مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان گفت: منطقه جنوب کرمان یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار عرصه بیابانی دارد که بخش زیادی از آن درمعرض فرسایش است.

۳۹۰ هزار هکتار عرصه طبیعی جنوب کرمان در معرض فرسایش بادیبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، حمزه احمدی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیرداری جنوب کرمان گفت: احیای مناطق بیابانی با استفاده از روش نهال‌کاری، احداث بادشکن بیولوژیک در اطراف مزارع، مدیریت روان آب‌ها و مالچ پاشی همراه با نهال‌کاری از مهمترین اقدامات انجام شده هستند.

او با بیان بخشی از خسارات ناشی از فرسایش بادی افزود: صعود ریزگرد‌ها از سطح مناطق فاقد پوشش گیاهی به صورت محلی، منطقه‌ای و ملی موجب آلودگی هوا، بیماری‌های تنفسی و بر هم زدن نظم طبیعی اکوسیستم می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیرداری جنوب کرمان؛ مهاجرت روستائیان و عشایر، مشکلات امنیتی، کاهش سرانه فضای سبز، فقر و بیکاری و افزایش حاشیه نشینی را از دیگر تبعات ناشی از ریزگرد‌ها به صورت بلند مدت دانست و اظهار کرد: مدفون شدن اراضی، تاسیسات، خطوط و راه‌های مواصلاتی، سکونتگا‌های انسانی، کاهش حاصلخیزی اراضی کشاورزی از دیگر خسارات پدیده گردغبار و فرسایش بادی هستند.

او بیان داشت: جازموریان را یکی از مهمترین اکوسیستم‌هایی عنوان کرد که در گذشته دارای پوشش طبیعی از نباتات خودرو بوده که در حال حاضر با توجه به خشکسالی‌های اخیر به یکی از مناطق بحرانی صعود ریزگرد‌ها تبدیل شده است.

احمدی گفت: احیای مناطق بیابانی با نهال‌کاری همراه با آبیاری و مراقبت به میزان ۳ هزار و ۷۳۰ هکتار، اجرای پروژه مدیریت روان آب‌ها به میزان ۵۰۰ هکتار، احداث بادشکن اطراف مزارع به طول ۳۰۰ کیلومتر، اجرای پروژه مدیریت چرا و قُرق در سطح ۱۵ هزار هکتار و ایجاد تله رسوب گیر به طول ۱۰۰ کیلو متر از جمله اقداماتی هستند که از محل اعتبارات صندوق توسعه پیش بینی و در حال اجرا است.

اوافزود: مالچ نفتی یکی از مواد نفتی بی اثر و خنثی است که با آزمایشات متعدد نشان داده است که بر سلامت جامعه و اکوسیستم اثر منفی ندارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیرداری جنوب کرمان؛ بر لزوم انجام کار پژوهشی و تحقیقاتی به منظور میزان اثر بخشی پروژه‌های منابع طبیعی بر روی اکوسیستم تالاب جازموریان توسط واحد‌های تخصصی تاکید کرد و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی جنوب کرمان و دانشگاه جیرفت را دو ظرفیت بسیار خوب در منطقه دانست و گفت: با توجه به پدیده گرد و غبار و فرسایش بادی که در منطقه وجود دارد انتظار می‌رود تا پژوهش‌ها به سمت مشکلات و چالش‌های حوزه منابع طبیعی با رویکرد قابلیت اجرایی متمرکز شود.

احمدی با بیان اینکه مساحت تالاب جازموریان در جنوب کرمان بیش از ۵۰ درصد است بیان کرد: وسعت حوزه هامون و جازموریان ۶۹۶۰۰ کیلومتر مربع است که نیمه غربی آن با وسعت ۳۵۶۰۰ کیلومتر مربع در جنوب استان کرمان و نیمه شرقی آن به وسعت ۳۴۰۰۰ کیلومتر مربع در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد.

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار