌ها هم نتوانید بگویید که پخته است یا نه. ممکن است روی گوشت کامل پخته باشد، اما از داخل خام باشد.

۱۸. تمیز کردن دستگاه گیریل و باربکیو

بهتر است این دستگاه‌ها را نه قبل از استفاده؛ بلکه بعد از استفاده، تمیز کنید. این کار آسیب کمتری به وسایل می‌رساند.

۱۹. سوزاندن عمدی غذا

برخی از افراد مثلا مرغ سوخته یا ته دیگ سوخته دوست دارند و می‌خورند. باید گفت که حجم سیاه و سوخته شده مواد غذایی کربن است، که ضرر‌های زیادی به بدن می‌رساند.

۲۰. در زمان نامناسب اضافه کردن

حتی اگر همه موارد را در مقادیر مناسب تهیه کرده باشیم؛ اما در زمان نامناسب یا جا به جا، به دیگر مواد اضافه کنیم ممکن است غذای‌مان خراب شود.

۲۲. آماده کردن مواد در زمان استفاده

اگر قرار است برای شام، از پیاز و سیر خرد شده استفاده کنیم، پیشنهاد می‌شود که حداکثر ۲ ساعت قبل، این مواد را آماده کنید نه از صبح یا ظهر.

۲۳. مزه نکردن غذا قبل از سرو

شاید این برای برخی افتخار باشد که غذا را قبل از سرو، نمی‌چشند؛ اما این کار بسیار اشتباه و پر ریسک است. گاهی اوقات تنها با اضافه کردن مقدار کمی نمک یا فلفل، غذا به مزه دلخواه می‌رسد.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

 

برچسب ها: آشپزی ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.