به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی قرهشیخلو رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست فصلی مدیران کل استانهای سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به مهمترین مواردی که در حوزههای مختلف باید در دستور کار مرکز قرآنی سازمان اوقاف قرار گیرد، گفت: اولین مسئله در سازمان اوقاف و امور خیریه، راهبری و مدیریت مأموریتهای قرآنی سازمان است که در این زمینه باید از تصدیگری بپرهیزیم و از ظرفیتهای موجود کشور استفاده کنیم.
وی ادامه داد: نکته دوم، استفاده از همه ظرفیتهای سازمان اوقاف از جمله بقاعمتبرکه است که هرکدام میتوانند پایگاه قرآنی شوند. موضوع دیگر، ارتقای کمی و کیفی موقوفات قرآنی است که متأسفانه در حال حاضر درصد این موقوفات اندک است و باید برای افزایش آنها برنامهریزی شود. بحث ارتقای سطح مسابقات نیز یکی از برندهای مهم و اصلی سازمان، مخصوصاً در حوزه شهرستانی و استانی است که شاید تاکنون اینگونه بوده که بیشتر سرمایهگذاری روی مسابقات ملی و بینالمللی بوده است و مسابقات شهرستانی و استانی کمتر مورد توجه قرار گرفته که باید در این زمینه سرمایهگذاری شود.
قرهشیخلو بحث ساماندهی داوران مسابقات قرآن کشور را بهعنوان موضوع مهم دیگر مطرح کرد و افزود: موضوع آموزش، بحث دیگری است که مورد غفلت قرار گرفته و با توجه به اینکه در ساختار سازمان دو اداره آموزش وجود دارد، بزرگی مسابقات، مسئله آموزش را تحتالشعاع قرار داده است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد مخصوصاً با محوریت نخبهپروری برای تقویت ورودیها به مسابقات، یکی از مشکلاتی که در مسابقات وجود دارد، تکراری بودن شرکتکنندگان در مسابقات است، یعنی هرسال تعداد محدودی مقامآور هستند که فقط جابه جا میشوند و این نشان میدهد که ورودی ما به مسابقات ضعیف است و باید روی این مسئله کار کنیم.
وی همچنین به سر و سامان دادن به مسأله نیروی انسانی اشاره کرد و گفت: در این مدت سعی شده به معوقات،رسیدگی شود و ۵۰ درصد آنها تاکنون تسویه شده است. در نظر داریم که تعامل با استانها بیشتر شود و همچنین نوع برنامهریزی و تفکیک وظایفی در ستاد و استان باید دقیق و شفاف و مشخص باشد که در سال ۱۳۹۹ چه وظایف و تکالیفی بر عهده ستاد است و چه تکالیفی استانها از لحاظ برنامهای و ریالی دارند.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به میزبانی خراسان برای مسابقات بینالمللی قرآن اظهار کرد: از همه استانها انتظار میرود که در برگزاری مسابقات قرآن همکاری کنند و برگزاری مسابقات قرآن در خراسان رضوی، اتفاق خوبی است که امید است مبنایی شود تا مسابقات بینالمللی در استانها گردشی شود و مسابقات فقط در تهران برگزار نشود.
قره شیخلو با اشاره به ظرفیتهای قرآنی بسیار خوبی که در سازمان اوقاف وجود دارد، تصریح کرد: باید به همه حوزهها به نوبه خود توجه شود، شاید در این سالهای اخیر موضوع مسابقات به قدری بزرگ بوده که حوزههای دیگر را ضعیف کرده است و آنطور که باید به آنها نپرداختهایم، بنا براین باید برنامهریزیها دقیقتر و با زمانبندی مشخص با نوع تکالیفی که تعیین میشود مشخص باشد تا مشکلات در اجرا به حداقل برسد.
انتهای پیام/