به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، با سرد شدن هوا، خوردن ماهی و تهیه انواع غذاهای دریایی بیش از هر زمان دیگری رواج پیدا میکند.
ایرانیها بیشتر ماهی را سرخ شده تهیه میکنند، اما پخت آن در فر هم به دلیل آنکه با روغن کمتری انجام میشود، طرفداران بسیاری دارد، آن هم به صورت شکم پر ...
مواد لازم برای تهیه ماهی شکم پر:
ماهی کامل ۱ عدد
سبزیجات معطر ۱ کیلو
تمرهندی نصف بسته
پیاز ۱ عدد
سیر ۳-۴ حبه
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
زعفران آبکرده به مقدار لازم
سبزیجات معطر (شامل گشنیز و به مقدار خیلی کم شنبلیله)، شنبلیله باعث تلخی آن میشود.
طرز تهیه ماهی شکم پر بدون فر:
برای تهیه ماهی شکم پر، ابتدا ماهی را درسته بشویید. زمانی که آب آن کشیده شد روی آن نمک و فلفل سیاه و زعفران آبکرده بریزید.
در این مرحله تمرهندی را داخل کاسه بریزید و روی آن آبجوش بریزید سپس یک پیاز نگینی ریز خرد کنید و سرخ کنید بعد سیرها را هم ریز خرد کنید و با پیازها سرخ کنید. سبزیها را خرد کنید و با پیازها تفت بدهید هم اکنون نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و مخلوط کنید.
تمر هندی و آبجوش را داخل صافی بریزید و آن را صاف کنید آب تمرهندی را به مخلوط سبزیها اضافه کنید؛ و اجازه بدهید همهی مواد با هم خوب بپزند و همه به خورد هم بروند.
زمانی که آب آن تمام شد آن را خاموش کنید نگذارید سبزیها خیلی خشک شوند.
سپس در قسمت شکم ماهی را از این سبزیجات پر کنید و سوزنی را نخ کنید و بعد سوزن را با شعلهی گاز ضدعفونی کنید؛ و در آخر شکم ماهی را بدوزید.
برای طرز تهیه ماهی شکم پر در ماهیتابه، داخل ماهیتابهای روغن بریزید و ماهی شکم پر را قرار بدهید و در ماهیتابه را ببندید تا ماهی کاملا مغز پخت شود. زمانی که پخت در آن را بردارید و اجازه بدهید ماهی سرخ شود.
طرز تهیه ماهی شکم پر در فر:
برای طرز تهیه ماهی شکم پر در فر، تا زمان دوخت ماهی را مانند مراحل بالا انجام بدهید بعد از آن کف ماهیتابه پیرکس را چرب کنید و ماهی را درون آن قرار بدهید؛ و سپس روی آن فویل بکشید و چند سوراخ روی آن بزنید؛ و درون فر قرار بدهید ابتدا پایین فر را روشن کنید ماهی آب میاندازد و کاملا مغزپخت میشود سپس آن که کشیده شد فویل را بردارید و روی فر را روشن کنید تا روی ماهی طلایی شود.
برای پخت ماهی شکم پر در فر، روغن خیلی کمتری مصرف میشود و ماهی شما چرب نمیشود.
برای طرز تهیه ماهی شکم پر مجلسی برای مواد آن از مقداری گردوی خرد شده هم استفاده کنید.
ماهی شکم پر از غذاهایی است که در شمال و جنوب ایران به روشهای مختلف پخته میشود. این تفاوت به نوع ماهی، سبزی و ادویههایی که به کار میرود، برمی گردد مثلاً در جنوب معمولاً ماهی سنگسر و حلوا سیاه به شکل شکم پر تهیه و بیشتر برای طبخ آنها از شنبلیله استفاده میشود و برای طعمدار کردن آن هم ادویه کاری و تمبرهندی استفاده میشود در حالی که در مناطق شمالی، ماهی سفید را شکم پر تهیه میکنند و سبزیهایی مانند گشنیز، سیر و جعفری و ادویههایی مانند زردچوبه به آن اضافه میکنند.
نکتههایی که باید هنگام پخت این غذا رعایت کرد، عبارتند از:
۱. برای طبخ این غذا هر ماهیای را میتوانید انتخاب کنید، ولی ماهی سنگسر، صبور و سفید جز بهترینها هستند. البته ماهیهای نازک را نیز میتوان به صورت شکم پر طبخ کرد بنابراین خریدن ماهی تازه و خوب اولین قدم است. بعد از آن، روش مزه دار کردن ماهی به هرچه خوشمزهتر شدن آن کمک میکند.
۲. برای هرچه خوش طعمتر شدن مواد غذایی داخل شکم ماهی کمی آنها را تفت دهید و بعد استفاده کنید.
۳. اگر میخواهید این غذا را به سبک جنوبی تهیه کنید، نباید ادویه کاری را از قلم بیندازید، اما برای طبخ آن به سبک شمالی، باید از ادویههایی نظیر زردچوبه و زعفران استفاده کرد.
۴. برخی افراد دور ماهی کاغذ آلومینیومی میپیچند یا کف سینی فر را با این کاغذ میپوشانند، اما بهتر است کف سینی را با سبزیهایی نظیر هویج، کرفس و پیاز و فل فل دلمهای بپوشانید. به این ترتیب هم بوی غذا در فضای خانه پخش نمیشود، هم ماهی به کف سینی نمیچسبد.
۵. ابتدا سینی محتوی ماهی را در طبقه پایین فر قرار داده و سپس به طبقه بالاتر منتقل کنید تا علاوه بر پختن، روی ماهی نیز برشته شود.
۸. بسیاری از افراد سبزی پلو را با ماهی شکم پر میخورند، اما بهتر است برنج سفید همراه آن مصرف شود، زیرا ماهی شکم پر به اندازه کافی مزه دار است و خوردن برنج مخلوط شده با سبزیهای معطر با آن مناسب نیست.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/